Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!
Komentar o včerajšnji tiskovki in poziv predsedniku Ustavnega sodišča! Pravi obraz ustavnih sodnikov se je pokazal pri zakonu o tujcih, kar pa so vodilni MEDIJI povsem ZAMOLČALI.
Vili Kovačič
Slovensko sodstvo

Sreda, 23. oktober 2019 ob 22:04

Odpri galerijo

Pravi obraz ustavnih sodnikov se je pokazal pri zakonu o tujcih kar pa so vodilni MEDIJI povsem ZAMOLČALI. Večina sodnikov, razen Jakliča je namreč silno lahkomiselno dala zeleno luč za kapitulantsko Marakeško deklaracijo, zato se upravičeno vprašamo, kdo v resnici podira in uničuje avtoriteto U S ?

Nihče pa ne izpostavi koruptivnost in konflikt interesov sodnikov Acceta, Kneza in nezakoniti status Mežnarjeve. To so namreč tisti nezreli ljudje, o katerih je nasploh govoril Ernest Petrič. Skratka avtoriteto US uničujejo sodniki, ki nočejo soditi po zdravi pameti in pravu. Avtoriteto jim ne zbijam ne jaz, ne Požar, ne sodnik dr. Jaklič ali sodnik Šorli ampak kar oni sami.

Glede na včerajšnje odmev po tiskovni konferenci za odstop 3 sodnikov Mateja Acceta, Rajka Kneza in Špelce Mežnar ponovno izpostavljam kar sem že povedal na tiskovki:

1. Ni važno ali je Acceto bil kolega Mira Cerarja. Važno je kakšne usluge je kot sodnik US skrivoma – pod krinko in z močjo ustavnega sodnika, opravljal zanj !

2. Miro Cerar je v maju 2017 na tiskovni konferenci, na katero sem skupaj z novinarji nepovabljeno »zašel« tudi sam, je namreč izrekel znameniti stavek: DO TEGA REFERENDUMA NE SME PRITI. Acceto je temu zvesto sledil in kot ustavni sodnik je skupaj z Špelco Mežnar in Rajkom Knezom, naredil vse, da namreč referendum zaradi zavrnitvenega kvoruma ne bi učinkoval.

3. Sodniki Knez, Acceto ter Mežnar + ostali (razen Jakliča in Šorlija ) so namreč sprejeli povsem nesprejemljiv sklep, da referendum in volitve ne morejo biti na isti datum. Prav s tem, ko so zavrnili mojo zahtevo za izločitev o tem vprašanju (in to kar 2 krat) pa so pokazali NEZRELOST, čeprav gre v resnici tudi za preračunljivost v korist Cerarja, ki na poštenem US nikoli ne bi učakal take odločitve.

4. To nedemokratično dejanje US je bilo ključno in je bilo interesno konfliktno v odnosu do stranke SMC, ki se je hotela proslaviti z 2tirom, potem pa še z ustavnim amandmajem o čisti pitni vodi, s katerim si danes lahko obrišemo zadnjico, saj gre za čisti nateg, ko hkrati Jankoviću država – vlada, dopušča, da bo gnojnico v Ljubljani spuščal čez vodonosno območje. V primeru Magne pa je vlada Mira Cerarja lani izsilila graditev na strogo varovanem vodonosnem območju.

5. S pomočjo dr. Mateja Acceta, Rajka Kneza (okoljevarstvenega specialista) ter Špelce Mežnar je Cerar ob glasovanju o datumu dosegel, da projekt 2tir, ni bil ustavljen, ampak samo za 1 leto prestavljen - suspendiran.

6. Za edino razumno odločitev, da bi bil namreč referendum skupaj z volitvami, sta glasovala samo dva sodnika, Šorli in Jaklič. Ko torej govorimo o zrelosti bodimo zreli: gre za nezrelo ravnanje ustavne večine – in zrelo ravnanje ustavne manjšine. V SLO očitno tudi zrelosti ne znamo opredeliti, prav tako kot ne zmoremo razumno in pošteno določiti datuma.

