Odprto pismo javnosti in bivšemu ustavnemu sodniku Matevžu Krivicu in 22 kršitev nepristranosti Acceta
Pohlep povzroča nasilje nad ljudmi in nasilje nad naravo. To gre z roko v roki. Gre za reprizo EKK Velenje, TEŠ6, 2TIRa, Magne ter izsiljeno in prigoljufano traso F-2-2 Šentrupert-Velenje na 3ROsi. Pravo in pravniki pa, z US vred, držijo štango temu.
Vili Kovačič
Slovensko sodstvo

Sobota, 2. november 2019 ob 12:13

Odpri galerijo

Matevž Krivic in trojica ustavnih sodnikov (Matej Accetto, Špelca Mežnar in Rajko Knez), ki bi morala nemudoma odstopiti.

Dragi Matevž,

Najprej glede Aleksandra Čeferina: sprašuješ od koga pričakujem posredovanje  glede kandidatur za pravnike leta,  ki je z njegovim sodelovanjem - Aleksandra Čeferina predsednika UEFA, že na daleč vidna in nehigienična kandidatura ? Skratka gre za nešportno in non-fair play kandidaturo slovenskega športnega vele-funkcionarja, ki z aktualnim dogajanjem v slovenskem pravu nima nobenega stika ali vpliva. Od glasovalcev seveda tega ne pričakujem, od pravnikov, ki ste predlagani pa ste modro in veselo tiho, pa  vsekakor ! Najbolj pa to pričakujem od g. Aleksandra Čeferina samega ! In seveda tistih ki na YUS-info »furajo« to manipulacijo z javnim mnenjem ! Kar me seveda spominja na nekoč znamenita visoka uvrščanja Violete Bulc in Janeza Potočnika v anketah o domačih politikih v vodilnem slovenskem časopisu »Delo«.

Zdaj pa k stvari ! Še vedno mi nisi odgovoril o mojem odzivu na ODMEVE, da sta namreč s g. Ernestom Petričem zamolčala razlog predloga za  izločitev Accetta, ko je  šlo za  odločanje o najpomembnejšem vprašanju referenduma, to je za datum njegove izvedbe, kar je praktično po zaslugi Acceta pomenilo ugoditi zahtevi Mira Cerarja, ki  je že na samem začetku  izjavil  "DO TEGA REFEFRENDUMA NE SME PRITI". Do referenduma je potem sicer vseeno  prišlo,  ampak so ga Acceto & tovariši z izbiro datuma povsem načrtno izničili.  To ve vsak tepec, tudi če ni pravnik. Malokdo pa ve, da je posledica tega to, da  bo bratovščina sinjega galeba še naprej neovirano 45 let  veselo lomastila po skupni lastnini ter tvoji in moji denarnici in bodo  mimogrede uničili še tisto malo ostanka okolja pod zemljo in nad zemljo,  ki bi ga v evropsko varovanem rezervatu habitatov Nature 2000, lahko ohranili in zadevo vendarle  izpeljali po zdravi pameti.

Sicer pa je logika povsod ista – pohlep povzroča nasilje nad ljudmi in nasilje nad naravo. To gre z roko v roki. Gre za reprizo EKK Velenje, TEŠ6 in 2TIRa, Magne ter za izsiljeno in prigoljufano traso F-2-2 Šentrupert-Velenje na 3ROsi. Pravo in pravniki pa z US na čelu držijo štango temu početju. Sicer pa vem, da si ti večkrat izjavil, da te je (včasih) sram da si pravnik. To ti štejem v dobro !  

Dragi Matevž, tvoje zavzemanje za ločitev  datuma referenduma in volitev  pa je žal tipična drža zagovornika oblasti, običajno tiste stranke v postopku proti kateri je referendum usmerjen - ne glede na vsebino.  Sicer  pa te moram spomniti , da smo enkrat istočasni referendum na isti dan z volitvami že imeli, če se ne motim je to bilo leta 2005, skupaj z EU volitvami.  In kaj je bilo  takrat narobe. NIČ.  Je pa zelo narobe če se referendumska volja ne spoštuje , še bolj pa to, da  se v imenu demokracije širi (tudi) tvoja floskula o tem, da so  volitve in referendum vsak zase tako pomembna zadeva, da oboje ne gre tlačiti skupaj.  Da je skratka demokratično, da o zelo pomebni zadevi odloči čim manj ljudi  in ne čimveč ljudi ! Bog se usmili tako popačenih stališč  "demokratov".  To me spominja na tisto tvojo staro zaobljubo  iz časa družinskega referenduma - znano in zelo odmevno : "sem proti, glasoval bom pa za". Čisto v  slogu znamenitega Zmaga Jelinčiča , ki si je plemenitost kupil, svoj glas pa zdaj trži političnim strankam in seveda  "butastemu narodu" - kot pravi Milan K. Plavi, in tako prodaja svojo »plemenitost« na vse strani!  Skratka gre za novo blagovest - izum slovenske pameti: čim manj nas bo odločalo oz. glasovalo na referendumih bolj demokratično bo vse skupaj !  

