Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!
Komentar o včerajšnji tiskovki in poziv predsedniku Ustavnega sodišča! Pravi obraz ustavnih sodnikov se je pokazal pri zakonu o tujcih, kar pa so vodilni MEDIJI povsem ZAMOLČALI.
Vili Kovačič
Slovensko sodstvo

Sreda, 23. oktober 2019 ob 22:04

Odpri galerijo

Pravi obraz ustavnih sodnikov se je pokazal pri zakonu o tujcih kar pa so vodilni MEDIJI povsem ZAMOLČALI. Večina sodnikov, razen Jakliča je namreč silno lahkomiselno dala zeleno luč za kapitulantsko Marakeško deklaracijo, zato se upravičeno vprašamo, kdo v resnici podira in uničuje avtoriteto U S ?

Nihče pa ne izpostavi koruptivnost in konflikt interesov sodnikov Acceta, Kneza in nezakoniti status Mežnarjeve. To so namreč tisti nezreli ljudje, o katerih je nasploh govoril Ernest Petrič. Skratka avtoriteto US uničujejo sodniki, ki nočejo soditi po zdravi pameti in pravu. Avtoriteto jim ne zbijam ne jaz, ne Požar, ne sodnik dr. Jaklič ali sodnik Šorli ampak kar oni sami.

Glede na včerajšnje odmev po tiskovni konferenci za odstop 3 sodnikov Mateja Acceta, Rajka Kneza in Špelce Mežnar ponovno izpostavljam kar sem že povedal na tiskovki:

1. Ni važno ali je Acceto bil kolega Mira Cerarja. Važno je kakšne usluge je kot sodnik US skrivoma – pod krinko in z močjo ustavnega sodnika, opravljal zanj !

2. Miro Cerar je v maju 2017 na tiskovni konferenci, na katero sem skupaj z novinarji nepovabljeno »zašel« tudi sam, je namreč izrekel znameniti stavek: DO TEGA REFERENDUMA NE SME PRITI. Acceto je temu zvesto sledil in kot ustavni sodnik je skupaj z Špelco Mežnar in Rajkom Knezom, naredil vse, da namreč referendum zaradi zavrnitvenega kvoruma ne bi učinkoval.

3. Sodniki Knez, Acceto ter Mežnar + ostali (razen Jakliča in Šorlija ) so namreč sprejeli povsem nesprejemljiv sklep, da referendum in volitve ne morejo biti na isti datum. Prav s tem, ko so zavrnili mojo zahtevo za izločitev o tem vprašanju (in to kar 2 krat) pa so pokazali NEZRELOST, čeprav gre v resnici tudi za preračunljivost v korist Cerarja, ki na poštenem US nikoli ne bi učakal take odločitve.

4. To nedemokratično dejanje US je bilo ključno in je bilo interesno konfliktno v odnosu do stranke SMC, ki se je hotela proslaviti z 2tirom, potem pa še z ustavnim amandmajem o čisti pitni vodi, s katerim si danes lahko obrišemo zadnjico, saj gre za čisti nateg, ko hkrati Jankoviću država – vlada, dopušča, da bo gnojnico v Ljubljani spuščal čez vodonosno območje. V primeru Magne pa je vlada Mira Cerarja lani izsilila graditev na strogo varovanem vodonosnem območju.

5. S pomočjo dr. Mateja Acceta, Rajka Kneza (okoljevarstvenega specialista) ter Špelce Mežnar je Cerar ob glasovanju o datumu dosegel, da projekt 2tir, ni bil ustavljen, ampak samo za 1 leto prestavljen - suspendiran.

6. Za edino razumno odločitev, da bi bil namreč referendum skupaj z volitvami, sta glasovala samo dva sodnika, Šorli in Jaklič. Ko torej govorimo o zrelosti bodimo zreli: gre za nezrelo ravnanje ustavne večine – in zrelo ravnanje ustavne manjšine. V SLO očitno tudi zrelosti ne znamo opredeliti, prav tako kot ne zmoremo razumno in pošteno določiti datuma.

7. In poglejmo še naprej: Rajko Knez ne le, da je pred izvolitvijo za US bil v navezi s Kešeljevićem, Cerarjevim kadrovikom. Javno znano je, da je delal za vlado Mira Cerarja – kreiral je ustavni amandma o pitni vodi ! Dvomim da je to naredil pro bono. Amandma bi zlahka naredila Zakonodajno pravna služba Državnega zbora. Res BEDNO !

Gospodom, ki obžalujejo izgubo AVTORITETE Ustavnega sodišča sporočam, da jo rušijo prav sodniki sami, tako tisti, ki neodgovorno glasujejo za MARAKEŠ, enako kot tisti, ki GLASUJEJO po BUTALSKO - v posmeh zdravi pameti in tako kot je želel Miro Cerar. Dejstvo, da je bil z 9:0 referendum razveljavljen tudi z glasovi trojke: Acceta, Mežnarjeve in Rajka Kneza, pa glede kontaminiranosti glede bistva zahteve ne spreminja ničesar. Nepristranskost ni bila samo ogrožena, bila je povsem - de facto in de jure - poteptana.

