KUČANOVE MUKE - Razkritje ŽVIŽGAČA iz OZADJA
Vili Kovačič

Petek, 13. februar 2015 ob 10:18

KUČANOVE MUKE - Razkritje ŽVIŽGAČA iz OZADJA   

  

AFERA PATRIA ALI KAKO KONČATI  MONTIRANI   POLITIČNI PROCES !

Milan Kučan, s kodnim imenom Plavi, spet dela na črno, brez napotnice !

       Finančna preiskava zoper prvaka opozicije Janšo v roku enega leta ni dala pričakovanih rezultatov. Generalni državni tožilec Fišer in oproda Škrlec sta bila zaradi tega vidno slabe volje. Ker morajo za obdobje desetih let prikazati najmanj za 50.000 evrov tako ali drugače sumljivega premoženja, ki naj bi domnevno izhajalo iz poslov s Patrio, kot piše v odredbi, da preiskavo sploh upravičijo za nazaj, so jo podaljšali. Bilo je več sestankov s predstavniki policije oziroma NPU. Škrlec se je pohvalil, da sta Majhenič in Fank po njih pokazala veliko zavzetost in sta menda obljubila, da nekaj bodo pač že izbrskali, pa če preštejejo vsako poleno, ki ga Janša vreže v peč. Policiste so nato poslali spraševat, kje prvak opozicije kupuje drva in ali jih sam žaga ter kje njegova žena kupuje rastline za vrt in kdo ji kosi travo. Kljub temu se po tožilstvu že širi govorica, da iz vsega skupaj ne bo nič, v najboljšem primeru le kaka trhla obtožnica in da se išče način, kako s kako novo afero zmanjšati javnomnenjsko škodo, ki bo nastala, ko bo to dejstvo postalo javno znano.
5. Znanec je komentiral tudi nedavno izjavo poslanca Gorenaka, ki je predstavil dokumentacijo o tem, kako se sodni spis mimo pravil lahko dodeli točno vnaprej izbranemu sodniku. Dejal je, da se to vendar počne že ves čas, tako na tožilstvih kot na sodiščih in da je edini, ki je verjel, da se to ne more dogajati, nekdanji pravosodni minister Šturm. Dejal je, da bi že preprosta statistična primerjava pokazala, da niti teoretično sodnica Marjutka Paškulin ne bi mogla dobiti samih političnih »case-ov «preiskavo in da prijateljica obrambnega ministra Vebra in tožlca Kozine sodnica Helena Vidic Bizjak po nobeni teoriji ne bi mogla dobiti kar treh primerov, v katerih je zadolžena za Janšo. Če bi se seveda spoštoval zakon in sodni red.
        Znanec je med drugim omenil, da se je na to žilstvu ob pogovorih v času umora direktorja Kemičnega instituta Jamnika omenjala tudi Branka Zobec Hrastar in njen mož Zvonko. Ni mogel ugotoviti natančno, v kakšni zvezi. Ker pa že desetletja delam v stroki, ki je tesno povezana s kemijo, me čudi, kako da nihče po osamosvojitvi ni nikoli omenjal sodelovanja Kemičnega inštituta v Ljubljani pri izdelavi jugoslovanskih bojnih strupov in še posebej ne tovrstne aktivnosti v času, ko je jugoslovanska vojaška industrija s podaljški v civilnih inštitutih izdelovala in dobavljala Iraku sestavine za izdelavo kemičnega orožja. V kooperaciji s podjetji, kot je kočevski Melamin npr. Da Jamnika niso pospravili zato, ker bi o tem kaj preveč izvedel?
        Znanec mi je povedal, da je zadnji del ustavne odločbe v primeru Patria, s katero so Janšo decembra začasno izpustili iz zapora, napisala ustavna sodnica Jadranka Sovdat. To je tisti del, ki ga časopisje vedno citira, češ da je šel začasno ven zato, ker je vodja opozicije. Na ta način je Sovdatovi uspelo pozornost vsaj delno preusmeriti iz dejanskih velikih krštev zakonitosti na politično in abstraktno temo.
       Zgoraj opisano mi je postalo interesantno po drugem znančevem obisku, ko mi je povedal, s kakšnim navdušenjem je v neki družbi Škrlec opisoval Sovdatovo. Menda se osebno dobro poznata. »Ta baba jih bo vse dala v koš. Mozetič ji dobesedno je iz roke,« je razlagal.
      Znanec je izvedel, da je bila v novembru lanskega leta, ko se je na vsakodnevnih zborovanjih pred sodiščem stopnjeval pritisk na sodstvo in ko se je odločalo vrnitvi janševega poslanskega mandata, sestavljena neka skupina pravnih strokovnjakov, ki je izdelala več variantnih predlogov, kako rešiti primer Patria. Nekateri med njimi naj bi se dobivali na več srečanjih, spet drugi so bili samo konzultirani za mnenje. V njej so bili poleg nekaterih, ki jih niso omenjali z imeni in priimki, in je znanec zgolj ugibal, za koga bi lahko šlo, zagotovo Bavcon, Šugmanova, Ude, Ribičič, Zalar, Jambrek, Bauk, Masleša, Fišer, Škrlec, Klemenčič, Kavčič, Pogorelec, Virant, Škrkova, Jenul, Kozinc, Sovdatova in Pogačarjeva. Kontaktirali naj bi tudi Zupančiča in Klemenčičevo snaho v Štrasburgu. Nekaterih priimkov znanec ni uspel razbrati, nekatere sem od pogovora mogoče pozabil. Verjetno sta bila omenjena tudi Grad in Ribarič ter eden od Čeferinov, domnevam da starejši. Presenetilo me je in znanca tudi, da je bil omenjen Jambrek. Potem pa sva oba ugotovila, da je to pravzaprav edini ustavni sodnik iz demosovih časov, ki se ni javno oglasil zoper konstrukt Patria. Vsi ostali, Šturm, Jerovšek, Testen, Čebulj in celo Krivic so se odločno opredelili zoper politično sodbo brez zakonitih znakov kaznivega dejanjain brez dokazov. Jambrek naj bi ustanavljal tudi novo stranko in s tem poskušal ponoviti diverzijo, ki mu je uspela z ustanovitvijo virantove Državljanske liste.