7. In poglejmo še naprej: Rajko Knez ne le, da je pred izvolitvijo za US bil v navezi s Kešeljevićem, Cerarjevim kadrovikom. Javno znano je, da je delal za vlado Mira Cerarja – kreiral je ustavni amandma o pitni vodi ! Dvomim da je to naredil pro bono. Amandma bi zlahka naredila Zakonodajno pravna služba Državnega zbora. Res BEDNO !

Gospodom, ki obžalujejo izgubo AVTORITETE Ustavnega sodišča sporočam, da jo rušijo prav sodniki sami, tako tisti, ki neodgovorno glasujejo za MARAKEŠ, enako kot tisti, ki GLASUJEJO po BUTALSKO - v posmeh zdravi pameti in tako kot je želel Miro Cerar. Dejstvo, da je bil z 9:0 referendum razveljavljen tudi z glasovi trojke: Acceta, Mežnarjeve in Rajka Kneza, pa glede kontaminiranosti glede bistva zahteve ne spreminja ničesar. Nepristranskost ni bila samo ogrožena, bila je povsem - de facto in de jure - poteptana.

Poseben pravni biser po 16 členu zakona ZUstS pa je primer Špelce Mežnar, ki niti en dan ne bi smela več biti Ustavna sodnica. Zakonske določbe – o nezdružljivosti sodelovanja v organih odvetniške zbornice iz 16 člena ZUstS veljajo namreč za vse. Razumem sicer, da se gospa čuti nenadomestljivo, ker že 3 leta vztraja na funkciji ustavnega sodnika, ki ji po zakonu o Ustavnem sodišču po 3 mesecih preneha (zadnji stavek 3 alineje 16 člena) ! O nezdružljivosti sodniške funkcije z delom v organih z javnimi pooblastili pa sicer obstoja obsežna judikatura (primer UN0021175 itd...).

Zato predlagam predsedniku US Rajku Knezu, predno razreši sebe (odstopi), da Špelco Mežnar nemudoma razreši in predsednika države pozove na nov razpis. S tem bo čast US vsaj deloma oprana !

Vili Kovačič, državljan K.

Sicer pa si oglejte (vključno s Špelco Mežnar) http://www.odv-zb.si/akademija/predstavitev/organi-in-vodstvo, kje je ta gospa aktivna !

Da bo zmeda še večja, mene po družabnih omrežjih povezujejo s Tomsonom, zato pri polni zavesti izjavljam, da z njim nimam nič, čeprav seveda razumem, da bi mnogi naredili vse, da bi me s tem povezali in umazali !

In še PRIPIS po ogledu ODMEVOV

Spoštovani  udeleženci Odmevov-dr.Ernest Petrič, kolega Matevž Krivic ter gospa Rosvita Pesek !

Ne iščite dlake v jajcu, ampak se predvsem osredotočite na to zakaj je bila zahteva po izločitvi Acceta z moje strani sploh podana (in to celo dvakrat). In je zdaj zahteva po odstopih še razširjena na predsednika US Rajka Kneza in sodnico Špelco Mežnar. To je tisto kar šteje – ne videz, ampak to kar US v resnici jemlje kredibilnost in avtoriteto ter na drugi strani   omogoča zrelost in odpravlja stalno, krizo odločanja US. To pa je na kratko povedano OPRAVILNA NESPOSOBNOST USTAVNEGA SODIŠČA in zaščita oblasti pred državljani in ne obratno - zaščita državljanov pred oblastmi! 

Preberite si torej to, kajti bistva se nocoj niste dotaknili. Sploh pa ni videz bistvo, bistvo je dejanskost.   

Prišli bi seveda do povsem drugih odgovorov. Seveda bi bil zelo naiven če bi pričakoval, da me bodo na RTVSLO o tem sploh vprašali, ampak vseeno – spodobilo bi se zaradi volivcev, ki so šli 2 x na referendum.