Glede Špelce Mežnar pa  le to, da obstoja sodba in sklep Sodnega sveta, ki v neki drugi, a vsebinsko povsem podobni zadevi, dokazuje ravno obratno kot ti praviš.  To je UPRS sodba III U 207/2013 in neuspešna pritožba neke sodnice na sodni svet, zaradi sodelovanja v posvetovalnem strokovnem svetu politične stranke v kateri je sodna oblast uveljavila njeno izločitev. In jo se tudi izvedla. Pošiljam scanirano sodbo ! 

Sicer pa, kaj naj rečem na vse to: gre za samopostrežno pravo - ko pravila veljajo za nekatere, ne veljajo pa za  druge (ki niso Špelce, Acceti ali Knezi) ! Za tretje pa si izmislijo celo nova pravila. Za četrte – primer Janković pa si upravni sodniki sploh ne upajo razpisati naroka za javno obravnavo, Ustavno sodišče pa kot pes zvesto molči v zlati kletki svojega gospodarja. Isti sodnik Acceto pa mi v zadevi Janković celo oporeka pritožbeno upravičenje v zadevi goljufive izvolitve ljubljanskega župana.

Za konec pa le še stavek  ali dva  glede REZULTATSKEGA ODLOČANJA, ki pomeni dejanski konec  US. To so pravi vzroki brodoloma US , o čemer pa bivši člani Ustavnega sodišča, z redkimi izjemami, ne spregovorijo. Prav tako ne Petrič, Krivic o tem nista spregovorila !

In še o Špelci Mežnar ! Tudi Špelca Mežnar bo predmet ovadbe, ne glede na tvojo skrajno milo in blagohotno razlago njenega članstva v Strokovnem svetu Odvetniške akademije.  Sicer pa na spletni strani OZS piše da Odvetniška akademija ni pevsko društvo, ampak ORGAN ODVETNIŠKE ZBORNICE. Kot sem informiran se je Rok Čeferin tej funkciji v OZS odpovedal, Špelca Mežnar pa že 3 leta polit-komisarsko deluje na US. Vse to se dogaja v kontekstu murgelskega jugo SMC kartela, katerega oznako si nisem izmislil jaz, ampak izhaja iz javne izjave SMC poslanke Jasne Murgel. In ob tej napovedi ki se danes uresničuje, ste bili takrat pravniki v večini tiho.  Temu se reče VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI ali po Cerarjevo : KORUPCIJA NA ETIČNI POGON !!!

Dragi Matevž, tukaj pač ne gre za mojo vzvišenost nad pravniki, kar mi očitaš, ampak kazanje s prstom na tiste, ki z njimi vred tiščijo, tiščite glavo v pesek.

Toliko za enkrat ! Se vidimo na omizju 10 najvplivnejših pravnikov, kjer bom dobil svojih 300 sekund časa - kot letos v DZ, ko je v septembru Jambrekova tovarišija uprizorila sramotno predstavo režimskega samo-laganja POSTOPKOVNE PRAVIČNOSTI, ki jo je ta ista tovarišija nominalno ustoličila, v resnici pa zafurala!   

Dragi Matevž, za konec ti želim več zdravja na najina skupna stara leta, posebej pa ti želim več zdrave pameti, ki ti je žal včasih zmanjka ko zaviješ na režimske SERPENTINE črkobralstva in postopkovne pravičnosti ! Pamet je boljša kot žamet , ampak žameti je vse manj - nadomestila jo je neuničljiva instantna retorika.

S tem zaključujem ! Tole pismo pa bom objavil na svoji spletni strani, ki hvala bogu ne pozna cenzure! Od tistih skupnih let 1963-1965  (Duma 1964) se žal ni veliko spremenilo, le skriti ni več možno ničesar – zaradi interneta, ki ga partija na srečo ni predvidela.  Zato pa danes poteka tako hud boj za re-interpretacijo dejstev in pa tudi - kar je še hujše - javno opravičevanje pravniških prekrškov proti  pravičnosti in zdravi pameti.

Lep pozdrav   Vili Kovačič, Državljan K.   

Pripis: S TEM PISMOM NAPOVEDUJEM OVADBO ZOPER ACCETA IN OSTALE ! Gre za dobro argumeniranih 22 kršitev nepristranosti. Najprej Acceta, ki je prototip sodnika, kakršnih nimajo mesta v sodstvu, kaj šele na Utavnem sodišču.  POLITIČNEGA USTAVNEGA SODIŠČA namreč ne potrbujemo, potrebujemo pa kredibilne ljudi, ki si upajo biti verodostojen branik državljanskih pravic proti SKUŠNJAVAM in ZLORABAM OBLASTI. 


