Odprto pismo javnosti in bivšemu ustavnemu sodniku Matevžu Krivicu in 22 kršitev nepristranosti Acceta
Pohlep povzroča nasilje nad ljudmi in nasilje nad naravo. To gre z roko v roki. Gre za reprizo EKK Velenje, TEŠ6, 2TIRa, Magne ter izsiljeno in prigoljufano traso F-2-2 Šentrupert-Velenje na 3ROsi. Pravo in pravniki pa, z US vred, držijo štango temu.
Vili Kovačič
Slovensko sodstvo

Sobota, 2. november 2019 ob 12:13

Odpri galerijo

Matevž Krivic in trojica ustavnih sodnikov (Matej Accetto, Špelca Mežnar in Rajko Knez), ki bi morala nemudoma odstopiti.

Dragi Matevž,

Najprej glede Aleksandra Čeferina: sprašuješ od koga pričakujem posredovanje  glede kandidatur za pravnike leta,  ki je z njegovim sodelovanjem - Aleksandra Čeferina predsednika UEFA, že na daleč vidna in nehigienična kandidatura ? Skratka gre za nešportno in non-fair play kandidaturo slovenskega športnega vele-funkcionarja, ki z aktualnim dogajanjem v slovenskem pravu nima nobenega stika ali vpliva. Od glasovalcev seveda tega ne pričakujem, od pravnikov, ki ste predlagani pa ste modro in veselo tiho, pa  vsekakor ! Najbolj pa to pričakujem od g. Aleksandra Čeferina samega ! In seveda tistih ki na YUS-info »furajo« to manipulacijo z javnim mnenjem ! Kar me seveda spominja na nekoč znamenita visoka uvrščanja Violete Bulc in Janeza Potočnika v anketah o domačih politikih v vodilnem slovenskem časopisu »Delo«.

Zdaj pa k stvari ! Še vedno mi nisi odgovoril o mojem odzivu na ODMEVE, da sta namreč s g. Ernestom Petričem zamolčala razlog predloga za  izločitev Accetta, ko je  šlo za  odločanje o najpomembnejšem vprašanju referenduma, to je za datum njegove izvedbe, kar je praktično po zaslugi Acceta pomenilo ugoditi zahtevi Mira Cerarja, ki  je že na samem začetku  izjavil  "DO TEGA REFEFRENDUMA NE SME PRITI". Do referenduma je potem sicer vseeno  prišlo,  ampak so ga Acceto & tovariši z izbiro datuma povsem načrtno izničili.  To ve vsak tepec, tudi če ni pravnik. Malokdo pa ve, da je posledica tega to, da  bo bratovščina sinjega galeba še naprej neovirano 45 let  veselo lomastila po skupni lastnini ter tvoji in moji denarnici in bodo  mimogrede uničili še tisto malo ostanka okolja pod zemljo in nad zemljo,  ki bi ga v evropsko varovanem rezervatu habitatov Nature 2000, lahko ohranili in zadevo vendarle  izpeljali po zdravi pameti.

Sicer pa je logika povsod ista – pohlep povzroča nasilje nad ljudmi in nasilje nad naravo. To gre z roko v roki. Gre za reprizo EKK Velenje, TEŠ6 in 2TIRa, Magne ter za izsiljeno in prigoljufano traso F-2-2 Šentrupert-Velenje na 3ROsi. Pravo in pravniki pa z US na čelu držijo štango temu početju. Sicer pa vem, da si ti večkrat izjavil, da te je (včasih) sram da si pravnik. To ti štejem v dobro !  

Dragi Matevž, tvoje zavzemanje za ločitev  datuma referenduma in volitev  pa je žal tipična drža zagovornika oblasti, običajno tiste stranke v postopku proti kateri je referendum usmerjen - ne glede na vsebino.  Sicer  pa te moram spomniti , da smo enkrat istočasni referendum na isti dan z volitvami že imeli, če se ne motim je to bilo leta 2005, skupaj z EU volitvami.  In kaj je bilo  takrat narobe. NIČ.  Je pa zelo narobe če se referendumska volja ne spoštuje , še bolj pa to, da  se v imenu demokracije širi (tudi) tvoja floskula o tem, da so  volitve in referendum vsak zase tako pomembna zadeva, da oboje ne gre tlačiti skupaj.  Da je skratka demokratično, da o zelo pomebni zadevi odloči čim manj ljudi  in ne čimveč ljudi ! Bog se usmili tako popačenih stališč  "demokratov".  To me spominja na tisto tvojo staro zaobljubo  iz časa družinskega referenduma - znano in zelo odmevno : "sem proti, glasoval bom pa za". Čisto v  slogu znamenitega Zmaga Jelinčiča , ki si je plemenitost kupil, svoj glas pa zdaj trži političnim strankam in seveda  "butastemu narodu" - kot pravi Milan K. Plavi, in tako prodaja svojo »plemenitost« na vse strani!  Skratka gre za novo blagovest - izum slovenske pameti: čim manj nas bo odločalo oz. glasovalo na referendumih bolj demokratično bo vse skupaj !  