Poseben pravni biser po 16 členu zakona ZUstS pa je primer Špelce Mežnar, ki niti en dan ne bi smela več biti Ustavna sodnica. Zakonske določbe – o nezdružljivosti sodelovanja v organih odvetniške zbornice iz 16 člena ZUstS veljajo namreč za vse. Razumem sicer, da se gospa čuti nenadomestljivo, ker že 3 leta vztraja na funkciji ustavnega sodnika, ki ji po zakonu o Ustavnem sodišču po 3 mesecih preneha (zadnji stavek 3 alineje 16 člena) ! O nezdružljivosti sodniške funkcije z delom v organih z javnimi pooblastili pa sicer obstoja obsežna judikatura (primer UN0021175 itd...).

Zato predlagam predsedniku US Rajku Knezu, predno razreši sebe (odstopi), da Špelco Mežnar nemudoma razreši in predsednika države pozove na nov razpis. S tem bo čast US vsaj deloma oprana !

Vili Kovačič, državljan K.

Sicer pa si oglejte (vključno s Špelco Mežnar) http://www.odv-zb.si/akademija/predstavitev/organi-in-vodstvo, kje je ta gospa aktivna !

Da bo zmeda še večja, mene po družabnih omrežjih povezujejo s Tomsonom, zato pri polni zavesti izjavljam, da z njim nimam nič, čeprav seveda razumem, da bi mnogi naredili vse, da bi me s tem povezali in umazali !

In še PRIPIS po ogledu ODMEVOV

Spoštovani  udeleženci Odmevov-dr.Ernest Petrič, kolega Matevž Krivic ter gospa Rosvita Pesek !

Ne iščite dlake v jajcu, ampak se predvsem osredotočite na to zakaj je bila zahteva po izločitvi Acceta z moje strani sploh podana (in to celo dvakrat). In je zdaj zahteva po odstopih še razširjena na predsednika US Rajka Kneza in sodnico Špelco Mežnar. To je tisto kar šteje – ne videz, ampak to kar US v resnici jemlje kredibilnost in avtoriteto ter na drugi strani   omogoča zrelost in odpravlja stalno, krizo odločanja US. To pa je na kratko povedano OPRAVILNA NESPOSOBNOST USTAVNEGA SODIŠČA in zaščita oblasti pred državljani in ne obratno - zaščita državljanov pred oblastmi! 

Preberite si torej to, kajti bistva se nocoj niste dotaknili. Sploh pa ni videz bistvo, bistvo je dejanskost.   

Prišli bi seveda do povsem drugih odgovorov. Seveda bi bil zelo naiven če bi pričakoval, da me bodo na RTVSLO o tem sploh vprašali, ampak vseeno – spodobilo bi se zaradi volivcev, ki so šli 2 x na referendum.

Vse besede o videzu nepristranskosti  so ob tem zgolj papirnate, če jih  primerjamo z brutalno pristranskostjo nasprotne strani v praksi. Tudi po zaslugi ustavnih pravnikov in celo sodnikov !

In še nekaj ste navzoči pozabili vprašati in pojasniti: kaj je to REZULTATSKO ODLOČANJE in ali je na US prišlo do MOBINGA ! Accetaov aktivizem za uveljavitev Marakeške deklaracije !!!

ŠTEJE PRAKSA NE TEORIJA !  In kaj bi rekli o Špelci Mežnar, ki prav tako noče  odstopiti !?  Sicer pa je po Jasni Murgel vse jasno - ptiči iz istega gnezda  letijo skupaj in VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI !   Treba bo narediti nekaj več in DRUGAČE ! 

Jasna Murgel je leta 2017 napovedala Murgelsko sodišče !