Organi in vodstvo v okviru Odvetniške zbornice !
Organi Odvetniške akademije OZS
Vodstvo: direktorica odvetnica Alenka Košorok Humar

Vodja Mediacijskega centra: odvetnik Janez Starman

Svet Odvetniške akademije OZS
odvetnik Rok Koren (predsednik)

odvetnica Bojana Potočan

odvetnik Aleksander Cmok

odvetnik dr. Rok Čeferin

odvetnik Andrej Razdrih

dr. Peter Grilc (zunanji član)

Strokovni svet Odvetniške akademije OZS
Maša Kociper

doc. dr. Špelca Mežnar, ustavna sodnica, Ustavno sodišče RS

odvetnica Martina Žaucer Hrovatin

--------------------------------------------------------------------

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 18. Nov 2019 at 09:35

303 ogledov

Slovo od strokovnjaka, ministra za energetiko v osamosvojitveni vladi
V prispevku v katerem se spominja dr. Mihe Tomšiča me Spomenka Hribar omenja trikrat. Hvala ji za spomin na tisti izgubljeni čas. Z dr. Miho Tomšičem sem zelo konkretno in odlično sodeloval. Bil je odprtega duha in pravo nasprotje današnjih levičarjev. Prav tega nam v Sloveniji na levici, pa tudi desnici, najbolj manjka. Spominjam se ko sva skupaj nastopila v Odmevih pri Slavku Bobovniku in kako se je voditelj trudil, da nama ne bi »ušla« kaka nezaželena kritična beseda. Zapisal sem, da je šlo za izgubljeni čas, kajti očitno se iz TEŠ6 nismo popolnoma nič naučili. Zelo pa smo nagnjeni k Butalski logiki objokovanja izgubljenih priložnosti. Ko je potrebno stopiti na zavoro in obrniti smer pa vedno zmanjka volje in poguma. Tako kot danes pri investiciji, ki bo največja polomijada oziroma vrhunska parada neumnosti, korupcije in triumf butalske pameti. Gre za enojni vladni drugi tir. Verjamem, da bi Miha Tomšič kot pošten strokovnjak z levega brega, zmogel misliti podobno. In reči bobu bob. Moj najbolj odmeven prispevek tistega časa je imel naslov »Bankrotirajmo strokovno«. Ta mu je bil najbolj všeč. Drugi pa je bil »Ljudska republika Šaleška dolina«. Z aluzijo na Severno Korejo seveda. Kot moto sem izpostavil misel Danskega filozofa Kierkergarda: »Dva načina sta, da vas pretentajo: da prvič verjamete v to kar ni res ali drugič, da ne verjamete v to kar je res«. Kajti v Sloveniji dokazi ne štejejo. Šteje samo vera v enega boga, ki - kot je rekel pesnik Janez Menart, v banki svoj oltar ima. Seveda gre to lahko le zaradi davkoplačevalske naivnosti in hlapčevanja bančnim in političnim bogovom. Alternativa za katero smo se skupaj trudili, je žal danes prepovedana povsod – tako pri drugem tiru, kot v gospodarstvu nasploh, pa tudi v kulturi in politiki - tako kot je zaukazal Milan K. Plavi. Pri TEŠ6 sva s Tomšičem skupaj vztrajala na alternativi – na posodobitvi obeh blokov. Z vladnim drugim tirom pa je ponovitev TEŠ6 pred vrati. Sicer pa gre za sistemsko napako financiranja državnih investicij, ki so pravo leglo za prisklednike in od vlade ustrahovane stroke. Zato Slovenski državljani živimo 1/3 pod realnimi zmožnostmi. In zato nas prehitevajo Estonci, Čehi, Poljaki, Slovaki in Madžari. Ivan Cankar bi tudi danes za našo inteligenco – predvsem tisto ki je privilegirana v medijih, rekel: boljših varuhov nima neumnost. Skupaj z Mihom Tomšičem sva se borila proti njej, vendar je dobila mlade. Danes nas strašijo z Janšo in s koncem sveta, če on dobi vajeti. Res bedno vizionarstvo velikanov intelektualno podhranjene »inteligence« ! Tako v politiki, kot na Ustavnem sodišču in sploh v sodstvu, ki ni zastonj dobilo prilastek krivo-sodje. Ko se spominjamo dr. Mihe Tomšiča, se moramo spomniti tudi na aktualne zdrse sedanje Slovenije, v katerih bi verjetno s Tomšičem bili skupen boj za strokovno poštene in razumske rešitve. Tedanji boj je bil očitno žal le uvertura v novo – največjo okoljsko zablodo in vsestransko škodljivo več milijardno investicijo z imenom vladni 2 tir. Danes vsi pozivajo k etiki, kar pa ni prineslo drugega kot korupcijo na etični pogon. Poosebljenje tega je Miro Cerar. V Ljubljani pa je še huje. »Balkanski bojevnik« Zoran Janković, uničuje vodne vire in kljub sodnim porazom zmaguje. Javnega sodnega procesa zaradi goljufije na volitvah v Ljubljani, pa si »neodvisni« sodniki sploh ne upajo razpisati. Energetika in sodstvo imata namreč žal dve skupni šibki točki - pomanjkanje poguma za razum in pomanjkanje energije za uveljavitev neodvisne stroke. Tomšič se ni bal. Hvala Ti dr. Miha Tomšič, ker si pozival k razumu in si iskal alternative. Imel si srce na levi, pamet na desni in glavo na sredi ! In upal si si uporabljati obe polovici možganov hkrati. Ni jih veliko, ki to zmorejo ! Vili Kovačič, državljan K.