Glede Špelce Mežnar pa  le to, da obstoja sodba in sklep Sodnega sveta, ki v neki drugi, a vsebinsko povsem podobni zadevi, dokazuje ravno obratno kot ti praviš.  To je UPRS sodba III U 207/2013 in neuspešna pritožba neke sodnice na sodni svet, zaradi sodelovanja v posvetovalnem strokovnem svetu politične stranke v kateri je sodna oblast uveljavila njeno izločitev. In jo se tudi izvedla. Pošiljam scanirano sodbo ! 

Sicer pa, kaj naj rečem na vse to: gre za samopostrežno pravo - ko pravila veljajo za nekatere, ne veljajo pa za  druge (ki niso Špelce, Acceti ali Knezi) ! Za tretje pa si izmislijo celo nova pravila. Za četrte – primer Janković pa si upravni sodniki sploh ne upajo razpisati naroka za javno obravnavo, Ustavno sodišče pa kot pes zvesto molči v zlati kletki svojega gospodarja. Isti sodnik Acceto pa mi v zadevi Janković celo oporeka pritožbeno upravičenje v zadevi goljufive izvolitve ljubljanskega župana.

Za konec pa le še stavek  ali dva  glede REZULTATSKEGA ODLOČANJA, ki pomeni dejanski konec  US. To so pravi vzroki brodoloma US , o čemer pa bivši člani Ustavnega sodišča, z redkimi izjemami, ne spregovorijo. Prav tako ne Petrič, Krivic o tem nista spregovorila !

In še o Špelci Mežnar ! Tudi Špelca Mežnar bo predmet ovadbe, ne glede na tvojo skrajno milo in blagohotno razlago njenega članstva v Strokovnem svetu Odvetniške akademije.  Sicer pa na spletni strani OZS piše da Odvetniška akademija ni pevsko društvo, ampak ORGAN ODVETNIŠKE ZBORNICE. Kot sem informiran se je Rok Čeferin tej funkciji v OZS odpovedal, Špelca Mežnar pa že 3 leta polit-komisarsko deluje na US. Vse to se dogaja v kontekstu murgelskega jugo SMC kartela, katerega oznako si nisem izmislil jaz, ampak izhaja iz javne izjave SMC poslanke Jasne Murgel. In ob tej napovedi ki se danes uresničuje, ste bili takrat pravniki v večini tiho.  Temu se reče VRANA VRANI NE IZKLJUJE OČI ali po Cerarjevo : KORUPCIJA NA ETIČNI POGON !!!

Dragi Matevž, tukaj pač ne gre za mojo vzvišenost nad pravniki, kar mi očitaš, ampak kazanje s prstom na tiste, ki z njimi vred tiščijo, tiščite glavo v pesek.

Toliko za enkrat ! Se vidimo na omizju 10 najvplivnejših pravnikov, kjer bom dobil svojih 300 sekund časa - kot letos v DZ, ko je v septembru Jambrekova tovarišija uprizorila sramotno predstavo režimskega samo-laganja POSTOPKOVNE PRAVIČNOSTI, ki jo je ta ista tovarišija nominalno ustoličila, v resnici pa zafurala!   

Dragi Matevž, za konec ti želim več zdravja na najina skupna stara leta, posebej pa ti želim več zdrave pameti, ki ti je žal včasih zmanjka ko zaviješ na režimske SERPENTINE črkobralstva in postopkovne pravičnosti ! Pamet je boljša kot žamet , ampak žameti je vse manj - nadomestila jo je neuničljiva instantna retorika.