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 23. Feb 2020 at 20:26

262 ogledov

Spoštovane predsednice in predsedniki parlamentarnih političnih strank!
Za razliko od 75 »intelektualcev«, ki sejejo strah pred SDS in Janezom Janšo, vse pogajalce potencialne nove koalicije, združeni Davkoplačevalci se ne damo, pozivamo obratno: sestavite vlado katere ideologija bo USTAVA ter VARSTVO NARAVE in ČLOVEKOVIH PRAVIC in v kateri bo JAVNI INTERES prevladal, nad buldožersko uničevalsko logiko infrastrukturne ministrice. V nekaj korakih boste prihranili milijarde in denar za socialo, zdravstvo in domove za starostnike. Zato pozivam: prekinite dosedanjo oblastniško prakso kršenja zakonodaje in ustave in neupoštevanja predpisov, ki veljajo za vse nas navadne smrtnike in izkoreninite samovoljo oblasti. Infra strukturne investicije v Sloveniji so seveda nujne in jih je vsekakor treba nadaljevati, vendar ne za vsako ceno in na dosedanji uničevalski način. Za vse kritične projekte namreč obstajajo alternative in bistveno manj rizične rešitve. Zato od nove vlade pričakujemo temeljito analizo napak in revizijo 3 ključnih projektov: 1. tretje razvojne osi 2. vladnega 2tira Divača Koper 3. takojšnjo ustavitev gradnje kanala C0 v Ljubljani.  To kar se dogaja, je žal v posmeh temu, kar bi morala oblast ščititi ne pa uničevati in tolerirati oziroma gledati stran. Gre za ustavno zaščiteno pravico do pitne vode v Ljubljani, gre za zaščito vodovarstvenega območja ob Kraškem robu  in za zaščito habitatnih vrst v Glinščici in končno gre za zaščito obdelovalnih kmetijskih površin in človeških bivališč na 3Rosi. Naj torej končno pohlep in ignoranco zamenja dialog za javni interes in nepristranska, nevladna ne ustrahovana stroka, predvsem pa zdrava pamet, ki sama po sebi kliče k upoštevanju alternativ. Razumemo, da bo marsikdo od poslancev, ki je do sedaj živel v kolektivni zmoti, sicer moral spremeniti svoje stališče, vendar priznanje napake, ko gre za javni interes, ni sramotno ampak državotvorno dejanje in ni nič v primerjavi s škodo, ki nastaja ljudem, njihovemu premoženju in stoletnim naravnim vrednotam. Nobena oblast nima mandata, da dela proti naravi in proti ljudem, ki so jo izvolili in nobena odločitev zdaj še ni takšna, da se je v točki kot je danes, ne bi dalo popraviti in odpraviti. Spoštovani, poslanci in šefi strank. Da človek stori to kar je prav, ni nikoli prepozno. Sestavite koalicijo, ki bo odprla nov odnos do ljudi in drugačen odnos do narave. Intelektualcem, ki hočejo preprečiti nastanek koalicije, pa sporočamo, da oni niso noben relevanten kriterij, kajti njih zanima status quo za ohranitev svojih privilegijev, ne razvoj Slovenije in interesi navadnih ljudi. Njihova ideologija izključevanja je pot v narodov propad, je neinteligentno sredstvo neinteligentne inteligence! Zato nasproti 75 intelektualcem pozivamo, naj se zgodi Koalicija za Slovenijo, ki bo Slovenijo gradila in razvojno povezala, ne pa rušila in degradirala! Dovolj je destruktivnih  političnih igric zastraševanja , ki že meji na ponorelo blaznico doline Šentflorjanske.      Vili Kovačič, Davkoplačevalci se ne damo. V priponki vam pošiljam na vpogled: Prospekt 13 točk za drugačen dvojni tir in za osvežitev spomina sklep Komisije za nadzor javnih financ (KNJF) Državnega zbora z dne 20.02.2019. Sicer pa davkoplačevalci nimamo spomina zlate ribice - nasprotno, narod naš dokaze hrani! PROŠNJA ZA DONACIJO! podpisani Vili Kovačič, državljan K. prosim za donacijo kot pomoč za financiranje projektov, ki jih brez finančne podpore javnosti  ne zmorem izpeljati. Naj naštejem le nekatere aktivnosti s katerimi sem se ukvarjal ali jih imam trenutno v postopku. 1.    Referendum proti financiraju okoljsko škodljivih in skorumpiranih državnih projektov: bil sem pobudnik proti poroštvu za  TEŠ6, zdaj sem nosilec referenduma proti nezakonitemu vladnemu projektu 2 tir in novemu neustavnemu dvojnemu poroštvenemu zakonu iz decembra 2019.   2.    Sodni proces proti po nedolžnem obsojenim dr. Milku Noviču in sodni proces proti Dragici Jalševac spremljam še naprej, dokler zadeva ne bo pravično končana.      3.    Sprememba zakona o sodniški službi: sodniki, ki so kršitelji človekovih pravic in sodniki brez državnih pravosodnih izpitov ostajajo ne sankcionirani, celo nasprotno - prenekateri  med njimi napredujejo celo do funkcije ustavnega sodnika. Te primere bomo javno razgaljali.   4.    Vzporedno s tem si prizadevam za poštene volitve, proti volilnim goljufijam župana Ljubljane Zorana Jankovića! S tem v zvezi sem skupaj z Upravnim sodiščem že podal tudi zahtevo za spremembo zakona o lokalnih volitvah in razveljavitev in ponovitev volitev v Ljubljani. Ustavno pritožbo na izvolitev Jankovića in njegove liste je Upravno sodišče zdaj odstopilo  Ustavnemu  sodišču.   Spoštovani,  pri mojem delu mi pro bono pomaga nekaj pravnih strokovnjakov, toda to ne more trajati dolgo in ne zadostuje za sodne postopke, tudi mednarodne, ki niso poceni, zato vas naprošam za donacijo. Prispevajte prosim svoj dar in po svojih zmožnostih donirajte društvu “Davkoplačevalci se ne damo” – skrajšano DPSND.   Spoštovane sodržavljanke in državljani, za razliko od večine mislim, da se je proti naštetim zlorabam in kršitvam nujno boriti tudi po pravni - sodni poti, ne pa zgolj  izražati jezo in nemočno opazovati dogajanja.    Kajti država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je obsojena na propad. Za razumevanje in donacijo  se vam iskreno zahvaljujem      Vili Kovačič, Državljan K, telefon.: 040 203-524