Vse besede o videzu nepristranskosti  so ob tem zgolj papirnate, če jih  primerjamo z brutalno pristranskostjo nasprotne strani v praksi. Tudi po zaslugi ustavnih pravnikov in celo sodnikov !

In še nekaj ste navzoči pozabili vprašati in pojasniti: kaj je to REZULTATSKO ODLOČANJE in ali je na US prišlo do MOBINGA ! Accetaov aktivizem za uveljavitev Marakeške deklaracije !!!

ŠTEJE PRAKSA NE TEORIJA !  In kaj bi rekli o Špelci Mežnar, ki prav tako noče  odstopiti !?  Sicer pa je po Jasni Murgel vse jasno - ptiči iz istega gnezda  letijo skupaj in VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI !   Treba bo narediti nekaj več in DRUGAČE ! 

Jasna Murgel je leta 2017 napovedala Murgelsko sodišče !

Galerija slik

Zadnje objave

Sun, 24. May 2020 at 21:25

0 ogledov

RTV Slovenija vas v 10 letih stane 1.524 € in od l. 1991 + 4.500 € za propagando podaljška prejšnjega režima
DRAGI OROPANI SLOVENEC!  V samo 10-ih letih te je RTV SLO, ki dokazano ne deluje v skladu z Ustavo in Zakonom o RTV ter Zakonom o medijih, oropala za krasen družinski dopust.  Saj ti pod prisilo in grožnjo z izvršbo vsak mesec vzame 12.70 €, na leto 152,40 €, v samo deseti letih, ki so minila zelo hitro, pa so te olupili za 1.524.00 EUR. Zato gremo zdaj v akcijo do konca, ne bomo več plačevali nekaj kar ne deluje v našo korist in ne bomo več vzdrževali ta megalomanski stroj za poneumljanje in propagando vedno enih in istih ter za širjenje laži in manipulacij z 2.200 redno zaposlenimi in še pol toliko na pogodbah, da se imajo fino na naš račun. Klikni na  https://odpoved.si/, za podpis se prijaviš lahko kar s svojim Facebook, Google, Twitter ali Publishwall računom, podpišeš peticijo in gremo v množične odpovedi prisilnega plačevanja in vzdrževanja tega neprestrukturiranega mastodonta. Kmalu bodo porabili dve milijardi in pol, to je dvatisoč in petsto milijonov €!  vir: erar https://erar.si/placnik/35513/#transakcije   