S tem zaključujem ! Tole pismo pa bom objavil na svoji spletni strani, ki hvala bogu ne pozna cenzure! Od tistih skupnih let 1963-1965  (Duma 1964) se žal ni veliko spremenilo, le skriti ni več možno ničesar – zaradi interneta, ki ga partija na srečo ni predvidela.  Zato pa danes poteka tako hud boj za re-interpretacijo dejstev in pa tudi - kar je še hujše - javno opravičevanje pravniških prekrškov proti  pravičnosti in zdravi pameti.

Lep pozdrav   Vili Kovačič, Državljan K.   

Pripis: S TEM PISMOM NAPOVEDUJEM OVADBO ZOPER ACCETA IN OSTALE ! Gre za dobro argumeniranih 22 kršitev nepristranosti. Najprej Acceta, ki je prototip sodnika, kakršnih nimajo mesta v sodstvu, kaj šele na Utavnem sodišču.  POLITIČNEGA USTAVNEGA SODIŠČA namreč ne potrbujemo, potrebujemo pa kredibilne ljudi, ki si upajo biti verodostojen branik državljanskih pravic proti SKUŠNJAVAM in ZLORABAM OBLASTI. 


Organi in vodstvo v okviru Odvetniške zbornice !
Organi Odvetniške akademije OZS
Vodstvo: direktorica odvetnica Alenka Košorok Humar

Vodja Mediacijskega centra: odvetnik Janez Starman

Svet Odvetniške akademije OZS
odvetnik Rok Koren (predsednik)

odvetnica Bojana Potočan

odvetnik Aleksander Cmok

odvetnik dr. Rok Čeferin

odvetnik Andrej Razdrih

dr. Peter Grilc (zunanji član)