Mon, 18. Nov 2019 at 09:26

167 ogledov

Enakopravni v molku - Kolektorska demokracija !
Gospa Katarina, časopisna hiša Delo V PP-29 mi  niste objavili, očitno sem na index prohibitorum. Tako pač izgleda Kolektorska PP-29 demo(s)kracija . Kot razumem,  gre za preprečevanje populizma, ker ljudstvo je treba zaščititi pred kvarnim vplivom resnice in drugačnih pogledov nanjo. Saj kot mi je rekel MIlan K. Plavi - julija leta 2012, ko sem napovedal  referendum za TEŠ6; "pusti narod, narod je butast" !  Razumem pa, da  če bi napadel prvega antifašista škofa Antona Mahniča ali vsaj poslanca Žana Mahniča, bi dobil odprt prostor za objave. Očitno smo prišli v novo fazo - Ni pomembno  kdo kaj reče, pomembno  je kdo kaj ne-reče ! Vsi smo enakopravni, samo nekateri bolj. Enakopravnost je v razlikah. Kam pa pridemo če bodo lahko vsi govorili, zato je nekaterim treba zamašiti usta! lp Vili    Državljan K.

Sat, 16. Nov 2019 at 08:20

1511 ogledov

Čas je, da se tudi ustavni sodniki v Sloveniji zavedo, da nad njimi ni samo modro nebo, ampak vladavina prava!
ZID BO PADEL TUDI V SLOVENIJI  ( izjava ob vložitvi kazenske ovadbe)  Spoštovane ustavne sodnice in sodniki ! Kljub popolni blokadi in nezanimanju za vsebino mojih pritožb bom na  njih vztrajal, kajti ignoranca njihovo utemeljenost ne zmanjšuje, ampak povečuje. Slovenija je puščava demokracije  v kateri zraste samo še kakšen kaktus, ki pa ne more ozeleniti skorumpiranega oligarhičnega  političnega sistema del katerega je postalo tudi Ustavno sodišče. Ta je  nastavljen tako, da omogoča bikoborbe v amfiteatru vsega naveličanih gledalcev, pod parolo politične stabilnosti pa zagotavlja večni status quo nereševanja problemov in obsojenost na sedanje stanje.  Zato je razgaljanje nedelovanja institucij, ki jih za nepošteno delo  zelo drago plačujemo, ne samo smiselno početje,  ampak nujno potrebno delo. Ena od prvih institucij, ki je v tej vrsti najpomembnejša, in je zdaj njegova javna podoba na najnižji točki njegovega obstoja, je USTAVNO SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE. Žal se je US iz branika državljanskih in demokratičnih pravic razvilo v   branik enoumja, oligarhije, mimikrije in korupcije. To ni zgolj subjektivni vtis kritičnega opazovalca, to je izkustveno in empirično dokazljivo dejstvo, ki ga razgalja velika večina neuspešnih in s strani ustavnih sodnikov z levo roko zavrženih primerov zahtev in pobud za demokracijo, sankcioniranje nepoštenih volitev in uveljavljanje elementarnih človekovih pravic. Sicer pa se to dogaja tako na Ustavnem sodišču  kot na Vrhovnem sodišču, v Sodnem svetu in drugih slovenskih pravosodnih institucijah. Spoštovane ustavne sodnice in sodniki. Ovadba, ki vam jo pošiljam, ni plod  moje domišlije ali kljubovalnega nezadovoljstva, ampak je posledica kolektivnih zmot in serijskih zlorab sodne veje oblasti s strani sodnikov, ki kršijo prisego, ki so jo dali v DZ.Temu se morano upreti. Po potrebi bodo sledila nova razkritja slovenske pravne samovolje, s katero najvišji varuhi ustave rušite ugled institucije, ki jo predstavljate. Namesto nadzora oblasti in služenja ljudem  (in v nasprotju s svojo  prisego),  ste žal ubrali nasprotno smer. Pravica in pravo z vašo pomočjo še nikoli nista bila v tako velikem razkoraku kot se to dogaja v sedanji sestavi Ustavnega sodišča. Gospe in gospodje sodniki, vaša  navidezno velikanska pre-moč je vaša šibkost in bo kljub dolgoletni negativni tradiciji kratkotrajna.  Slovenska demokracija je sicer zgrajena na pesku, brez temeljev in se skriva za zidom, ki  se bo po prvem izpuljenem zidaku začel majati in rušiti. Usodna domišljavost pa ga bo zrušila in pokopala do konca. Vsak nov primer razkritja bo izpuljen zidak tega - samo na videz trdnega zidu. Slovenija ni izjema. Zid ni padel samo v Berlinu, ZID BO PADEL TUDI V SLOVENIJI !  Zato pozivam in bomo pozivali ljudi, da vlagajo KAZENSKE OVADBE in objavljajo avtentična pričevanja o kršitvah, ki se dogajajo! Gospoda sodnika dr. Mateja Acceta pa pozivam, da se častno umakne in odstopi. S tem bo zgolj priznal svojo človeško zmoto in napako  in bo vsaj delno rešil ugled institucije, ki ji pripada, rešil pa bo tudi sebe kot človeka. Vsakršno vztrajanje na obstoječi poziciji povečuje škodo in je nelegitimno in samo vprašanje časa je, ko bo  postalo nelegalno. Čas je, da se tudi ustavni sodniki v Sloveniji zavedo, da nad njimi  ni samo modro nebo, ampak vladavina prava, za katero pa ni dovolj, da so pravila zapisana zgolj na papirju, v Ustavi, ampak da se udejanjanjo v realnih odnosih med ljudmi in institucijami !  Institucije pa imamo za to, da deljo v korist večine ljudi, ne v korist privilegirane manjšine. Sicer pa se  z vašim vztrajanjem in molkom  vse bolj bliža dan, ko bo  BERLINSKI ZID  PADEL TUDI V SLOVENIJI, ne samo simbolično, ampak dejansko. Pazimo vsi skupaj, da se ne zruši na vse nas.                                                                                                                   Vili Kovačič, državljan K. DavkoPlacevalciSeNeDamo   