Fri, 21. Feb 2020 at 12:50

1227 ogledov

Zloraba policije: poglejte, kako policija v sodelovanju s POP-TV uniči nedolžnega državljana z obtožbo o pedofiliji!
Gospo generalno direktorico slovenske policije ga. Tatjana Bobnar sem večkrat pozval naj naredi interno preiskavo o tem, kaj se je dogajalo na policiji. Ker ni težava, da bi kdo zlorabljal policijo, ampak da policija sama izvaja linč nad nedolžnimi državljani. Zjutraj ob šesti uri so pozvonili najprej policisti, nekaj minut za njimi pa več kot očitno očitno od policije naročena, z makeupom urejena novinarka POP-TV z voznikom in televizijskim snemalcem, da se me lahko medijsko linčali. Andrej Magajna KAJ JE SPORNO V RAVNANJU OZ. POSTOPKIH POLICIJE 1. DOLG ZAMIK - OD ODVESTILA DO URADNEGA ZAZNAMKA OZ. ZAČETKA PREGONA 2. POIZVEDOVANJE O LASTNIKIH IP PRED URADNIM ZAZNAMKOM IN BREZ SODNEGA NALOGA 3. UPRAVIČENOST PREISKAVE PO NUJNEM POSTOPKU ? 4. PRIREJANJE DOKUMENTACIJE luksemburškega varnostnega organa 5. PRIREJANJE DOKUMENTACIJE TUDI V DRUGIH PRIMERIH 6. VPRAŠLJIVA UPRAVIČENOST IN UTEMELJENOST PREDLOGOV ZA HIŠNO PREISKAVO 7. NE-ARGUMENTIRANA DOLOČITEV OSUMLJENCA 8. NEUPRAVIČENO ŠIRJENJE PREISKAVE 9. NERESNIČNE NAVEDBE O NAROKIH (VABILIH) IN ODSOTNOST PRIZADETIH PRI PREISKAVI 10. IZGUBA PRIMARNIH DOKAZOV - DISKOV OZ. RAČUNALNIKOV in IZGUBA FORENZIČNIH KOPIJ VSEH RAČUNALNIKOV 11. STROKOVNE POMANJKLJIVOSTI PREISKAVE PO IZSLEDKIH INŠTITUTA ZA FORENZIKO 12. DOPUSTNOS VSTOPA V PISARNO POLITIČNE STRANKE IN ZASEGA NJENEGA RAČUNALNIK  ter NEODGOVORNO RAVNANJE Z RAČUNALNIKOM IN NJENIMI DATOTEKAMI ? NEODGOVORNO RAVNANJE Z RAČUNALNIKOM V UPORABI POLITIČNE STRANKE IN NEZAVAROVANJE NJENIH DATETOTEK 13. USTREZNO UKREPANJE ZOPER (NE)ODGOVORNE OSEBE NA POLICIJI ? 14. DVOMLJIVI REZULTATI ŠTEVILNIH HIŠNIH PREISKAV 15. IZOSTANEK OBVEŠČANJA IN POVRATNIH INFORMACIJ Od teh sem - zaradi aktualnih dogodkov -  izpostavil posebej 1 točko, ki kaže, da je policija imela nek dokument iz Luxemburga, ki ga je aktivirala šele  po ....   - kakor je razvidno iz priponke.O tem naj se govori, ne pa o zavrženem primeru in pedofiliji. Namesto slik golatic, se naj objavijo kopije teh papirov. Pa po presoji raje.  npr. sliko ( do konca "profesionalne")  Bobnarjeve,( ki je prejela celoten spis po končani sodni obravnavi / namreč vsi "nadzorniki" so se zgovarjala, da ne bodo posegali v odprt postopek). In/ali  npr takratne:ministrice MNZ-ja Kresal;  Janka Gorška, takratnega direktorja policije;  pa Branko Japlja, ki je vodil kriminilistično policijo za Ljubljano; direktor Uprave kriminalistične policije za SLO pa je bil v tistem času Aleksander Jevšek). MEGLA V ODDAJI TARČA Včeraj smo gledali Tarčo. Nekako je izpadlo, da pač vsi vohunijo za vsakim in da so morda posredi razno razne dektetivske službe.Moj pirmer pa kaže na policijo.. Je konkreten in dokumentiran , in kot sklepam iz neodzivov (zanimivo, da me ni poklical nihče iz dominantnih medijev, niti ne iz Nova24TV, niti Žan Mahnič - komur je bil dopis namenjen)Verjetno je moj primer preveč nevaren, preveč argumtiran da bi ga uporabili - saj je najlaže prodajati meglo.Ta neodzivnost postaja tema zase !!! Andrej Magajna POGLEJTE SI, KAJ JE ZLORABA POLICIJE V POLITIČNE NAMENE Javna obdolžitev pedofilstva poslanca - na osnovi popolnoma nedolžne doprsne slike golega dekleta, ki za povrh sploh nikoli ni bila prenesena na njegov računalnik, je bila plasirana celo v RTVSLO – v Odmeve. Magajna je bil na koncu sicer sodno oproščen, a kdo mu bo povrnil stroške in križev pot izmišljenega pedofilstva po nareku politike in v izvedbi policije s številnimi – celo izmišljenimi hišnimi preiskavami , v katere aferi je prav policija odigrala ključno vlogo.