Strokovni svet Odvetniške akademije OZS
Maša Kociper

doc. dr. Špelca Mežnar, ustavna sodnica, Ustavno sodišče RS

odvetnica Martina Žaucer Hrovatin

--------------------------------------------------------------------

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 16. Sep 2020 at 08:59

1382 ogledov

KOALICIJA - ne stopajte na mino, ki so vam jo pripravili drugi. NAROD ne bo POGOLTNIL novega TEŠ6.
Gospe in gospodje ne stopajte na mino, ki so vam jo pripravili drugi. NAROD ne bo POGOLTNIL novega TEŠ6  Če hoče Jernej Vrtovec  res kaj spremeniti mora bistveno spremeniti odnos oblasti do državnih infrastrukturnih investicij ! To pa pomeni radikalno drugačen odnos do alternativnih rešitev, ki jih ponujata  inženirska stroka in civilna družba. Glavni problem pa je, da se oblast z ALTERNATIVNIMI REŠITVAMI NOČE SOOČITI in se  s predlagatelji sploh noče enakopravno pogovarjati, čeprav bi si moral vsak pametni vladar  želeti prav to: pogovor brez predsodkov  z namenom  iskati boljše rešitve - alternativo.  A bodimo konkretni ! Če bo hotel minister Vrtovec držati obljubo, da naj bi bil drugi tir zgrajen do leta 2026, bo moral 1. sprejeti novo, drugačno TO JE CENTRALNO VARIANTO ( KKD) Koper - Kozina - Divača,  ki jo vidite na povezavi  2. ob sedanji progi položiti še en tir, ki je bil S STRANI PRVIH GRADITELJEV nekoč že načrtovan, kar je vidno celo iz zraka iz poteka sedanje trase.  Vlada naj izbere med obema in naj za to prevzame polno politično odgovornost. Sedanji vladni drugi tir je NEPOPRAVLJIV samomor Koalicije in SDS na naslednjih volitvah.   Nikoli več ne smemo privoliti v  to, da oblast – naj bo kakršnakoli – leva ali desna, ignorira zdrav razum in pristaja na uničenje narave ter brutalno kršitev zakonodaje, Nature 2000 ter EU direktiv o habitatih in vodnih virih in  domačega pravnega reda o graditvi objektov. Gospe in gospodje ne stopajte na mino, ki so vam jo pripravili drugi. NAROD ne bo POGOLTNIL novega TEŠ6. Samo osel gre 2 krat na led. Ne bomo dovolili, da nas ima oblast za osle, norce in Butalce ali pač - kar je razvidno na vsakem koraku - sužnje pohlepa gradbenih baronov. Zato ustavite vsa dela na 2tiru dokler Računsko sodišče ne naredi revizije projekta in svet za civilni nadzor 2TDK ne izda pozitivnega mnenja o projektu.To je minimum od minimuma kar lahko stori aktualna politična oblast. Gradbeno dovoljenje je izdano nezakonito, kajti Celovite presoje vplivov na okolje (CPVO), ki je pogoj za gradbeno dovoljenje ta projekt nima. To pomeni, da je bilo gradbeno dovoljenje izdano NEZAKONITO.  Spoštovane Slovenke in Slovenci in vsi državljani R S. Pamet je boljša kot žamet. Uporabimo zdrav razum – OHRANIMO NARAVO, ČISTO PITNO VODO in MILIJARDE in ne nazadnje: za prihranek več kot v celoti lahko obnovimo revitalizirajmo  in elektrificirano lepotico Avstro Ogrske -  Bohinjsko progo od Karavank do KOPRA in elektrificirajmo Slovenske železnice v celoti. Osvobodimo se infrastrukture, ki smo jo podedovali od Italije iz časov fašizma.  Naj bo Koper Kozina Divača skupaj z Bohinjsko progo tudi nova trdna vez Slovenije s srednjo Evropo kamor spadamo pa tudi navezava na nekoč Slovenske železnice - prek slovenske in Hrvaške Istre do Jadrana, vse do Pulja.  Politike pozivamo: državne investicije izvajajte v SPLOŠNO KORIST, za NARODOV BLAGOR, ne za  UNIČENJE Slovenije. Vsi skupaj pa imejmo pogum za razum. Noben politik se nima pravice sklicevati na pravico do nevednosti, ta privilegij ima lahko samo ljudstvo, ne pa njegovi voditelji. Zato vladajoče politike – koalicijske partnerje in in stranko SDS opozarjamo na nepopravljiv samomor na prihodnjih volitvah po poti, ki so jim jo  pripravili drugi. Sedanja opozicija - Tanja Fajon in Alenka Bratušek se bojita prav tega, da se bomo zbudili v DRUGI REPUBLIKI takšni kjer infrastruktura ne bo več sredstvo  za pranje in prečrpavanje denarja in  iz gradbeništva v financiranje volitev.   Spoštovane državljanke in državljani ter vsi politiki, na oblasti in v opoziciji ! Nikoli ni prepozno ! Za prave rešitve je vsak čas PRAVI ! Osvobodimo Slovenijo zablodelega POLITIČNEGA VOLUNTARIZMA, ki nam ga  mediji servirajo kot edino možnega. Poslušajte zdravo pamet  in glejte kaj nam sporoča dr. Duhovnik ! Ne obračajte se po vetru javnega mnenja in spoštujte koalicijsko pogodbo 13 in 21 predlog ukrepov in lastne dokumente iz časa ko ste bili v opoziciji. Jernej Vrtovec in Andrej Vizjak ne postanite lutke gradbenih baronov in ne dopustite novega TEŠ 6 na tretjo potenco ! Državljani bodo cenili POGUM ZA RAZUM ne pa neprestanega jadikovanja, da je vse prepozno. To mantro vedno slišimo od od tistih, ki navijajo za to da vse ostane kot je bilo. Vili Kovačič, državljan K.