Tue, 19. May 2020 at 17:34

965 ogledov

Primerjava: JANEZ JANŠA - MILAN KUČAN
https://odpoved.si/ JANEZ JANŠA IN MILAN KUČAN - VZROKI IN POSLEDICE, 7 minusov nasproti sedmim prednostim ! (kaj bi brez  Janše in brez Milana K. Plavega – inventura Janševih plusov in Kučanovih minusov ) Janez Janša ni svetnik, svetnik je  nedotakljivi Milan K. Plavi, ki ga je treba detronizirati!   O Janezu Janši ne pišem negativno, ker to že 30 let počne RTVSLO  in večinski mediji. JJ ni Orban, čeprav bi Milan K. prav to hotel btii - dokler mu slovensko krivosodje in Soros to omgočata.  Poglejmo 7 grehov nasproti 7 prednostim: 1.                  Brez Janeza Janše  se Slovenija 1991 ne bi osamosvojila, brez Milana Kučana bi se Slovenija razvila in bi bila danes Švica. 2.                  Brez Janše se Slovenci ne bi uprli JNA in jo premagali, brez Kučanovega prikrivanja razoroževanja  T O in kapitulantske temeljne listine za mir, bi bili leta 1991 tudi z orožjem v celoti preskrbljeni   3.                  Brez Kučana  bi zgolj z navadnim motornim čolnom leta 1991 brez boja zasedli Savudrijo in enkrat za vselej rešili slovensko morje. Zahtevo J.J. Milanu K.  za akcijo je Kučanovo predsedstvo - z izjemo Ivana Omana, preprečilo !  4.                  Brez Janševega odkritja  Al Kaidinega orožja  na Mariborskem letališču 1994, ne bi nikoli izvedeli za Kučanovo preprodajo orožja v Bosno 5.                  Brez Janeza Janše ne bi  uspeli v boju z virusno pandemijo, brez Kučana , ne bi bilo kolesarjev, ki to epidemijo širijo.  6.                  Brez Milana Kučana Plavega  ne bi bilo režimske nacionalne RTVSLO na kateri predsednik vlade Janez Janša ni zaželen gost in ne sme govoriti, ko pa se to pomotoma vendarle zgodi ga cenzurirajo in tehnično onemogočajo. 7.                  Brez Janeza Janše ne bi bilo učinkovitih ukrepov za zajezitev pandemije, ki jih je pohvalil celo Milan Kučan, a brez podpore Milana K. Plavega, ne bilo sovraštva s sloganom SAMO DA NI JANŠA,  ki ga z našim denarjem hrani Milan K. Plavi.      Skratka, z Janezom Janšo, brez Milana K. Plavega, Slovenja ne bi bila notranje  razklana, ampak združeno oživljena. Milan K. je pogruntal, da je sovraštvo najučinkovitejše čustvo za ohranjanje oblasti. Divide et impera - deli in vladaj !  Dokler Slovenci ne bodo znali ločiti vzrokov od posledic, zrna od plev in ne bodo znali šteti  več od 5 , bomo imeli katastrofalne državne investicije:  TEŠ6, Drugi tir, 3 razvojno os in  ljubljanski kanal C0.  Dokler bo Kučanov varovanec tajkun Janković v Ljubljani promoviral gnojnico za javno dobro in dokler bo nacionalna RTVSLO pobirala prisilni prispevek za agitacijo proti uspešnemu Janezu Janšu in mu bo RTVSLO na sejah javno grozila s smrtjo, Slovenija ne more biti Švica. Slovenija pa ne bo nikoli Švica tudi zato, ker je pod zemljo Kambodža in ne bo Švica dokler bo Milan K. Plavi s svojo biografko na RTVSLO urednico Mojco Pašek Šetinc in plavolaskami, lomastil in ribaril v kalnem po večinskih medijih in se sam izogibal  normalnemu javnemu soočenju na javni RTV, vključno z neposrednim soočenjem obeh.  Ko se bo to zgodilo, bo Slovenija  za en dan Švica.    Brez Kučana bi bili ponosni potomci dobrih zgledov svojih dedov, tako pa smo ujetniki sramežljivega priznavanja slovenstva in celo zanikanja svoje identitete  in čaščenja totalitarnih simbolov, lažnih malikov narodove zgodovine.  Z Janezom Janšo dobivamo samozavest, z Milanom K. Plavim kapitulantsko mentaliteto in kolaboracijo s slepimi ostanki zgodovine. Uničeni arhivi bodo prej ali slej  spregovorili !  Narod naš dokaze hrani ! Podpišimo torej odpoved plačevanja na Gogoglu TUKAJ. Primerjava Janeza Janše z Milanom K. je primerjava odločnosti s kapitulantsvom, tako leta 1991 kot 2020.  Milan K. Plavi je spet na nepravi strani zgodovine. Nobena RTVSLO tega ne more prikriti. Ker Milan prek Marjana Šarca  to nenehoma počne, je pravi čas za odpoved  naročnine in njegov dokončni  izstop iz zgodovine.   Vili Kovačič, državljan K.