Fri, 21. Feb 2020 at 11:46

838 ogledov

Zloraba policije v politične namene - to ni od danes ali od včeraj, to je večna kazen za neposlušnost
Zloraba policije v politične namene na žalost v Sloveniji ni nekaj novega. Geslo »najprej diskreditacija nato likvidacija« je staro že skoraj 3 desetletja. In v njegovem duhu so se dogajale mnoge, celo za današnje oči neverjetne stvari. Spomnimo se dokaj svežega primera poslanca Andreja Magajna v mandatu 2008 - 2011, v katerem je bila zastavonoša diskreditacije in nezakonitosti kar tedanja ministrica Katarina Kresal, ob asistenci ljudi v policiji - njenega direktorja policije Janka Gorška in šefa kriminalistov Branka Japlja . POGLEJTE SI, KAJ JE ZLORABA POLICIJE V POLITIČNE NAMENE Javna obdolžitev pedofilstva poslanca - na osnovi popolnoma nedolžne doprsne slike golega dekleta, ki za povrh sploh nikoli ni bila prenesena na njegov računalnik, je bila plasirana celo v RTVSLO – v Odmeve. Za to sliko, ki jo je očitno na internetu pogledal najemojemalec v hiši Andreja Magajne je slovenska policija Andreja Magajno obtožila pedofilije!    Magajna je bil na koncu sicer sodno oproščen, a kdo mu bo povrnil stroške in križev pot izmišljenega pedofilstva po nareku politike in v izvedbi policije s številnimi – celo izmišljenimi hišnimi preiskavami , v katere aferi je prav policija odigrala ključno vlogo. Naj spomnimo ! Greh, ki ga je storil poslanec ni bilo nobeno pedofilstvo, pač pa neposlušnost poslanca pri glasovanju o zakonu o RTV. Akterji te diskreditacije v policijskih vrstah niso nikoli odgovarjali in po vsem tem danes govoriti o neodvisnosti in strokovnosti policije v izjemno občutljivih političnih zadevah, je popoln posmeh realnosti - pravljica za otroke in še ena cesarjeva nova obleka. V resnici je profesionalnost in neodvisnost, ki jo imajo stalno na ustih branilci »antijanša koalicije« papirnata utvara za neuke, za široke ljudske množice, ki konzumirajo vse, brez vsake resnične kontrole in soočanja z dejanskim stanjem. Neodvisnost je torej tudi pri Bobnarjevi šla »na boben« ! Do kdaj še ?! Primer Magajna je vrhunski primer diskreditacije na zalogo, po 1 letu in pol in to znotraj policije - ne s strani različnih privatnih detektivov in vohunov. In še vprašanje 75 intelektualcem, podpisnikom peticije proti nastajajoči vladi Janeza Janše. Kje so bili tovariši leta 1990, kje leta 2009-2011 in kje so danes ?! Slovenska policija v političnih zadevah še naprej deluje politično – enako kot nekoč, le nekoč je bila oblast totalitarna in ljudi je po hitrem postopku vzela noč, zdaj pa naj bi bila demokratična in represija naj bi bila pod nadzorom. Vse to pa je za slovensko vrhunsko »humanistično inteligenco«, ki se ne more sprijazniti z rezultatom volitev, neprebavljiva uganka. Dokler »intelektualci« sami niso neposredno prizadeti so pripravljeni lagati in pljuvati po drugih. Ali kot v primeru Novič in Radonjić, biti – razen silno redkih izjem, oprezno tiho in po črednem nagonu skupine 75, hkrati z novinarji POPTV tuliti z volkovi ! Vsak narod ima tako vlado kot si jo zasluži, slovenski narod ima podpisniško »inteligenco«, ki si je ne zasluži ! Kajti razmere so res kaotične: ko se vreme čez noč zasukne, se vse obrne na glavo in »preklinjajo tisti, ki so še davi molili« - Ivan Cankar. Njihov kompas kaže v eno samo smer: če pride Janša, bo Slovenija padla iz tečajev. Dskreditacija s pomočjo policije , ni nedovoljena, ampak je za njih rutina ! PROŠNJA ZA DONACIJO! podpisani Vili Kovačič, državljan K. prosim za donacijo kot pomoč za financiranje projektov, ki jih brez finančne podpore javnosti  ne zmorem izpeljati. Naj naštejem le nekatere aktivnosti s katerimi sem se ukvarjal ali jih imam trenutno v postopku. 1.    Referendum proti financiraju okoljsko škodljivih in skorumpiranih državnih projektov: bil sem pobudnik proti poroštvu za  TEŠ6, zdaj sem nosilec referenduma proti nezakonitemu vladnemu projektu 2 tir in novemu neustavnemu dvojnemu poroštvenemu zakonu iz decembra 2019. 2.    Sodni proces proti po nedolžnem obsojenim dr. Milku Noviču in sodni proces proti Dragici Jalševac spremljam še naprej, dokler zadeva ne bo pravično končana.    3.    Sprememba zakona o sodniški službi: sodniki, ki so kršitelji človekovih pravic in sodniki brez državnih pravosodnih izpitov ostajajo ne sankcionirani, celo nasprotno - prenekateri  med njimi napredujejo celo do funkcije ustavnega sodnika. Te primere bomo javno razgaljali. 4.    Vzporedno s tem si prizadevam za poštene volitve, proti volilnim goljufijam župana Ljubljane Zorana Jankovića! S tem v zvezi sem skupaj z Upravnim sodiščem že podal tudi zahtevo za spremembo zakona o lokalnih volitvah in razveljavitev in ponovitev volitev v Ljubljani. Ustavno pritožbo na izvolitev Jankovića in njegove liste je Upravno sodišče zdaj odstopilo  Ustavnemu  sodišču. Spoštovani,  pri mojem delu mi pro bono pomaga nekaj pravnih strokovnjakov, toda to ne more trajati dolgo in ne zadostuje za sodne postopke, tudi mednarodne, ki niso poceni, zato vas naprošam za donacijo. Prispevajte prosim svoj dar in po svojih zmožnostih donirajte društvu “Davkoplačevalci se ne damo” – skrajšano DPSND. Spoštovane sodržavljanke in državljani, za razliko od večine mislim, da se je proti naštetim zlorabam in kršitvam nujno boriti tudi po pravni - sodni poti, ne pa zgolj  izražati jezo in nemočno opazovati dogajanja.  Kajti država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je obsojena na propad. Za razumevanje in donacijo  se vam iskreno zahvaljujem  Vili Kovačič, Državljan K, telefon.: 040 203-524