      Fišer je novembra po GDT razlagal, da bodo sedaj začasno izpustili »nekaj pare iz lonca«, potem pa primer Patria zaključili kot se spodobi.
      Med variantami, ki so jih strokovnjaki predlagali, naj bi bilo na koncu odločeno tako, da je bila izbrana varianta tri. Dolgo časa se je omenjalo samo to, torej tretjo varianto. Znanec je šele po določenem času zbral dovolj informacij o tem, kaj naj bi to v praksi pomenilo. Obstaja nepodpisan dokument z variantami, ki pa ga do zadnjega srečanja še ni uspel pridobiti oziroma preslikati. Nekaj dni sem čakal, da ga vključim v to informacijo, vendar sem sedaj presodil, da je bolj pomembno, da je javnost čim prej obveščena o tem, kaj se pripravlja. V tretji varianti na začetku piše, da se je treba za vsako ceno izogniti možnosti, da o sodbi v doglednem času presoja evropsko sodišče. Evropski sodnik Zupančič jim je dejal, da bo sodba tam ne samo padla, ampak da bo zaradi neizločitve Masleše zagotovo doživela prednostno obravnavo, ker je pristranskost iz pritožb vidna iz vesolja. Zaradi tega v tretji varianti predlagajo, naj ustavno sodišče razveljavi zgolj sodbo Vrhovnega sodišč a zaradi neizločitve Masleše, češ da je bil kršen zgolj» zunanji videz «nepristranskosti, ostale zatrjevane kršitve pa naj odpravi površno ali jih sploh ignorira. Sodba bi tako ostala pravnomočna, obraz sodnega sistema bi bil rešen, Janša pa bi moral nazaj v zapor. Na Vrhovnem sodišču bi se Masleša sicer moral umakniti iz senata, primer pa bi dobila v roke ista poročevalka, torej Žalikova. Lahko pa tudi kdo drug, ki bi ga namesto Masleše izbrala Betetova. Zanesljivih kadrov na VS namreč ne manjka. S tem bi bila spet pod nadzorom »časovna komponenta«, so zapisali. V dokumentu tega ne piše, toda domnevam, da bi se takšna odločitev nanašala samo na Janšo, medtem ko bi ostalim obsojencem pritožbo zavrnili. Vrhovno sodišče bi nato v senatu brez okuženega Masleše sodbo ponovno potrdilo, pot Janši na evropsko sodišče pa bi bila še vedno zaprta, saj bi moral najprej spet na Ustavno sodišče in vse skupaj bi se zavleklo vsaj za toliko časa, da bi se kazen zanj že zdavnaj iztekla, preden bi evropsko sodišče postalo aktualno. Ker pa bi bil takrat, ko bi se tja pritožil, že zunaj zapora, evropsko sodišče njegove pritožbe ne bi več jemalo kot urgenten, zaporniški primer. Zato bi pretekla leta do razsodbe in takrat Patria ne bi nikogar več resno zanimala. Znanec je dodal še njegovo mnenje in sicer, da gre tudi za denar. Zdenko Pavček bi namreč v tem primeru od davkoplačevalcev izterjal milijonsko odškodnino, saj toži državo, ker je izgubil na razpisu za nakup oklepnikov.
       Znanec pravi, da je prva predlagana varianta bila razveljavitev in ponovno sojenje, kjer bi zadevo na koncu pustili nedorečeno, torej zastarano. Druga pa zavlačevanje samega US do takrat, ko bi primer tudi po tej plati zastaral. V obeh primerih bi se tako v celoti izognili evropskemu sodišču. Kot rečeno, pa so se akterji po kontaktiranju Kučana odločili za prej opisano tretjo varianto.
      Znanec mi je na tem drugem obisku pred dnevi precej zgrožen pripovedoval, kako je na GDT v začetku meseca februarja zavladalo splošno navdušenje nad tem, kako je na ustavnem sodišču Sovdatova dokončno» zjebala desničarje« in da sedaj ni nobene ovire več, da se tretja varianta ne bi izvedla kot je predvideno. Manever Sovdatove, ki je tožilce tako navdušil je izločitev ustavnega sodnika Jana Zobca iz odločanja o primeru Patria. Sodniki Petrič, Deisinger in Zobec, ki so junija napisali odklonilna ločena mnenja, so zaradi medijskih napadov predlagali svoje izločitve iz odločanja. V takšnih primerih je običajno, da njihovi kolegi takšne predloge zavrnejo in sodelavce tako zaščitijo pred očitki. V tem primeru pa so sodnice (Pogačar, Pensa, Korpič, – Klamfer je manjkala) pod vodstvom Sovdatove zavrnile samo izločitev sodnikov Petriča in Deisingerja, Zobčevo izločitev pa so potrdile. Sovdatova je po navodilu »naše stroke« ravnala premeteno. Če bi izločile vse, bi bil to očiten političen manever tudi navzven in rdeča cunja za evropsko sodišče. Ker pa so izločile le enega, manever ni tako očiten, dejanski rezultat pa glede na razmerje sil 5:4, ki se je vzpostavilo decembra, povsem enak. Pri morebitnem rezultatu 4:4 namreč ni mogoče sprejeti pritožbe. Fišer je tisti četrtek, ko se je vest razširila, zelo židane volje pripomnil, da tudi Mozetič ni bil videti ravno slabe volje zaradi rezultata, čeprav je sam formalno glasoval proti izločitvi kolega Zobca.
       Znanec je še povedal, da so na GDT po takšnem razpletu dogodkov modrovali, da se US sedaj nič ne mudi z odločanjem, saj imajo položaj trdno v rokah. Počakati da je treba na najbolj primeren trenutek ter na to, da tistim »kričačem in klošarjem« pred vrhovnim sodiščem dokončno zmanjka sape.