Fri, 15. May 2020 at 10:36

1538 ogledov

Od Serpetinška do mrliškega oglednika. Nekoč šaljivec, danes prepirljivec!
Bivši premier Marjan Šarec je človek mnogoterih talentov, a ob vseh najbolj izstopata dva: 1. Najprej si zasluži visoko priznanje za hvalevredni odstop. Prihranil nam je mnogo RTVSLO sočustvovanja, kajti spričo mukotrpnega vladanja, katerega ni bil nikoli vajen in je očitno trpel velike duševne muke, je odrešil nas in olajšal samega sebe. Kar pa ni čudno, kajti najtežje je v hudih časih vladati na šaljiv in zajedljiv način. Ob več kot 100 mrtvih pa zamerljivost in maščevalnost vsaj na zunaj ne obrodi sadov. Tudi boga boječi slovenski narod, ki je sicer nagnjen k pozabljivosti in odpuščanju grehov, mu ne bo mogel čez noč oprostiti. Če tudi vi, kot mnogi drugi ne želite več prisilno plačevati RTV prispevka, podpišite peticijo tukaj.   ODPOVED.SI 2. Drugič njegovo prizadevanje, da se izogne odgovornosti za desetine mrtvih ga je vrglo v položaj – nekoč šaljivec, danes prepirljivec. Silno je namreč ogorčen, ko kdo pokaže na njegovo odgovornost zaradi malomarnega dela v službi in desetin mrtvih za katere so zdaj, po njegovem, krivci anonimni domovi za ostarele, nikakor pa on - za prazna državna skladišča zaščitne opreme. Čeprav je še nedolgo tega javno govoril, da opozicija zganja paniko in da zaradi gripe ni potrebe po sestajanju sveta za nacionalno varnost in še danes govori, da je bil krizni štab nezakonit. Sam pa kot premier ni hotel razglasiti epidemije in je to od njega tako rekoč izsilil šele njegov lastni minister za zdravje Aleš Šabeder. Še pomnimo tovariši ! Nekoč šaljivec, včeraj premier, danes prepirljivec in mrliški oglednik. Vendar odgovorna je tudi njemu ljuba RTVSLO. Ko je po dolgem oklevanju vendarle pokazala kako v Italiji v Bergamu vojska v konvoju kamionov iz bolnišnic in domov odvaža mrtve, se zadeve ni več dalo skrivati, kljub tako rekoč nepogrešljivemu RTVSLO prispevku k skrivanju situacije ,ki nam je grozila.  Posebeno dosežek RTVSLO novinarstva pa je seveda najnovejša  kolesarska demokracija.  Tako kot je za podžiganje vseslovenske vstaje leta 2012 skrbel znameniti Slavko Bobovnik, je RTVSLO danes ponovno v prvi bojni vrsti »revolucionark in revolucionarjev« za ohranjanje lastnih privilegijev - pridobitev revolucije. Zato si uredniki dnevno informativnega programa na RTVSLO (na čelu s Kučanovo biografko Mojco Pašek Šetinc), ne zaslužijo več plače, ki jim jo sicer  plačujemo z RTV prispevkom, pač pa  kolektivno nezaupnico.   Zato pozivam bogaboječe ljudstvo ne plačujmo več prispevka k slovenski blaznosti. Tukaj pač ne gre za to, da damo bogu kar je božjega in cesarju kar je cesarjevega ampak za cesarjeva raztrgana nova oblačila.  Kajti cesar je nag in Šarec je gol, vendar za to nič manj nevaren v svoji maščevalnosti. Čeprav RTVSLO to  njegovo revno »premoženje« še kar naprej zavzeto skriva in lakira, za floskulami ljudskega nezadovoljstva.  Očitno bi bilo pohujšanje v dolini Šentflorjanski preveliko in nesorazmerno in nemara za kolesarje življenjsko nevarno. Kajti RTVSLO revolucionarji na kolesih bi, bog ne daj, izgubili ravnotežje. Kajti, kljub Tarčam in tračem je obleka razcefrana in se je ne da več zakrpati. Zato odpovejm(o) prispevek, da dobim(o) drugačno RTV, takšen javni servis, ki bo konkurenčen s kvaliteto in vsebino, ne z agitpropom za cesarjevo novo obleko.  Vili Kovačič, državljan K. Pripis: Kitajski bog nam je podtaknil smrtonosni virus, morda virus nas bo streznil in slovenski Bog razuma streznil, in bo ozdravil smrtonosne naivnosti ! Naslov podpisa https://odpoved.si/