Sat, 16. Nov 2019 at 08:06

281 ogledov

OD OLIGAHIJE DO DEMOKRACIJE - ODPRTE VOLILNE LISTE
Stališče, da je strankarski sistem, kakršnega imamo sedaj, edino možen model demokracije je popolna zabloda nevednih ljudi ali pristašev ohranjanja monopola, ali pa tistih nezadovoljnih, ki se iz strahu kot pijanec plota oklepajo obstoječe ureditve. Strah pa zavira tudi najmanjše spremembe. Vendar je za ključno začetno spremembo potrebno storiti zelo malo. To je odpreti zaprte strankarske kandidatne liste. S tem bi se pokazala odprtost ali zaprtost političnih strank. Prednostni glas znotraj liste, o katerem je toliko govora, pa bi tako dobil svojo težo in možnost učinkovanja navznoter in izboljšanja ponudbe navzven. Gre za uvedbo odprtih kandidatnih list na katerih je število kandidatov večje od števila poslanskih mest. Za poslansko mesto znotraj volilnega okraja ali volilne enote bi torej lahko kandidiralo več oseb. Način predlaganja pa je stvar znotraj strankarskih pravil (z e-glasovanjem, podpisi, konvencijami, soglasjem šefov, kvorumom itd). Pomembno je da se ta možmost odpre. Takšna ureditev sledi ločenemu mnenju ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča (ob spremembi volilnih okrajev), ki se zavzema za povečanje vpliva volivcev in navaja primere v demokracijah s tradicijo. Nekatere države to že imajo – Belgija, Nizozemska, Finska in delno celo Avstrija. V Nemčiji je približek temu kombiniran volilni sistem, ki pa pri nas nima možnosti uvedbe, bi pa z odprtimi listami delno imel podoben učinek učinek. Pozitivni elementi te ureditve bi bili: 1. poglobitev znotraj strankarske demokracije - predlaganje več kandidatov znotraj enega okraja ali enote oz. volilnega okoliša 2. spodbudila bi se znotraj strankarska konkurenca in pritisk članov, da dobijo priložnost tudi drugi, ki niso v neposredni okolici vodje stranke 3. zmanjšal bi se izključni vpliv strankarskih šefov na to kdo je lahko kandidat 4. demokratična legitimacija strankinega profila bi pomagala tistim strankam, ki bi to možnost uporabile (konkurenčna prednost) 5. razbremenilo pa bi tudi vodje strank od izključne odgovornosti za formiranje kandidatne liste 6. stranke z bogatim kadrovskim potencialom bi bile na boljšem – ne na slabšem, ker bi njihovi prepoznavni kadri dobili več možnosti izvolitve, ne bi pa bili, kot sedaj, zaradi številčne omejitve s številom poslanskih mest, izločeni iz volilne tekme. 7. končno selekcijo bi tako naredili volivci sami na volitvah, ne pa strankokracija-strankarski šefi, dana pa bi bila možnost nebolečega združevanja kandidatov novih manjših strank na skupno listo, namesto medsebojnega boja za prevlado. Za možnost odprtih list niti ni potrebna sprememba volilnega sistema, pač pa zgolj sprememba 48 člena zakona o volitvah v DZ. Predsednik države naj odpre diskusijo v to smer, ki v skrajni konsekvenci pomeni prehod iz oligarhičnega sistema v demokracijo. Predlog tudi omejuje strankarski despotizem, obenem pa »šefe« razbremenjuje očitkov vojvodstva. Sprostil bi potencial tam kjer v resnici obstaja – v ljudeh in v močnih strankah z bogato tradicijo in povečal bi strankarsko ponudbo kompetentnih in moralno sprejemljivih ljudi, pa tudi nove stranke, če bi imele kvalitetno ponudbo, bi lažje dosegle dober rezultat. Prednostni glas, ki je zdaj tako v ospredju, naj ne bo absoluten ampak relativen znotraj liste. Tudi ni nujno, da je ta glas vedno oddan, je le opcija. Če ni izkoriščena gredo ne podeljeni preferenčni glasovi prvemu na listi. Ni pa seveda res zapisana trditev v DELU, da je uvedba relativnega prednostnega glasu pogojena z ukinitvijo volilnih okrajev. Nasprotno, ohranitev okrajev bi prednostnemu glasu dala še večji pomen. Njihova ukinitev pa je izrazit korak k še večji centalizaciji in možnim novim pojavom, da veik del prebivalstva nima zastopstva v DZ (cca220.000). V Sloveniji je dovolj sposobnih ljudi, ki pa skozi ozek lijak zaprtih list ne pridejo do izraza. Razširitev tega lijaka bi bil nov dotok svežih sil v ožilje demokracije. Demokracija se namreč začne že pri kandidaturah. Tudi abstinenca volitev bi bila ob boljši ponudbi z odprtimi listami, bistveno manjša.Stranka ki odprtih iist ne bi uporabila, bi tvegala, da dobi zunanji razpoznavni oligarhičnosti in nedemokratičnosti politične stranke. Stranke se ne bi več delile na leve in desne, ampak na oligarhične in demokratične! Na videz gre za majhno spremembo, vendar z velikim učinkom. Celo večjo kot jo bo prinesla bolj izenačena velikost okrajev, ki je seveda nujna, ne sme pa biti končni cilj. Končni cilj je ureditev, ki bo prinesla čim večji vpliv volivca na izvolitev, kot je zapisano v 80 členu ustave Ustave. RS. Ljubljana, 15.11.2019 Vili Kovačič, državljan K.