Wed, 19. Feb 2020 at 11:19

1097 ogledov

Predsednik vlade je zrel za USTAVNO OBTOŽBO, ker s pomočjo Črneca izrablja policijo za zbiranje podatkov o konkurentih!
Čredni nagon slovenskih samooklicanih »intelektualcev prejšnjega stoletja«, ki je povzet v Kučanovem geslu SAMO DA NI JANŠA, ima sicer izvorno točko v 90 letih prejšnjega stoletja. Takrat je bila obelodanjena formula - NAJPREJ DISKREDITACIJA, NATO LIKVIDACIJA. To jim sicer uspeva, ker so se za to šolali in specializirali in imajo medijsko zaščito in podporo, katere gonilna sila je čredni nagon pripadnosti likvidatorskim načrtom uničenja opozicije in ustoličevanja žlahtne –navidezne desnice. Zgodovina se ponavlja kot farsa. Demokracija velikega poka iz Finske je enkrat že prinesla uspeh. To kar je leta 2012 uspelo Kučanu z vseslovensko vstajo, skuša doseči z razbijanjem glasovalne pravice poslancev ob postavitvi nove vlade, ki pa je neizbežna – zdaj ali čez pol leta. V tem smislu se v Sloveniji ponavlja leto 1941, oziroma 15 avgust, ko je bila celo brez vednosti IO OF ustanovljena VOS in so se začele fizične likvidacije. Sicer pa ne gre samo za novo drugačno vlado pod vodstvom Janeza Janše. Gre tudi za strah Jankovića, da po zamenjavi vlade nič več ne bo tako kot je bilo. Ko bo Zoki procesiran v Ljubljani zaradi volilne goljufije in kanala C0, se bo odlomila skala in tudi stena krivosodja se bo zrušila. Zato sodniki molčijo – pokorno molči tudi Ustavno sodišče. In je najvišje sodstvo zrelo za odpoklic, Slovenija pa si kot država zasluži obtožbo v parlamentu EU - za uporabo 7 člena pristopne pogodbe. 7 člen proti Sloveniji, ne proti Madžarski in ne proti Poljski, kajti če kje, se v Sloveniji izvaja genocid nad vladavino prava. Ljudem pa to prodajajo za demokracijo. Predsednik vlade pa je zrel za USTAVNO OBTOŽBO, kajti zdaj ko s pomočjo Damirja Črneca izrablja policijo za zbiranje podatkov v diskreditacijske namene proti političnim konkurentom je SPROŽIL VOJNO VSEH PROTI VSEM. Ker je v 30 letih vojne proti Janezu Janši streliva proti njemu zmanjkalo se je očitno ogenj usmeril na tiste politike, ki se izločevanju upirajo. Formula Milana K. Plavega - NAJPREJ DISKREDITACIJA NATO LIKVIDACIJA  tokrat ne bo več uspešna, kajti razkritje zlorabe policije v politične namene po navodilih zaupnika in sekretarja v kabinetu predsednika vlade bi morala biti njun potop, kajti gre za INTRIGANTSKI PUČ SAMO-ODSTOPLJENEGA PREDSEDNIKA. To je korak iz obupa, ki bi moral pokopati njega samega. Če bodo volitve pa je ravno še prav časa, da se vsi politiki-poslanci, ne glede na barvo tem likvidacijam uprejo v predvolilni kampanji. Marjan in Damir sta že na kratki rok mrtva. Z volitvami, ali brez njih. Brezumni samooklicani intelektualci iz prejšnjega stoletja so zgolj hlapci večnega gospodarja Milana K. Plavega – zvestega učenca Ivana Mačka Matije - po formuli, ki jo je za vse večne čase razkril že Ivan Cankar. »V ENEM DNEVU SE JE VREME PREKUCNILO IN ZAČELI SO PREKLINJATI, KI SO ŠE DAVI MOLILI – GOSPODAR SE POKRIŽA HLAPEC MOLI ROŽNI VENEC«. To je vrhunska karakterna izraznost podpisnikov falange 75 podpisnikov slovenskega anti-intelektualizma. Vili Kovačič, državljan K.