Thu, 14. May 2020 at 12:41

963 ogledov

RTVSLO je bila vedno tiha ali glasna botra večine tajkunskih projektov financiranih in sponzoriranih s strani države!
Pričelo se je vseslovensko zbiranje podpisov proti prisilnemu plačevanju RTV naročnine Peticijo podpišete tukaj: https://odpoved.si/ IDEOLOGIJA NEPISMENOSTI in/ali IDEOLOGIJA NEPRIŠTEVNOSTI ? RTVSLO je bila vedno tiha ali glasna botra večine tajkunskih projektov financiranih in sponzoriranih s strani države ! Ko politiki Desusa in opozicije strastno iščejo ideologijo tam kjer je NI, si je čas priklicati v razmislek kaj ideologija JE in kaj ideologija NI Najhujša ideologija je ideologija »NESEBIČNEGA« samozadovoljstva v iskanju drobtinic iz bogatinove mize, milijarde pa gredo mimo njih in vseh nas v nepovrat. Najhujša ideologija je, da se ideološka RTVSLO praviloma vedno postavi na stran »neideoloških« roparskih infrastrukturnih projektov, ki služijo prečrpavanju davkoplačevalskega denarja v lastne žepe in povzročajo izgubaške projekte brez dna. Kolesarska »demos-demokracija« pa jih »nesebično« podpira in omogoča krajo ! Kajti kraja ni ideološka ampak moralna kategorija ! TEŠ6,vladni 2TIR, 3Razvojna OS, Kanal C0  so cvetke iz istega gnezda O tem do zdaj ni bilo nobene resne RTVSLO RAZPRAVE, kaj šele TARČE na to temo! Bili pa so TRAČI o tem kaj ideologija JE in kaj ideologija ni. Gre za zelo širokopasovno dojemanje ideologije, ideologije cenzuriranja vsega kar ogroža monopolne interese ! Vili Kovačič Državljan K.

Wed, 13. May 2020 at 23:10

1995 ogledov

Nočem Plačevati to kar nikoli nisem naročil in kar ne uporabljam.
POZIV PROTI PRISILNEMU PLAČEVANJU OBVEZNEGA RTV PRISPEVKA, ker: 1. Nočem Plačevati to kar nikoli nisem naročil in kar ne uporabljamLjudje, državljanke in državljani, ozavestimo se in za pošteno plačilo zahtevajmo pošteno ponudbo in izbiro! Zato odpovejmo plačilo prispevka za RTVSLO. Razlog je enostaven, z mojim denarjem, 150 eur letno, hočem razpolagati sam ! In hočem ureditev, PRIMERNO SODOBNI TEHNOLOGIJI in DEMOKRATIČNI IZBIRI. Vsak monopol, tudi na medijskem področju v demokratični ureditvi ni sprejemljiv. Hočemo kvalitetne in verodostojne programske vsebine, ki bodo predpisane v obveznem nacionalnim programu. Če tudi vi, kot mnogi drugi ne želite več prisilno plačevati RTV prispevka, podpišite peticijo tukaj.  ODPOVED.SI Kdor se poteguje za javni denar, to je za denar davkoplačevalcev, je zavezan javnemu interesu in le kdor ta interes izpolnjuje je upravičen do moje (naše) finančne dajatve. Enako kot v javnem zdravstvu in javnem šolstvu, lahko dejavnost izvaja vsakdo, ki izpolnjuje z zakonom predpisani standard kvalitete in verodostojnosti za izvajanje javnega programa, ne pa zgolj tisti, ki je že doslej dokazoval aroganco, pristranskost, brezbrižnost in neverodostojnost in je pod etiketo demokracije ponujal propagando za svoje ideološke – predvsem pa materialne potrebe. Dokazi za to so številni ! 2. Nočem plačevati enoumja, prikrivanja resnice in lažnega poročanjaAudio video vsebine in informacije so tržno blago, hkrati pa so redka javna dobrina, zato je njihov ponudnik odnosno prejemnik rtv prispevka lahko vsakdo, ki pridobi koncesijo oziroma si pridobi licenco za opravljanje dejavnosti, ki je po naravi javna služba, namenjena vsem državljanom. Ključni pogoj zanjo pa so kvaliteta, nepristranskost in verodostojnost katerih izpolnjevanje se mora preverjati. Tehnologija danes omogoča diverzifikacijo ponudbe, poslušalcem in gledalcem pa daje možnost izbire, ki doslej ni bila možna. Zato je dozorel čas za spremembo, ki bo 95 milijonski letni prispevek razdelila proporcionalno po kriteriju volilnega rezultata in bo hkrati zagotavljala obvezno uravnoteženost svetovnonazorske usmeritve. Kamena doba ni prenehala, ker bi zmanjkalo kamenja, ampak ker smo ljudje prišli do novih spoznanj in prepričanja, da RTV Slovenija ne sme ostati otok arogance, usodne domišljavosti in samozadostnosti, ki izvira tudi iz prisilnega plačevanja RTV naročnine ! Spoštovane državljanke in državljani ! Odpoved naročnine v sedanjih razmerah je sicer dejanje državljanske neposlušnosti in spodbuda drugim, da storijo isto! Finančna pipica za neverodostojno in pristransko informiranje se morajo zapreti. Dovolj je virusa prestrašenosti, ponižnosti in upogljivosti! Stopimo skupaj, le skupaj bomo zmogli ! Vili Kovačič, državljan K. - Davkoplačevalci se ne damo !