Tue, 12. Nov 2019 at 09:47

834 ogledov

Zid bo padel tudi v Sloveniji! Izjava ob vložitvi kazenske ovadbe: razgaljanje nedelovanja institucij je nujno!
Spoštovani, kljub popolni blokadi in nezanimanju za vsebino mojih pritožb bom na  njih vztrajal, kajti ignoranca njihovo utemeljenost ne zmanjšuje, ampak jo povečuje ter le še bolj opravičuje. Slovenija je puščava demokracije v kateri raste samo še kakšen kaktus, ki pa ne more ozeleniti skorumpiranega oligarhičnega  političnega sistema. Ta je nastavljen tako, da omogoča bikoborbe v amfiteatru vsega naveličanih gledalcev. Afere in aferice ter zdrsi oblastnikov pa ne morejo spremeniti bistva, ki je v tem, da institucije, ki naj bi bile v ravnovesju in naj bi bile temeljno orodje nadzora delovanja oblasti v prid ljudi, ne delujejo.  Oziroma sploh še niso začele delovati.  Papir na katerem so napisana pravna pravila - tudi USTAVA RS, pa je samo demokratična fasada za ustvarjanje videza Ce(r)(s)arjeve nove  obleke - privida demokracije. Zato je razgaljanje nedelovanja institucij, ki jih za nepošteno delo  drago plačujemo, NUJNO. Nujno je  za čimprejšnji pričetek njihovega konca, razkrivanje njihove lažne samopodobe in  njihove samo-razgradnje, ki se je že pričela. Ena od prvih institucij, ki je v tej vrsti najpomembnejša, je USTAVNO SODIŠČE REPUBLIKE SLOVENIJE. Ustavno Sodišče se je iz branika državljanskih in demokratičnih pravic državljanov razvilo v  branik enoumja, oligarhije, mimikrije in korupcije. To je prvi in najbolj znan  primer tega pojava. Po potrebi bodo sledila nova razkritja paradoksov slovenske v KLEPTOKRACIJE v kateri  nam VLADAJO - ne JANŠISTI ampak " FAŠISTI-NAŠISTI", to je skupina brezsramnih ljudi, ki se je s PREVARO VIDEZA in s pomočjo dezinformacij zmedenega ljudstva,  začasno zavihtela na oblast in si je za svoje  podle namene, pridobila celo Ustavno sodišče.   Spoštovani, objokovanje zamujenih priložnosti kratkotrajne slovenske pomladi ne vodi nikamor, je zgolj mazohizem nemočnih in predmet posmeha ter  sredstvo vzvišene arogance vladajočih in brezsramnih. Vendar, njihova navidezno velikanska premoč je njihova šibkost.  Ta hišica iz kart je španska stena, ki  se bo po prvem izpuljenem zidaku podrla. Njihova usodna domišljavost jih bo pokopala.Vsak primer razkritja je izpuljen zidak tega - samo navidez trdnega zidu. Kajti ZID BO PADEL TUDI V SLOVENIJI !  Ovadba je zidak v tej steni ! Drugi tir pa slepo črevo njihove povsem zastarele in zablodele infrastrukture, kot je TEŠ6 spomenik korupciji in lažnim "ekspertizam" ustrahovane stroke.  Zato pozivam medije in novinarje, da pridete na tiskovno konferenco ob VLOŽITVI KAZENSKE OVADBE in objavite avtentična pričevanja o njej ! Konferenca bo na prostem,  pred Ustavnim sodiščem, oziroma na prostoru zraven njega, danes 12.11.2019 ob 11h. Pred tem bom kazensko ovadbo oddal na TOŽILSTVU RS in v vložišču Ustavnega sodišča !    Vili Kovačič, državljan K.   -  DavkoPlacevalciSeNeDamo    OVADBA Matej Accetto, sodnik Ustavnega sodišča RS, Beethovnova 10, Ljubljana, je med marcem 2017 in oktobrom 2019 večkrat (najmanj 22 krat) zatajil stopnjo poznanstva z Mirom Cerarjem, stranko SMC, skupino oblikovalcev programa SMC, svoje sodelovanje pri oblikovanju programa stranke in obljubo o tihi podpori skupini Milana Brgleza in Mira Cerarja, in najmanj trikrat (11. 1. 2018, 13. 9. 2018, 8. 11. 2018) podal neresnične navedbe glede stopnje poznanstva z Mirom Cerarjem, stranko SMC, skupino oblikovalcev programa SMC ter svojega sodelovanja pri oblikovanju programa stranke, da bi - in potem tudi je - kot sodnik odločal v najmanj 22 sporih, povezanih s stranko SMC in Mirom Cerarjem; torej v sporih, kjer so bili predmet odločanja kandidati SMC ali liste teh kandidatov, ali protikandidati SMC, ali volitve na katerih je nastopila SMC, ali projekt SMC o drugem tiru, ter je v zadevi liste kandidata SMC za župana Maribora tri ustavne pritožbe pred volitvami zavrgel, ker naj bi bila prava pritožbena pot po volitvah, pritožbo po volit- vah pa kot poročevalec zavrgel, ker naj bi bila prava pritožbena pot pred volitvami, pri tem pa celo lažno navedel, da “te napake je imel pritožnik možnost uveljavljati s pravnimi sredstvi” pred volitvami, “ki jih ni izkoristil.”, čeprav je vedel, da so jih pri- tožniki izkoristili, saj je pri pritožbah pred volitvami celo sam sodil, s tem je zavestno kršil zakon ali izkrivljal pravo, da bi v postopkih vlagateljem škodoval in/ali neupravičeno dal prednost nasprotni stranki, SMC, županskemu kandidatu SMC, njegovi listi ali projektom SMC, ali vplival na uspeh referenduma o drugem tiru, pri tem pa je poleg storitve navedenega dejanja še povečal težo dejanja s tem, ko je pri odločanju najmanj 22 krat zavrnil predloge vlagateljev, kršil videz nepristranskosti in vlagateljem, volivcem ter demokraciji povzročil veliko škodo, svoje odločitve pa pogosto sploh ni obrazložil. S tem je storil dejanje po prvem odstavku 288. člena KZ in predlagam ustrezen postopek. Pripis: Ovadba ima 13 strani, na prvi strani, ki jo delim tukaj, je samo povzetek ključnih stvari. Celoten tekst  pa je na povezavi na koncu članka !   