Tue, 18. Feb 2020 at 20:26

2157 ogledov

74 "intelektualcem" iz pred-prejšnjega stoletja se je povsem skisalo. In kdo je pravi avtor ideje ni treba ugibati!
Slovenska intelektualna smetana se je povsem skisala. 74 čuvajev demokracije je vzelo vajeti v svoje roke in v imenu demokracije pozivajo k onemogočanju nastanka nove vladne koalicije, ki naj bi se sestavila v skladu z demokratično doseženim rezultatom na volitvah. Podpisovanje pozivov za demokratične namene je hvalevredno početje. Ko pa gre za izključevanje, je zadeva prav nasprotna. Gre za nov čredni nagon slovenskega »samo da ni Janša anti intelektualnega« refleksa. PROŠNJA ZA DONACIJO PRI BOJU ZA PRAVNO DRŽAVO Kdo je pravi avtor ideje »samo da ni Janša« ni treba ugibati. Pravzaprav je ta znan že iz 90 let prejšnjega stoletja. Ta ni nihče drug kot Milan Kučan Plavi. S to idejo se je celo hvalil. Ponovil pa jo je ob državnem prazniku leta 2018. Na seznamu pa izstopajo še druge zaslužne osebe, sicer tudi nekateri prvoborci preloma s prejšnjim sistemom. Predlagam, da se 17.2.2020 proglasi za dan slovenskega anti - intelektualizma in izključevanj. Na prazen spomenik slovenske sprave, na levi steber, pa naj se vgravirajo njihova imena. Da bodo končno tudi zanamci izvedeli kdo so avtorji nenehnega slovenskega sesedanja v preteklost. Sicer pa hvala jim, da so toliko pogumni, da so se sami identificirali in se vpisali v negativno zakladnico slovenskega napredka. dr. Milica Antić Gaberdr. Ljubo Bavcondr. Anton Beblerdr. Milena Mileva Blažićdr. Rado Bohincdr. Valentin Bucikdr. Lucija Čokdr. Nenad Čuš Babičdr. Božidar Debenjakdr. Srečo Dragošdr. Božidar Flajšmandr. Miha Fošnaričdr. Peter Glavičdr. Tatjana Greifdr. Tomaž Grušovnikdr. Spomenka Hribardr. Hajdeja Igličdr. Vlasta Jalušičdr. Maca Jogandr. Dušan Keberdr. Darja Kerecdr. Rudi Klanjšekdr. Andreja Kocijančičddr. Zdenko Kodeljadr. Bogomir Kovačdr. Gorazd Kovačičdr. Matjaž Krajncdr. Ivan Kristandr. Roman Kuhardr. Vesna Leskošekdr. Metka Mencindr. Jože Mencingerdr. Vlado Miheljakdr. Vesna Mikoličdr. Zdravko Mlinardr. Rajko Muršičdr. Luka Omladičdr. Neda Pagondr. Boris A. Novakdr. Stane Pejovnikdr. Dragan Petrovecdr. Jože Pirjevecdr. Marko Poličdr. Barbara Rajgeljdr. Danijel Reboljdr. Božo Repedr. Rado Rihadr. Jana Roškerdr. Andrej RusStane Saksidadr. Renata Salecldr. Mitja Sardočdr. Peter Simoničdr. Boris Sketdr. Božidar Slapšakdr. Svetlana Slapšakdr. Slavko Splichaldr. Ivan Svetlikdr. Marjan Šimencdr. Iztok Šoridr. Renata Šribardr. Darko Štrajndr. Jelica Šumič Rihadr. Marina Tavčar Krajncdr. Niko Tošdr. Vito Turkdr. Samo Uhandr. Andrej Uledr. Mirjana Uledr. Boris Vezjakdr. Aleš Vodopivecdr. Peter Vodopivecdr. Simona Zavratnikdr. Pavel Zgaga