 

       celotno besedilo  http://www.politikis.si/?p=146320

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 18. Feb 2020 at 20:26

0 ogledov

74 "intelektualcem" iz pred-prejšnjega stoletja se je povsem skisalo. In kdo je pravi avtor ideje ni treba ugibati!
Slovenska intelektualna smetana se je povsem skisala. 74 čuvajev demokracije je vzelo vajeti v svoje roke in v imenu demokracije pozivajo k onemogočanju nastanka nove vladne koalicije, ki naj bi se sestavila v skladu z demokratično doseženim rezultatom na volitvah. Podpisovanje pozivov za demokratične namene je hvalevredno početje. Ko pa gre za izključevanje, je zadeva prav nasprotna. Gre za nov čredni nagon slovenskega »samo da ni Janša anti intelektualnega« refleksa. PROŠNJA ZA DONACIJO PRI BOJU ZA PRAVNO DRŽAVO Kdo je pravi avtor ideje »samo da ni Janša« ni treba ugibati. Pravzaprav je ta znan že iz 90 let prejšnjega stoletja. Ta ni nihče drug kot Milan Kučan Plavi. S to idejo se je celo hvalil. Ponovil pa jo je ob državnem prazniku leta 2018. Na seznamu pa izstopajo še druge zaslužne osebe, sicer tudi nekateri prvoborci preloma s prejšnjim sistemom. Predlagam, da se 17.2.2020 proglasi za dan slovenskega anti - intelektualizma in izključevanj. Na prazen spomenik slovenske sprave, na levi steber, pa naj se vgravirajo njihova imena. Da bodo končno tudi zanamci izvedeli kdo so avtorji nenehnega slovenskega sesedanja v preteklost. Sicer pa hvala jim, da so toliko pogumni, da so se sami identificirali in se vpisali v negativno zakladnico slovenskega napredka. dr. Milica Antić Gaberdr. Ljubo Bavcondr. Anton Beblerdr. Milena Mileva Blažićdr. Rado Bohincdr. Valentin Bucikdr. Lucija Čokdr. Nenad Čuš Babičdr. Božidar Debenjakdr. Srečo Dragošdr. Božidar Flajšmandr. Miha Fošnaričdr. Peter Glavičdr. Tatjana Greifdr. Tomaž Grušovnikdr. Spomenka Hribardr. Hajdeja Igličdr. Vlasta Jalušičdr. Maca Jogandr. Dušan Keberdr. Darja Kerecdr. Rudi Klanjšekdr. Andreja Kocijančičddr. Zdenko Kodeljadr. Bogomir Kovačdr. Gorazd Kovačičdr. Matjaž Krajncdr. Ivan Kristandr. Roman Kuhardr. Vesna Leskošekdr. Metka Mencindr. Jože Mencingerdr. Vlado Miheljakdr. Vesna Mikoličdr. Zdravko Mlinardr. Rajko Muršičdr. Luka Omladičdr. Neda Pagondr. Boris A. Novakdr. Stane Pejovnikdr. Dragan Petrovecdr. Jože Pirjevecdr. Marko Poličdr. Barbara Rajgeljdr. Danijel Reboljdr. Božo Repedr. Rado Rihadr. Jana Roškerdr. Andrej RusStane Saksidadr. Renata Salecldr. Mitja Sardočdr. Peter Simoničdr. Boris Sketdr. Božidar Slapšakdr. Svetlana Slapšakdr. Slavko Splichaldr. Ivan Svetlikdr. Marjan Šimencdr. Iztok Šoridr. Renata Šribardr. Darko Štrajndr. Jelica Šumič Rihadr. Marina Tavčar Krajncdr. Niko Tošdr. Vito Turkdr. Samo Uhandr. Andrej Uledr. Mirjana Uledr. Boris Vezjakdr. Aleš Vodopivecdr. Peter Vodopivecdr. Simona Zavratnikdr. Pavel Zgaga