Mon, 11. Nov 2019 at 11:28

938 ogledov

Bojan Kontič, Srečko Meh, Milan Medved, Andreja Katič bi morali sedeti poleg Uroša Rotnika v zaporu.
V Velenu je stranka SD mutirala v Lubenico. Bojan Kontič, Srečko Meh, Milan Medved, Andreja Katič bi morali sedeti poleg Uroša Rotnika v zaporu. Z lažjo so ustoličili TEŠ6 - zdaj ga ti isti pokopavajo. Laž je nesmrtna duša komunizma in državnih investicij. Kot pri 2tiru.
Teme
Slovensko sodstvo matevž krivic Rajko Knez Matej Acceto Špelca Mežnar aleksander čeferin glasovanje za pravnika leta referendum miro cerar ernest petrič

Zadnji komentarji

APMMB2

2019-11-18 06:01:58


Ni žalostno, strašljivo je, ko je jasno, da je ustavno sodišče v rokah mafije. Kanglerjeva izpoved na preiskovalni koisiji državnega zbora je bila grozljivka. Toliko obtožb na račun sodstva in tožilcev ob asistenci policije se zlepa ne sliši. Tudi če je vse zlagano, mora vzbuditi v vsakem državljanu strah in pred vsem zahtevo, da se zadeva razčisti in ugotovi, ali Kangler laže, ali pa so razmere res tako kritične, kot jih je prikazal. K temu morajo biti zavezani pred vsem poicisti, da sperejo s policije medež, ki ga je predstavil Kangler. Zavezani k razjasnirtvi primera mora biti zainteresirano tožilstvo, ki mora v primeru, da se obtožbe izkažejo za resnične , narediti red v svojih vrstah. In končno, tudi sodstvo Kanglerjeve izjave hudo bremenijo in od izpovedi dalje sodstvo ne predstavlja potrebno poštenje in čistost. Je omadeževano. Po resnici? Po krivici? To mora ugotoviti preiskovalna komisija, če se ne bo zganil kdo drug, ki je poklican da to naredi. Dokler ne bo pojasnjeno, ali je Kangler izpovedal resnico,ali je lagal, tako dolgo bo nad policijo, tožilstvom in sodstvom lebdel madež in sleherni državljan bo lahko podvomil v poštensot njihovega dela. Vse kar je Kangler izpovedal kaže na to, da policijo, tožilstvo in sodstvo v Sloveniji obvladuje mafija. Drugače ne moremo oceniti njegove izpovedi, ki je bila dana pod prisego v paramentu. To ni bila neka gostilniška izjava, da ob šanku v napol pijanem stanju. Torej izpoved je grozljivka in zanesljivo so si jo ogledali ustavni sodniki. Po poklicni dolžnosti jih bi srhljivka morala vzpodbuditi k boju za resnico in pravico. Pa jih očitno ni. Glede na laskave titule, ki pričajo o njihovi strokovnosti ne more in ne sme biti dvoma, da so zaslišanje sodnikov in tožilcev prepovedali zaradi strokovnega neznanja. Tudi pomanjkanje časa , ki bi utegnilo preprečiti zdravo odločitev, ne more priti v poštev, pa tudi slab dan sodnika ne. Odločitev so sprejeli družno. Torej gre za zavestno odločitev, ki varuje osumljene policiste, tožilce in sodnike. Osumljeni so grozljivih dejanj. Kdo pa lahko ščiti takšne lumparije, takšno izigravanje ustave in zakonov? Ali je pretirano in žaljivo reči, da to lahko počne le mafija?.
APMMB2

2019-10-26 15:02:04