Mon, 17. Feb 2020 at 20:23

1543 ogledov

Replika predsedniku vlade v odstopu: gospodar se pokriža – hlapec moli rožni venec!
V oddaji RTVSLO POLITIČNO ste me omenili kot izvorno zlo tega, da je v Sloveniji vse ali marsikaj narobe. Izjava, da je v SLO marsikaj narobe ker je Viliju Kovačiču z referendumom uspelo ustaviti drugi tir, je sicer prijetno presenečenje, ker sem naivno mislil, da so mediji in stranka  LMŠ name že čisto pozabili, vendar moram replicirati, saj ima ta trditev iz pogovora s Tanjo Gobec, hudo napako. - Glavna napaka ni v zakonodaji kot navajate, ampak v tem, da oblastnikom ni treba spoštovati zakonov in ustave. To ste dokazali v koaliciji z Alenko Bratušek, ki vas žejnega vodi čez vodo, s tem ko vam veselo obljublja 2 tir. Glavna odlika te in prejšnje vlade je namreč nespoštovanje lastne zakonodaje, ne pa zakonodaja sama. Že dolgo namreč prosim CPVO – Celovito presojo vplivov na okolje, ki je pogoj za vsako večjo infrastrukturno investicijo, ki pa je na mojo žalost vladni drugi tir nima, enako kot je nima Jankovićev kanal C0 v Ljubljani. Skratka napaka ni v zakonodaji in civilnih iniciativah, kot trdite, pač pa v oblastnikih, ki lastne zakone ignorirate in računate na pozabljivo, poslušno in nezainteresirano ljudstvo. In napaka je v dobrohotnih medijih, ki o teh nespoštovanjih molčijo, nekateri pa to celo nagrajujejo in hvalijo. Ali kot bi rekel Ivan Cankar: gospodar se pokriža – hlapec moli rožni venec. Se pa gospod predsednik Šarec motite, da nek Vili Kovačič zavira pri vožnji navzgor, kot ste mi že očitali v Reporterju – ob tem ko sem vam predstavljal rekuperacijo elektrike pri vožnji navzdol. Kar je sicer za avstrijske železnice povsem dobro in celo odlično, žal ni za slovenske politike na oblasti, tudi po vaši zaslugi. In je škodljivo – ne dobro, za Slovenijo, kar tako poudarjate. - Je pa tudi v Ustavi nekaj hudo narobe. V SLO namreč na referendumu od leta 2013 zmaga lahko zgolj in samo tisti, ki zbere cca 345 000 glasov proti, ob uravnoteženem razmerju sil, pa mora biti udeležba na referendumu dvakrat tolikšna, to je sanjska z 690.000 oddanimi glasovi, kar pomeni polovica + 400 glasov, to je številka s katero smo nasprotniki zakona o 2 tiru presegli rezultat Mira Cerarja. Skupno pa je bilo v obeh referendumih oddanih proti vladnemu zakonu cca 290. 000 glasov. Upam da ta prikaz številk ne bo odveč, saj nazorno pove, da za take sistemske anomalije kot je pojav nesistemskega državljana K., v kali zatre in onemogoči. Spoštovani gospod predsednik vlade v odstopu! Ker želim, da ste bolje informirani, vas prijazno vabim na omizje, ki ga bomo kmalu organizirali na to temo. Nanj bom povabil tudi vašega ministra Počivalška, ki bo upam razumel govorico številk in težo okoljskega bremena tega vašega koalicijsko izsiljenega projekta. To vabilo vam pošiljam zgolj zato, ker politikom odrekam pravico do tega, da se izgovarjajo, da so bili neinformirani ali slabo informirani.Ob tem ko odločajo o naših usodah in milijardah. Vili Kovačič PROŠNJA ZA DONACIJO! podpisani Vili Kovačič, državljan K. prosim za donacijo kot pomoč za financiranje projektov, ki jih brez finančne podpore javnosti  ne zmorem izpeljati. Naj naštejem le nekatere aktivnosti s katerimi sem se ukvarjal ali jih imam trenutno v postopku. 1.    Referendum proti financiraju okoljsko škodljivih in skorumpiranih državnih projektov: bil sem pobudnik proti poroštvu za  TEŠ6, zdaj sem nosilec referenduma proti nezakonitemu vladnemu projektu 2 tir in novemu neustavnemu dvojnemu poroštvenemu zakonu iz decembra 2019. 2.    Sodni proces proti po nedolžnem obsojenim dr. Milku Noviču in sodni proces proti Dragici Jalševac spremljam še naprej, dokler zadeva ne bo pravično končana.    3.    Sprememba zakona o sodniški službi: sodniki, ki so kršitelji človekovih pravic in sodniki brez državnih pravosodnih izpitov ostajajo ne sankcionirani, celo nasprotno - prenekateri  med njimi napredujejo celo do funkcije ustavnega sodnika. Te primere bomo javno razgaljali. 4.    Vzporedno s tem si prizadevam za poštene volitve, proti volilnim goljufijam župana Ljubljane Zorana Jankovića! S tem v zvezi sem skupaj z Upravnim sodiščem že podal tudi zahtevo za spremembo zakona o lokalnih volitvah in razveljavitev in ponovitev volitev v Ljubljani. Ustavno pritožbo na izvolitev Jankovića in njegove liste je Upravno sodišče zdaj odstopilo  Ustavnemu  sodišču. Spoštovani,  pri mojem delu mi pro bono pomaga nekaj pravnih strokovnjakov, toda to ne more trajati dolgo in ne zadostuje za sodne postopke, tudi mednarodne, ki niso poceni, zato vas naprošam za donacijo. Prispevajte prosim svoj dar in po svojih zmožnostih donirajte društvu “Davkoplačevalci se ne damo” – skrajšano DPSND. Spoštovane sodržavljanke in državljani, za razliko od večine mislim, da se je proti naštetim zlorabam in kršitvam nujno boriti tudi po pravni - sodni poti, ne pa zgolj  izražati jezo in nemočno opazovati dogajanja. Kajti država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi, je obsojena na propad. Za razumevanje in donacijo  se vam iskreno zahvaljujem !   Vili Kovačič, Državljan K, telefon.: 040 203-524
Teme
Slovensko sodstvo Ustavno sodišče Matej Accetto Špelca Mežnar Rajko Knez

Zadnji komentarji

Zim Zelen :

30.01.2020 20:03

Kruta zamisel :-(

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!