Mon, 17. Feb 2020 at 20:23

327 ogledov

Replika predsedniku vlade v odstopu: gospodar se pokriža – hlapec moli rožni venec!
V oddaji RTVSLO POLITIČNO ste me omenili kot izvorno zlo tega, da je v Sloveniji vse ali marsikaj narobe. Izjava, da je v SLO marsikaj narobe ker je Viliju Kovačič z referendumom uspelo ustaviti drugi tir, je sicer prijetno presenečenje, ker sem naivno mislil, da so mediji in stranka v LMŠ name že čisto pozabili, vendar moram replicirati, saj ima ta trditev iz pogovora s Tanjo Gobec, hudo napako. - Glavna napaka ni v zakonodaji kot navajate, ampak v tem, da oblastnikom ni treba spoštovati zakonov in ustave. To ste dokazali v koaliciji z Alenko Bratušek, ki vas žejnega vodi čez vodo, s tem ko vam veselo obljublja 2 tir. Glavna odlika te in prejšnje vlade je namreč nespoštovanje lastne zakonodaje, ne pa zakonodaja sama. Že dolgo namreč prosim CPVO – Celovito presojo vplivov na okolje, ki je pogoj za vsako večjo infrastrukturno investicijo, ki pa je na mojo žalost vladni drugi tir nima, enako kot je nima Jankovićev kanal C0 v Ljubljani. Skratka napaka ni v zakonodaji in civilnih iniciativah, kot trdite, pač pa v oblastnikih, ki lastne zakone ignorirate in računate na pozabljivo, poslušno in nezainteresirano ljudstvo. In napaka je v dobrohotnih medijih, ki o teh nespoštovanjih molčijo, nekateri pa to celo nagrajujejo in hvalijo. Ali kot bi rekel Ivan Cankar: gospodar se pokriža – hlapec moli rožni venec. Se pa gospod predsednik Šarec motite, da nek Vili Kovačič zavira pri vožnji navzgor, kot ste mi že očitali v Reporterju – ob tem ko sem vam predstavljal rekuperacijo elektrike pri vožnji navzdol. Kar je sicer za avstrijske železnice povsem dobro in celo odlično, žal ni za slovenske politike na oblasti, tudi po vaši zaslugi. In je škodljivo – ne dobro, za Slovenijo, kar tako poudarjate. - Je pa tudi v Ustavi nekaj hudo narobe. V SLO namreč na referendumu od leta 2013 zmaga lahko zgolj in samo tisti, ki zbere cca 345 000 glasov proti, ob uravnoteženem razmerju sil, pa mora biti udeležba na referendumu dvakrat tolikšna, to je sanjska z 690.000 oddanimi glasovi, kar pomeni polovica + 400 glasov, to je številka s katero smo nasprotniki zakona o 2 tiru presegli rezultat Mira Cerarja. Skupno pa je bilo v obeh referendumih oddanih proti vladnemu zakonu cca 290. 000 glasov. Upam da ta prikaz številk ne bo odveč, saj nazorno pove, da za take sistemske anomalije kot je pojav nesistemskega državljana K., v kali zatre in onemogoči. Spoštovani gospod predsednik vlade v odstopu! Ker želim, da ste bolje informirani, vas prijazno vabim na omizje, ki ga bomo kmalu organizirali na to temo. Nanj bom povabil tudi vašega ministra Počivalška, ki bo upam razumel govorico številk in težo okoljskega bremena tega vašega koalicijsko izsiljenega projekta. To vabilo vam pošiljam zgolj zato, ker politikom odrekam pravico do tega, da se izgovarjajo, da so bili neinformirani ali slabo informirani.Ob tem ko odločajo o naših usodah in milijardah. Vili Kovačič PROŠNJA ZA DONACIJO! podpisani Vili Kovačič, državljan K. prosim za donacijo kot pomoč za financiranje projektov, ki jih brez finančne podpore javnosti  ne zmorem izpeljati. Naj naštejem le nekatere aktivnosti s katerimi sem se ukvarjal ali jih imam trenutno v postopku. 1.    Referendum proti financiraju okoljsko škodljivih in skorumpiranih državnih projektov: bil sem pobudnik proti poroštvu za  TEŠ6, zdaj sem nosilec referenduma proti nezakonitemu vladnemu projektu 2 tir in novemu neustavnemu dvojnemu poroštvenemu zakonu iz decembra 2019. 2.    Sodni proces proti po nedolžnem obsojenim dr. Milku Noviču in sodni proces proti Dragici Jalševac spremljam še naprej, dokler zadeva ne bo pravično končana.    3.    Sprememba zakona o sodniški službi: sodniki, ki so kršitelji človekovih pravic in sodniki brez državnih pravosodnih izpitov ostajajo ne sankcionirani, celo nasprotno - prenekateri  med njimi napredujejo celo do funkcije ustavnega sodnika. Te primere bomo javno razgaljali. 4.    Vzporedno s tem si prizadevam za poštene volitve, proti volilnim goljufijam župana Ljubljane Zorana Jankovića! S tem v zvezi sem skupaj z Upravnim sodiščem že podal tudi zahtevo za spremembo zakona o lokalnih volitvah in razveljavitev in ponovitev volitev v Ljubljani. Ustavno pritožbo na izvolitev Jankovića in njegove liste je Upravno sodišče zdaj odstopilo  Ustavnemu  sodišču. Spoštovani,  pri mojem delu mi pro bono pomaga nekaj pravnih strokovnjakov, toda to ne more trajati dolgo in ne zadostuje za sodne postopke, tudi mednarodne, ki niso poceni, zato vas naprošam za donacijo. Prispevajte prosim svoj dar in po svojih zmožnostih donirajte društvu “Davkoplačevalci se ne damo” – skrajšano DPSND. Spoštovane sodržavljanke in državljani, za razliko od večine mislim, da se je proti naštetim zlorabam in kršitvam nujno boriti tudi po pravni - sodni poti, ne pa zgolj  izražati jezo in nemočno opazovati dogajanja. Kajti država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je obsojena na propad. Za razumevanje in donacijo  se vam iskreno zahvaljujem !   Vili Kovačič, Državljan K, telefon.: 040 203-524