Tue, 25. Aug 2020 at 21:17

1446 ogledov

DRŽAVLJANI SPOROČAMO
DRŽAVLJANI SPOROČAMO ! Vili Kovačič: »Od nevednosti do neumnosti je zelo majhen korak, ki je dovoljen  navadnim državljanom, nikakor pa ne politikom, ki upravljajo z  milijardami in stotinami milijonov davkoplačevalskega – našega, denarja.« Prav zato  (1) sedanjo Vlado ROTIM in pozivam,  da dokončno ustavi brezglavo investicijo 2.tira  in ukine parazitsko podjetje  2TDK (zakaj imamo državno firmo SŽ?), ki izsiljuje gradnjo po prepovedanem območju - habitatskem rezervatu evropskega pomena in življenjsko pomembnih vodnih virih.  Skratka po trasi, ki je podzemna ekološka vodna bomba, zaradi česar so Italijani leta 2009 (tržaška POKRAJINA  in občina Dolina) odstopili od projekta v tej smeri. Ustavitev ne bi pomenila konca projekta, ampak njegovo razumno umestitev v prostor z dvotirno  progo po sredinski varianti - trasi Koper, Kozina, Divača. Gre za dvotirno progo, ki bo zgrajena brez škode za ljudi in okolje in je 2,5 krat cenejša ter bo spričo 4 x manj predorov zgrajena hitreje (2 krajša predora, ki bi ju lahko gradili tudi domači izvajalci). Sicer pa (2) opozarjam na  še en projekt – Bohinjsko progo. Cesar Franc Jožef je znal misliti 100 let naprej, mi sodobni Slovenci ne znamo in nočemo misliti 100 let nazaj. Prav zdaj se namreč ponuja možnost njene revitalizacije, modernizacije in elektrifikacije s tem pa  rekuperacije energije. Gre za dejanski preskok iz 19 v 21 stoletje – z izrabo potencialne,  kinetične energije in pretvorbo zavorne sile v elektriko.  Kajti od Jesenic do Kopra je skupno 1.000 m (2 x 500 m) višinske razlike. Ogromna sila in ogromna masa 1.500 ton, pa zdaj služita le za netenje požarov. Zato upam,da bo ta projekt uvrščen kot nujen  v vladni paket investicij za izhod gospodarstva iz Corona krize. In (3) obstoja način, kako take katastrofe in anomalije, kot je bil TEŠ6 in 2.tir, v bodoče preprečiti. Sedanji ZAVRNITVENI REFERENDUM je treba prekvalificirati v POTRDITVENI REFERENDUM in ljudstvo (tudi alternativna stroka),  bi dobilo zadnjo besedo ! »Dokazno breme« bi bilo na strani predlagatelja zakona – praviloma sta to vlada in DZ. Tako bi dobesedno uveljavili tudi  3. člen in 44. člen Ustave. Samo eno besedo v 90. členu Ustave je treba zamenjati. To pa je, da je Zakon je SPREJET (ne zavrnjen), če je zanj na referendumu glasovala 1/5 vseh volivcev. S to na videz minimalno  spremembo bi dosegli maksimalni učinek (v taki ureditvi tudi omejitev referendumske tematike ni več opravičljiva). Stvari, ki danes stojijo na glavi, bi se tako postavile na noge. Nobena vlada ne bi bila več zainteresirana za čim nižjo referendumsko udeležbo, kot je to sedaj, pač pa za čim večjo. Pogoj za referendum pa seveda ostaja isti – uspešna pobuda 2.500 in predhodno zbranih 40.000 podpisov. Pod  pritiskom takšne,  obvezne potrditve ljudstva bi avtomatično tudi vsi  drugi zakoni postali boljši, bolj premišljeni, in ne izsiljeni s hitrimi postopki.  Pozivam eminentne intelektualce iz »Katedrale svobode« in 75 nezadovoljnih z vlado, da to podprejo in se  končno opredelijo za delujočo demokracijo, ne zgolj za brezglavo demokracijo proti JJ. Gre za demokratično spremembo, ne za anti demokratične parole jakobinskega naskoka na oblast. Sicer pa se zavedam, da je takšen predlog za večinsko slovensko kolektivistično pamet, s pretežno antidemokratično tradicijo in  blokado v glavah, velika  herezija. Vendar kljub temu ne iluzija !  Na koncu pa skromno dodajam, da je pobuda moja. Zanjo me ni navdihnil ne Orban in ne Janša, ne frak in ne talar, ampak moja trojna izkušnja z referendumi. (TEŠ6 ,2TIR in tudi 3RoS). Bi si pa močno želel, da bi jo podprl tudi  predsednik vlade Janez Janša, tako kot je podprl zadnji referendum. Če Levice, Ernestine Rožman in Spomenke  Hribar, niti ne omenjam.  Nemo propheta in patria. Nihče ni prerok v lastni domovini !  Sicer pa, rešitve so dobre ali slabe same po sebi, brez obvezne etikete na čigavem zelniku so zrastle! Pamet ni vezana na ideološko pripadnost, je pa res, da nekaterim ideologija omrači um. Vili Kovačič, državljan K.