Tue, 12. May 2020 at 23:14

885 ogledov

13 MAJ prvi praznik slovenskega upora ! SPOMIN NA PRVI PRAZNIK SLOVENSKEGA UPORA
MALA GORA PRI RIBNICI  JE KATYNSKI GOZD VODSTVA SLOVENSKIH KOMUNISTOV ČE BI TIGR VODIL OSVOBODILNI BOJ BI DANES IMELI TRST IN GORICO 13. maj je prvi in pravi praznik slovenskega upora ! Spominja nas  na prvi srdit spopad pogumnih Slovencev z okupatorjem na slovenskem ozemlju - 13 maja zjutraj leta 1941 na Mali gori pri Ribnici. V spopadu je padel vojaški poveljnik TIGR-a Danilo Zelen, hudo ranjen je bil politični vodja Ferdo Kravanja, kulturni komisar Anton Majnik pa je uspel pobegniti. Oba preživela sta leta 1944 padla pod strelom slovenske roke.   Izdajstvo tigrovske TROJKE je delo BOLJŠEVIKA-komunista  Filipa Gašperja Tekavca, za kar ga je nagradil Aleš Bebler s povišanjem v komandanta Partizanske Ribniške čete, ki so jo TIGROVCI zapustili po tem ko so jih silili k prisegi STALINU.  Sicer pa so komunisti po gozdovih peli:  Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti ! S tem spopadom je bila obglavljena vodilna Tigrovska TROJKA. Če bi ne bilo tega spopada in Danilo Zelen ne bi padel, bi bila SLOVENSKA ZGODOVINA drugačna, bolj človeška. Bila bi manj krvava, bila bi bolj uspešna, domoljubna, vključevalna in pravična, predvsem pa se upor ne bi sprevrgel v bratomorno vojno. Tigr je bil simbol pluralnosti in enotnosti v različnosti  ! TIGR tudi danes ne razdvaja, TIGR združuje. Zato bi 13. maj moral postati državni praznik , prvi pravi praznik slovenskega upora. Ne dovolimo, da spomin nanj zbledi in se izbriše  iz zgodovinskega spomina. Predsednik društva Slovenski TIGR – 13 maj Vili Kovačič  
Teme
Slovensko sodstvo Ustavno sodišče Matej Accetto Špelca Mežnar Rajko Knez

Zadnji komentarji

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

Ustavno sodišče v tej sestavi deluje proti interesom Slovencev in države Slovenije, predvsem pa ščiti oblast pred državljani!