Sat, 15. Feb 2020 at 18:50

10501 ogledov

Poziv k podpisu peticije za odstranitev Milana Kučana iz javnega življenja!
KDOR DRUGE IZKLJUČUJE, NAJ BO SAM IZKLJUČEN !!! Gre za peticijo, ki s pritiskom javnega mnenja lahko zagotovi PREPOVED JAVNEGA NASTOPANJA in delovanja BIVŠEMU šefu PARTIJE – nekdanjemu PREDSEDNIKU ZKS MILANU Kučanu PLAVEMU. Lustracija, ki v SLO nikolini bila izvedena, naj se izvede zanj in se je ni treba bati nikomur drugemu, razen bivšemu predsedniku ZK. Njegove nedemokratične metode, bi seveda morali javno dokazati  in obelodaniti v javnem soočenju v Državnem zboru. To ni noben klic na pogrom, je klic k javnemu soočenju s celotno zgodovino samdestrukcije slovenske države. Da končno odvržemo oklep izprijene in lažne, papirnate  demokracije, ki se hrani s privelegiji nekterim in drugorazrednostjo večine državljanov.   Peticija je hkrati poziv za ODVZEM NJEGOVE NEZASLUŽENE IZREDNE POKOJNINE. Ta del pokojnine naj se zbira v poseben sklad za pospeševanje demokracije in odpravo škodljivih posledic njegove politike izključevanja. Zaradi njih kot država Slovenija izgubljamo milijarde in smo kot narod obsojeni na zgodovinsko zaostajanje ter celo na samouničenje. Milan Kučan Plavi, s svojim stalnim vpletanjem in zakulisnim rovarjenjem v levih v strankah in s pošiljanjem trojanskih konjev v desne in sredinske stranke, Sloveniji ONEMOGOČA VSAKRŠNO POLITIČNO NORMALNOST IN SPODJEDA DEMOKRACIJO V SLOVENIJI. Postal je stalni generator blokad in obnavljanja umetnega zgodovinskega konflikta, ki v 21 stoletju sredi Evrope nima kaj delati. S podporo Jankoviću pa v glavnem mestu generira blokado sodstva, ki je opravilno nesposobno saj ni v stanju procesirati volilnih goljufij v Ljubljani, kaj šele v državi.  Ob tem pa se bivši predsednik nekdanje PARTIJE - ZKS, povsem lažno izdaja za dobrohotnega upokojenca, ki s politiko nima nič. DRŽAVLJANI PRISOLIMO MU TO zasluženo KLOFUTO, PO KATERI BO ZA VEDNO UTIHNIL. Njegovih grehov proti demokraciji ne bom našteval, ker bi bil seznam predolg, vsekakor pa je najhujše njegovo vplivanje na sodstvo in nevzdržno politično anatemiziranje drugih. Državljani podpišimo to, FEBRUARSKO PETICIJO, ki je GLAS LJUDSTVA ZA NORMALNOST SLOVENIJE. Je glas proti izključevalni politiki podzemlja globoke mafijske države, katere neformalni šef je Milan Kučan Plavi. Spoštovani, da človek stori PRAV NI NIKOLI PREPOZNO ! Storite to kar bi morali storiti naši politični voditelji že pred 30 leti. Vendar je bolje pozno kot NIKOLI. Peticijo podpišite TUKAJ Ljubljana 15 feb 2020Vili Kovačič, državljan K. PROŠNJA ZA DONACIJO! podpisani Vili Kovačič, državljan K. prosim za donacijo kot pomoč za financiranje projektov, ki jih brez finančne podpore javnosti  ne zmorem izpeljati. Naj naštejem le nekatere aktivnosti s katerimi sem se ukvarjal ali jih imam trenutno v postopku. 1.    Referendum proti financiraju okoljsko škodljivih in skorumpiranih državnih projektov: bil sem pobudnik proti poroštvu za  TEŠ6, zdaj sem nosilec referenduma proti nezakonitemu vladnemu projektu 2 tir in novemu neustavnemu dvojnemu poroštvenemu zakonu iz decembra 2019. 2.    Sodni proces proti po nedolžnem obsojenim dr. Milku Noviču in sodni proces proti Dragici Jalševac spremljam še naprej, dokler zadeva ne bo pravično končana.    3.    Sprememba zakona o sodniški službi: sodniki, ki so kršitelji človekovih pravic in sodniki brez državnih pravosodnih izpitov ostajajo ne sankcionirani, celo nasprotno - prenekateri  med njimi napredujejo celo do funkcije ustavnega sodnika. Te primere bomo javno razgaljali. 4.    Vzporedno s tem si prizadevam za poštene volitve, proti volilnim goljufijam župana Ljubljane Zorana Jankovića! S tem v zvezi sem skupaj z Upravnim sodiščem že podal tudi zahtevo za spremembo zakona o lokalnih volitvah in razveljavitev in ponovitev volitev v Ljubljani. Ustavno pritožbo na izvolitev Jankovića in njegove liste je Upravno sodišče zdaj odstopilo  Ustavnemu  sodišču. Spoštovani,  pri mojem delu mi pro bono pomaga nekaj pravnih strokovnjakov, toda to ne more trajati dolgo in ne zadostuje za sodne postopke, tudi mednarodne, ki niso poceni, zato vas naprošam za donacijo. Prispevajte prosim svoj dar in po svojih zmožnostih donirajte društvu “Davkoplačevalci se ne damo” – skrajšano DPSND. Spoštovane sodržavljanke in državljani, za razliko od večine mislim, da se je proti naštetim zlorabam in kršitvam nujno boriti tudi po pravni - sodni poti, ne pa zgolj  izražati jezo in nemočno opazovati dogajanja. Kajti država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je obsojena na propad. Za razumevanje in donacijo  se vam iskreno zahvaljujem ! Vili Kovačič, Državljan K, telefon.: 040 203-524

Thu, 13. Feb 2020 at 10:53

1112 ogledov

Pismo vztrajnikom - naslavljam ga vsem, ki smo se pred leti protestno zbirali pred Vrhovnim sodiščem - utrdbi slo. krivosodja
To pismo naslavljam vsem, ki smo se pred leti protestno zbirali pred Vrhovnim sodiščem – utrdbi slovenskega KRIVOSODJA ob aferi Patria in potem v živo spremljali krivo sojenje dr.  Milku Noviču ! Od tedaj je preteklo že kar nekaj let, a vladavina prava v Sloveniji žal še zdaleč ni uresničena. Sam si po svojih skromnih močeh prizadevam, da do nje pride, ker smo sicer obsojeni na propad, ali na bratomorno vojno -  to pa je propad naroda in lastne države.  Doseči  vladavino prava v nepravni državi je na videz nemogoče, vendar ni povsem tako, ker vendarle živimo v Evropski uniji, ne v Jugoslaviji. Vaša moralna podpora, ki je sicer zelo številna, in zame spodbudna, pa vendarle ni dovolj, ker pravni postopki stanejo in je uspešnost tega prizadevanja pogojena z denarjem, ki ga sam nimam. Zato vas iskreno prosim za donacijo, ki jo lahko nakažete s položnico ali elektronskim nakazilom, s podatki pod črto ali z grafičnim prikazom položnice na tej povezavi. Pomoč bom uporabil  za pravno izpodbijanje domače in evropske politike, ki govori eno, a dela drugo, ljudi pa ignorira kot smeti. In če bodo sredstva dopuščala, še za postopke pravne pomoči najhuje prizadetim državljanom, ki zaman trkajo na moja in številna druga vrata.   Dragi vztrajniki, na obzorju se svita nova zarja, ki pa ne bo zasijala sama od sebe. Tudi z vašo pomočjo bo prišel NOV DAN, ko nič več ne bo tako kot je bilo. Sicer pa velja rek, ob tem ko nam demokracija propada in pravna država umira na obroke, KDOR HITRO DA, DVAKRAT DA. Iskrena Vam hvala za donacijo.  Vili Kovačič, državljan K.  PODATKI ZA DONACIJO Donacijo naslovite prosim na transakcijski račun društva  in sicer: SI 56 6100 0000 9008  640 pri Delavski hranilnici. Naslov prejemnika je: Davkoplačevalci se ne damo, Na Straški Vrh 26, 1000, Ljubljana. BIC banke je HDELSI22. Sklic: 00 15012020