Sun, 23. Aug 2020 at 17:52

1712 ogledov

ČAS JE ZA POŠTENE IN POGUMNE SODNIKE !
ČAS JE ZA POŠTENE  IN POGUMNE SODNIKE !!!  Društvo DavkoPlacevalciSeNeDamo za ustavnega sodnika predsedniku države predlaga g. Zvjezdana Radonjića. Sodnika, ki ga odlikujeta razum in pogum. Ne dovolimo, da prevladajo (OR) oprezne riti. Strokovnost, poštenost in pogum so njegove odlike. Njegov  suspenz pa  je  sramota za SLO sodstvo ! Je poizkus ponižanja ki ne bo uspešen. Naj ga složno podpre KOALICIJA in vsi v Sloveniji,  ki jim je kaj do pravice in resnice. Za izhod iz sodne DŽUNGLE rabimo pogumne in razsodne ljudi. Na sodniku stoji in pade sodstvo. Zato je potrebno: 1.    dosledno izvajanje zakona o sodniški službi, 8 člena. ki govori o tem da sodnik, ki krši človekove pravice izgubi licenco za sodniško službo.  2.    Vsi sodniki morajo opraviti Evropski pravosodni izpit - E P I. Brez tega sodniki niso kvalificirani za sodniško službo, kajti SLO je del EU prava in v SLO pravo so vključene številne EU direktive.  Mnogi sodniki pa sodijo kot, da ne poznajo pravne abecede. 3.    Sodnikom, ki v 2 letih ne bi absolvirali EU prava, človekovih pravic ter mednarodnih konvencij, ni mesta  med delivci pravice. Niso vsi taki, dobre sodnike je treba nagraditi, pokvarjene in strahopetne pa je treba sankcionirati. Dokler to ne bo urejeno nismo država !  Ljudje, ki nam pridigajo o postopkovni pravičnosti, so sami največji kršitelji. Vladna koalicija je v stanju te zadeve sanirati in postaviti na pravo mesto. Zato naj ne odlaša s tem kar bi morali predhodniki storiti že pred 20 ali 30 leti. Ljubljana 23.08.2020                                   Vili Kovačič, državljan K.

Sat, 1. Aug 2020 at 10:29

3567 ogledov

POZIV TREM MINISTROM AKTUALNE slovenske vlade
POZIV TREM MINISTROM AKTUALNE SLOVENSKE VLADE Proti samopostrežni vladavini prava ! POZIV TREM MINISTROM AKTUALNE SLOVENSKE VLADE Proti samopostrežni vladavini prava ! Pozivam aktualno oblast -  ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ministrico za pravosodje Lilijano Kozlovič  in ministra za javno upravo  Boštjana Koritnika ter vodstvo  NPU in vodstvo policije, da končno  ukrepajo in na Upravnih enotah v Ljubljani uvedejo specialno kriminalistično preiskavo vpisov začasnih prebivališč  in volilnih imenikov v novembru in celotnem letu 2018. Utemeljeno namreč  sumim, da je v MOL novembra 2018  prišlo do uvoza volivcev - prišlekov iz drugih občin in bivših republik bivše države, s čemer je bil grobo deformiran volilni izid županskih volitev in volitev v občinski svet mestne občine Ljubljana. Sodni spor se vleče že od leta novembra 2018 vendar slovenska sodišča nočejo razpisati glavne obravnave. Po sklepu Ustavnega sodišča  bi moralo Upravno sodišče  razpisati narok za JAVNO OBRAVNAVO, čemur pa se Upravno sodišče s sodnikom Boštjanom Zalarjem na čelu, trdovratno upira in namesto tega vrača žogico USTAVNEMU SODIŠČU, (da to presodi ustavnost zakona o lokalnih volitvah) češ da zaradi pravnih praznin in neustavnosti nekaterih določb zakona ne more meritorno odločiti. Sicer pa sem tako zahtevo na Ustavno sodišče naslovil tudi sam, vendar je takrat to zahtevo  U S ignoriralo. Očitno pa Ustavno sodišče tega niti sedaj noče storiti in namerno vzdržuje negibno situacijo.   Tako nastaja absurdna situacija,  ko prvo  sodišče  pri nezakonitem ravnanju (očitno po dogovoru z njim)  ščiti nezakonito ravnanje drugega. Evropske institucije in EU funkcionarji pa kot papirnati tiger, molčijo in se zaletavajo v Madžarsko in Poljsko. Nepredstavljivo brezpravje v Sloveniji pa tolerirajo. Še več: sodniki si sami sproti določajo pravila ravnanja (primer Novič in Radonjić) !   Nastaja tako rekoč nova disciplina - samopostrežna vladavina prava oziroma vladavina samopostrežnega prava.  Minister Gregor pa nič ! Zato se pritožujem !   Vili Kovačič, državljan K.   Ljubljana.01.08.2020      Vili Kovačič, državljan K.