Glej, glej, pojavil se je Rado. Ne Radonjić, da ne bo pomote. Ta siromak hodi naokoli, pa nične vidi in nič ne razume. Predpostavljam, da si je ogledal sejo parlamentarne komisije, ki proučuje izživljanje policije, tožilstva in sodstva nad Francem Kanglerjem, ko je ta kot prvi zasliševanec izpovedal in dokumentirano pojasnill vse svinjarije, ki jih je počela policija , tožilstvo in sodstvo zoper njega. Seveda je potrebno takoj pojasniti, da se zoper njega niso spozabili vsi policaji, vsi tožilci in vse sodnice( predstavljajo namreč krepko večino v sodstvu). Spozabili so se posamezniki, le delček njih, pa vendar so omadeževani vsi. Srž komisije je , da razišče okoljnosti in na pranger postavi le tiste, ki so počeli svinjarije, ki ne sodijo v demokratično družbo, ki si pritzadeva, da bi bila pravna. Kdorkoli je gledal prenos je moral biti prizadet, saj je neverjetno, da se to lahko dogaja v središču Evrope, v Evropski državi,ki nam je domovina. Takšne svinjarije bi se naj dogajele v kakšni zanikrni afriški državi, ali banana državi srednje Amerike. Žal se to dogaa v Sloveniji. Skrajni čas je, da se takšne lumparije razkrinkajo in storilce ožigosa in izloči . Zanimivo in hkrati škandalozno je, da se temu upirajo tako policisti, kot tožilci in sodniki. Iščejo rešilne bilke , ki bi jim rešile čast in jih ohranile na oblasti. Pred vsem škandalozno je to, da so se v ta voz korupcije in svinjarij vpregli ustavni sodniki. Namesto, da bi bili gonilna sila pri čiščenju Avgijevega hkeva, so se pokorno pridružili lopovom, barabam, krimnilacem, ki ugonabjajo državo in jo potapljajo. Kaj ja to? Je to strah, ali pa dejsjvo, da so sami pokvarjeni lopovi? Večina jih je bila na položaj ustavnih sodnikov postavljena. Se pravi da so prišli do laskavega položaja, ker so naši in ne ker si to zslužijo z znanjem in krepostmi, ki so za takšen laskavi položaj potrebni. Ko so po vezah tak položaj dobili, so se nanj prilepili, ot nadležni klopi in ščitijo lopppve, ki so se dokazano prekršili zoper zakone in moralo, misleč, da s tem ščitij tudi lastne riti. To je podlo, to je ogabno, to je nedopustno za tako ugledne položaje, ki jih zasedajo samo zato, ker so Naši. Drugi vzrok, ki tudi ni povesm izključen pa je lahko ta, da so nekateri del mafije, ki ugonablja Slovenijo in krade, ter ropa, in kot nam je razodel sodnik Radonjić, celo ubija in to na ulici. Mar je to mogoče? Velika verjetnost je, da je!! In kdo na vse to gleda in nič ne vidi, je slep? Je zaslepljen?Kot Rado. Verjetno kar obje, saj sicer bi reagiral, saj kradejo tudi njega. Ker je pohleven bedček, mu ne preti kugla v glavo, tako kot dr. Jamniku, preti pa mu beraška palica, saj so roparji nepopustljivi in ropajo ter bodo ropali, dokler ne bo Sloveiija postal izropana, tako kot afriške kolonije.

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

Odprto pismo javnosti in bivšemu ustavnemu sodniku Matevžu Krivicu in 22 kršitev nepristranosti Acceta