Tue, 11. Feb 2020 at 14:08

470 ogledov

Zahteva za oceno ustavnosti združenega poroštvenega zakona EPA 828-VIII - zakona o skupnem državnem poroštvu za 2TIR in 3Ros
Spoštovani  pogajalci za novo vladno koalicijo in sedanji predsednik vlade, ... zahteva za presojo ne-ustavnosti zakona o dvojnem poroštvu v istem zakonu, to je za  2tir in 3ros, je pripravljena. V vednost Vam pošiljamo njeno vsebino. Vložena bo v roku in sicer še v tem tednu,  to je do  14.februarja 2020.V teku 14 dni pa bo pripravljena tudi  pritožba na EU komisijo z zahtevo za predhodno odločanje na sodišču EU v Luksemburgu. Slovenija je groba kršiteljica okoljskih direktiv Evropske unije (predvsem habitatne in vodovarstvene), kar bo tudi predmet predsedovanja, pa tudi predmet peticij civilne družbe v času predesdovanja Slovenije EU. Ob obisku predstavnikov Evropske komisije v Sloveniji pred 2 tednoma je komisija končno dobila vpogled z druge strani, ki v veliki meri demantira papirnata poročila, ki jih Slovenija pošilja v Bruselj.   Ignorantskemu   neupoštevanju EU prava se čas izteka. Na vrsti bodo sankcije za kršitelje. Predlog za presojo ustavnosti poroštvenega zakona je povsem dobronameren, saj želimo katerokoli slovensko vlado odvrniti od neustavnih ravnanj in sankcij zaradi kršitev EU prava. PROŠNJA ZA DONACIJO PRI BOJU ZA PRAVNO DRŽAVO ZAHTEVA ZA OCENO USTAVNOSTI ZDRUŽENEGA POROŠTVENEGA ZAKONA EPA 828-VIII - zakona o skupnem državnem poroštvu za 2TIR in 3Ros Spodaj podpisani vlagamo zahtevo in pobudo za presojo ustavnosti navedenega poroštvenega zakona. Zavrnitev pritožbe prvopodpisanemu s strani večine sodnikov Ustavnega sodišča je v nasprotju s sodnimi standardi v Evropi in je v nasprotju s poštenim sojenjem, saj sklep o zavržbi , čeprav je bil izglasovan z 8:0, (ddr Jaklič je bil očitno odsoten) sodišče sploh ni razumno obrazložilo. To pa očitno zato, ker so trditve o tem, da prvo podpisnik ne izkazuje pravnega interesa, povsem  napačne. Zato je US skonstruiralo sklep, da se pritožba zavrže, ne pa zavrne, kar je sicer zgolj še eno državljanom že dolgo znano IZOGIBANJE O VSEBINSKEMU NAČINU ODLOČANJA, in to o zelo pomembni zadevi. Dejstvo, da so pravniki v Sloveniji in celo vsi nekdanji ustavni pravniki ter predsednik države ob tem absurdu povsem molčali, pa kaže na splošen izjemno nizek nivo dojemanja pravnega reda in propad pravne zavesti v vrhovih pravne stroke. Ta naj bi temeljila na sodnikovi prisegi in sodniški etiki, to je na človeški vesti, logiki razuma ter preprosti zdravi pameti in poštenem sojenju, ne pa na principu, ko sta resnica in pravica predmet glasovanja po vnaprejšnjem dogovoru - to je REZULTATSKEM (ne vsebinskem) ODLOČANJU in ima dviganje rok prednost pred skrbnim tehtanjem, poštenim razmislekom in temeljiti izmenjavi mnenj o vzrokih in posledicah, ki jih navaja pritožba. Zato smo državljani, lokalna skupnost in civilne iniciative globoko zaskrbljeni nad odmikom od vladavine prava in pravne države. Sklep US, ki pobudniku 3 referendumov zanika pravni interes, potem ko je v DZ v predmetni zadevi že izvajal pobudo za referendum in je tudi javno napovedal referendum in ustavno pritožbo in s tem namenom celo že zbiral podpise za referendum, pa je za pobudnika NEPOSREDNO DISKRIMINATOREN. Skratka, oporekanje pravnega interesa je izgovor za ne-odločanje o vsebini, kar pa je tipično ignorantsko uradniško ravnanje, ki se hoče zelo lahkotno otresti oblastem nadležnih pobud in zahtev neposlušnih državljanov. Od daleč je namreč vidno, da gre v vladnem poroštvenem zakonu za hudo kršitev nezdružljivosti poroštev za popolnoma raznorodne projekte. To je že imelo negativne posledice pri podpisovanju pobude, saj so bili ljudje močno zbegani o tem kako naj bi hkrati glasovali za dva popolnoma različna projekta. Mnogi pa so bili nad tem tudi ogorčeni. En del volivcev podpira prvi projekt, drugega pa zavrača. Kar pa volivec ne more izraziti z glasovnico. Drugi del volivcev pa podpira drugi projekt in prvega zavrača. ZA povrh je treba še dodati da sta upravičenca do poroštva dva tudi finančno povsem različna subjekta, to je DARS in podjetje 2TDK. DARS je namreč visoko rentabilna državna družba in zanj poroštvo za posojila sploh ni potrebno in je torej zgolj kulisa za katero je skrito poroštvo za visoko nerentabilno državno podjetje 2TDK. Možno je torej glasovati le ZA oba projekta ali PROTI njima. To je povsem nedopustna kontradikcija zakonskega predloga. Ministrica, ki je zakon predlagala se je sicer s tem celo hvalila, ko je rekla, da gre za večjo preglednost – v resnici pa gre za prvovrstno nepreglednost in seveda manipulacijo z glasovalno pravico državljana. Volivci, ki en projekt podpirajo drugega pa zavračajo (in teh seveda ni malo), na ta način kratko malo sploh ne morejo glasovati, kar je kršitev ustavne pravice po 44 členu Ustave, ki omogoča sodelovanje državljanov pri upravljanju javnih zadev. Če o 3 členu Ustave, ki na splošno govori o tem, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo, sploh ne govorimo, pa gre v tem primeru za povsem konkretne kršitve ustavnih pravic, to je pravic po 22, 23, 24 in 25 členu Ustave: ki zagotavljajo enako varstvo pravic, pravico do sodnega varstva, javnost sojenja in pravico do pravnega sredstva (zavržba presoje) in končno za kršitev 90 člena Ustave, ki ureja pravico do glasovanja na referendumu. Da je vpliv na deformacijo glasovalne pravice resničen, se je tudi kristalno jasno pokazalo po objavi članka v časopisu Delo v katerem je v naslovu izjava ministrice za infrastrukturo gospe Alenke Bratušek, ki diskreditira pobudnika referenduma češ, da zavaja ljudi. Poleg tega podpisniki izpostavljamo še eno kršitev, to je zbiranje podpisov za referendum med decembrskimi prazniki, kar pa Ustavno sodišče sploh ne problematizira, čeprav je ta praksa tudi zakonsko nedopustna, saj bi se decembrske referendumske aktivnosti po zakonu o referendumu morale prenesti na čas po 3 januarju 2020. Glede ugovora US češ, da pritožba ni dovolj konkretizirana pa pobudniki ponavljamo, da je že iz imena zakona povsem viden konkreten predmet, saj je v pritožbi celo zapisano "Združeni poroštveni zakon EPA 828-VIII" in  to citira tudi Ustavno sodišče samo. Tako je povsem jasno, da je trditev o ne konkretnosti navedb v pritožbi, s strani večine ustavnih sodnikov zelo površna, neresnična in skonstruirana. Zato je nujno zakon podrediti vsebinski ustavni presoji, ki jo predlagamo. PREDLAGATELJI ZAHTEVE ZA PRESOJO USTAVNOSTI ZAKONAV izogib nedopustni črkobralski praksi US tokratno vlogo poleg prvopodpisanega pobudnika podpisujejo še OBČINSKI SVET OBČINE MORAVČE, ki je iz območja NATURE 2000, ter predstavniki Civilnih iniciativ Braslovče in Črni kal. Vsi podpisniki so torej iz prizadetega območja NATURE 2000, ki ga poroštveni zakon neposredno zadeva in je tudi njihov pravni interes nesporen. Dokazila o tem, da so podpisniki s tega območja lahko posredujemo kadarkoli. S tem bo večini odpadlo dokazovanje, da pobudnik referenduma nima pravnega interesa , čeprav se je v tej vlogi predsedniku Državnega zbora tudi sam uradno predstavil in imel z njim celo uradni pogovor o tem. Toliko o pravnem interesu. Za povrh pa je pobudnik pravni interesent tudi kot predsednik Društva Davkoplačevalci se ne damo, sicer tudi   pobudnik treh referendumov – 2012 (proti poroštvu za TEŠ6) ter leta 2017 in 2018 proti Zakonu o izgradnji in upravljanju 2tira – ZIUGDT.  Kljub navedenim dejstvom je pobudnik, tako rekoč čudežno, ob vložitvi pritožbe čez noč izgubil že nesporen in priznan pravni interes. V spisu Ustavne pritožbe prvo podpisanega so bile predložene vse potrebne listine, časopisni izrezek ter besedilo zakona vloženega v DZ kot tudi mnenje Zakonodajno pravne službe DZ v katerem le ta poudarja zahtevo po določnosti in določljivosti predmeta poroštva, V poroštvenem zakonu pa manjka - spričo združenega poroštva prav ta pogoj, to je določljivost in določnost. Spoštovane ustavne sodnice in sodniki ! Z odklonilnim ločenim mnenjem, ki ga je prvo podpisani predhodno že poslal tudi US, pobudniki apeliramo na sodnike, da priznajo, da so kot ljudje zmotljivi in jih zato prosimo in pozivamo, da o zadevi odločijo ponovno in to ne "REZULTATSKO" ampak  vsebinsko. Ta poziv je žal nujen, čeprav namen podpisnikov ni kogar koli opominjati na etično in politično nepristransko ravnanje pri izvrševanju zaprisege, ki je povezana s sodniško funkcijo, saj je tako ravnanje vgrajeno v funkcijo samo po sebi. Nerazumna napaka, ki jo z seboj potegne sprejetje takega zakona pa je za Slovenijo tudi dolgoročno škodljiva in celo usodna, ker je precedenčna in bo Državnemu zboru omogočila nadaljnje manipulacije in zlorabe zakonodajnega postopka. Ustavno sodišče pa je kot varuh ustavnosti dolžno zavarovati ustavnost in tudi svoj ugled, ki je z spregledom tega zakona ponovno okrnjen. Ta napaka je zgodovinska, saj tako koncipiranega poroštvenega zakona v vsej ustavno pravni zgodovini Slovenije, vse od leta 1991 dalje, še nikoli ni bilo. Rešitev je enostavna: Ustavno sodišče naj zakon razveljavi in DZ naloži predložitev dveh ločenih zakonov. V skladu s sodno prakso, ki jo Ustavno sodišče od zahteva od drugih (npr.: od Upravnega sodišča v zadevi volitev v Ljubljani) predlagamo US tudi v tej zadevi javno obravnavo – saj gre za izrazito javno korist in javno dobro. Interes javnosti ob zlorabi instituta referenduma, pa je nedvomen in nedvoumen. Predlog: zaradi nujnosti in pomembnosti primera, Ustavnemu sodišču predlagamo, absolutno prednostno odločanje in začasno zadržanje izvajanja spornega zakona in javno sejo US. V kolikor je ta vloga po mnenju US v čemerkoli pomanjkljiva, prosimo, da US prvopodpisanega pozove na dopolnitev! Ljubljana 10.02.2020 S spoštovanjem !- Pobudnik referenduma Vili (Viljem) Kovačič, predsednik CI Davkoplacevalci se ne damo - Sklep občinskega sveta župan občine Moravče      za OS župan dr. Milan Balažic- za Združene civilne iniciative Spodnje Savinjske doline  predsednik Marovt Domen - za Civilno iniciativo Črni kal/Gabrovica zastopnik Sergij Andrejaš Pripis: k vložitvi zahteve je bil pozvan tudi Varuh človekovih pravic RS, saj je za to neposredno odgovoren in pristojen , vendar se po sprejemu vloge ne odziva več. Očitno zanj politične pravice državljanov niso človekove pravice. Kar je žalostno, vendar žal za Slovenijo tipično in mnogokrat usodno! Prilagamo tudi sklep občinskega sveta in podpise predstavnikov civilnih iniciativ.

Mon, 10. Feb 2020 at 09:03

1289 ogledov

REFERENDUMSKA POLEMIKA s predstavnikom globoke države Janezom Pogorelcem!
ZVIT NAČIN KAKO SE UTIŠA LJUDSTVO! Janeza Pogorelca, člana kabineta Marjana Šarca, grabi panika. Je zastopnik INTERESA globoke države, NASPROTI LJUDSTVU. Javno ga pozivam, naj mi pove vsaj eno državo ki ima tak kvorum – to je kvorum na referendumski REZULTAT (ne na udeležbo) kot je zdaj v Z(S)loveniji. Če je volilna udeležba na volitvah zagotovljena, kot pravi, naj si upa predlagati kvorum za volitve! Ali se Pogorelc zaveda, da ob izenačenem referendumskem rezultatu referendum za uspeh ena ali druga stran potrebuje 2 x 345.000 + 1 glas za veljavnost rezultata. To je skoraj 700.000 glasovalcev. Tudi 345.000 ne doseže nobena stranka na volitvah. Gre namreč za rezultat 20% od volilnega telesa, ne od udeležbe. Zvito, kajne. Tako se utiša ljudstvo ! Še malo pa bo Pogorelc izjavil kot Repovž v Mladini – »Poslanci niso za to, da postavljajo vlado!« RES BEDNO ! Pogorelec je tipičen predstavnik oligarhične demokracije in še to zgolj tiste pri kateri so zmagovalci zgolj tisti poslanci, ki jih določijo - strici iz ozadja. Pogorelca in Milana K. Plavega je treba poslati na PRISILNO SPECIALIZACIJO v ŠVICO.Sicer pa sem prepričan, da on vse to ve, samo naročilo kaj sporočati ljudem, ima drugačno! PROŠNJA ZA DONACIJO! podpisani Vili Kovačič, državljan K. prosim za donacijo kot pomoč za financiranje projektov, ki jih brez finančne podpore javnosti  ne zmorem izpeljati. Naj naštejem le nekatere aktivnosti s katerimi sem se ukvarjal ali jih imam trenutno v postopku. 1.    Referendum proti financiraju okoljsko škodljivih in skorumpiranih državnih projektov: bil sem pobudnik proti poroštvu za  TEŠ6, zdaj sem nosilec referenduma proti nezakonitemu vladnemu projektu 2 tir in novemu neustavnemu dvojnemu poroštvenemu zakonu iz decembra 2019. 2.    Sodni proces proti po nedolžnem obsojenim dr. Milku Noviču in sodni proces proti Dragici Jalševac spremljam še naprej, dokler zadeva ne bo pravično končana.   3.    Sprememba zakona o sodniški službi: sodniki, ki so kršitelji človekovih pravic in sodniki brez državnih pravosodnih izpitov ostajajo ne sankcionirani, celo nasprotno - prenekateri  med njimi napredujejo celo do funkcije ustavnega sodnika. Te primere bomo javno razgaljali. 4.    Vzporedno s tem si prizadevam za poštene volitve, proti volilnim goljufijam župana Ljubljane Zorana Jankovića! S tem v zvezi sem skupaj z Upravnim sodiščem že podal tudi zahtevo za spremembo zakona o lokalnih volitvah in razveljavitev in ponovitev volitev v Ljubljani. Ustavno pritožbo na izvolitev Jankovića in njegove liste je Upravno sodišče zdaj odstopilo  Ustavnemu  sodišču. Spoštovani,  pri mojem delu mi pro bono pomaga nekaj pravnih strokovnjakov, toda to ne more trajati dolgo in ne zadostuje za sodne postopke, tudi mednarodne, ki niso poceni, zato vas naprošam za donacijo. Prispevajte prosim svoj dar in po svojih zmožnostih donirajte društvu “Davkoplačevalci se ne damo” – skrajšano DPSND. Spoštovane sodržavljanke in državljani, za razliko od večine mislim, da se je proti naštetim zlorabam in kršitvam nujno boriti tudi po pravni - sodni poti, ne pa zgolj  izražati jezo in nemočno opazovati dogajanja. Kajti država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je obsojena na propad.   Za razumevanje in donacijo  se vam iskreno zahvaljujem !   Vili Kovačič, Državljan K    telefon.: 040 203-524

Zadnji komentarji

Zim Zelen :

30.01.2020 20:03

Kruta zamisel :-(

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

KUČANOVE MUKE - Razkritje ŽVIŽGAČA iz OZADJA