Sun, 19. Jul 2020 at 15:39

2966 ogledov

Omizje o medijih na RTVSLO, ki ga je vodila Ksenija Horvat! RTVSLO ni JAVNA RTVSLO, ne vemo če je sploh kdaj bila!
Spoštovana voditeljica omizja o medijih, ga. Ksenija Horvat !  RTVSLO ni JAVNA RTVSLO, ne vem če je sploh kdaj bila. Sklicevanje na gledanost v pandemiji je ponižujoče zavajanje, ker ni relevantno ! Sklicevanje na tuje novinarje, ki pojma nimajo o stanju v Sloveniji, je še bolj.Demokratično omizje o medijih in RTVSLO bi morali prenesti na ORF, kajti tostran Karavank demoratična razprava ni možna - najmanj pa na RTVSLO, ki se zdaj več kot očitno čuti ogrožena !!! Ranjena zver je  postala agresivno propagandna, ni pa nepristranska in objektivna. Kdaj boste imeli pogovor s tistimi, ki zahtevamo ukinitev in/ali prerazporeditev RTV prispevka. Kdaj je kdo od vas, ki branite status quo, javno protestriral proti parolam SMRT janšizmu in to celo na sejah programskega sveta. Kdaj in kako ste poročali o protestih za človekove pravice pred Vrhovnim  sodiščem, asistirate pa nasilnim politkolesarjem. Resne javne razprave o sodstvu niste še nikoli organizirali, kot tudi ne o demokraciji - referendumski ureditvi in volilni zakonodaji. Sploh pa ne o velikih in megalomanskih  državnih investicijskih  projektih, ki so škodljivi za naravo, ljudi in okolje. In o kršitvah EU prava zvesto molčite. Pri vseh je RTVSLO od vključno TEŠ6 naprej, zvesto in pridno asistirala.  Poseben presežek pa je vaš tabu, to je sistemsko kriminalno slovensko sodstvo, ki po potrebi, če je to v interesu zaščitenih stricev globoke države, proizvaja nadomestne morilce ! Da o pristranosti radia - posebej vala 202, sploh ne govorimo ! Spoštovani, ne krivite razbitega zrcala, če imate grd obraz !?  Potrebna bo ne le lepotna operacija za ohranjanje videza, potreben bo poseg v osrčje in ožilje vašega sistema.  Lep pozdrav,  Vili Kovačič, državljan K. ps:kdaj se boste lotili volilne prevare v Ljubljani novembra 2018 - UVOZ volivcev, kot ga svet še ni videl ! NOVINARSTVO IN pokvarjeno SODSTVO z roko v roki - RTVSLO PA NIČ !? To bi moral biti sicer prvovrsten JAVNI INTERES za JAVNO RTVSLO. Podrobneje o tem v priponki ! Da o koruptivnih in škodljivih državnih investicijah, ki so jih uzurpirali slovenski  tajkuni - Petrič, Škrabec, Polanič, Janković (TEŠ6,2TIR, 3Ros,Magna, C0) ne govorimo. Povsod je bila RTVSLO zraven-aktivno ali pasivno. Večinsko in usodno pa vedno na strani uzurpatorjev, ne na strani javnega interesa. Da o številnih s strani RTVSLO spregledanih okoljskih problemih ne govorimo, posebej še če tematika  ni politično uporabna.Ponavljam:  RTVSLO ni JAVNA RTVSLO, ne vem če je sploh kdaj bila! Sklicevanje na gledanost v pandemiji je ponižujoče zavajanje, ker ni relevantno ! Še bolj pa sklicevanje na tuje novinarske  funkcionarje -  "strokovnjake", ki o dejanskem stanju v SLO pojma  nimajo. 

Sun, 19. Jul 2020 at 15:34

4862 ogledov

ZAKAJ RTVSLO z molkom ŠČITI JANKOVIĆA TUDI GLEDE VOLILNE PREVARE V LJUBLJANI 13 nov 2018? Uvozili so 35.000 volivcev!
Zakaj je Janković moral uvoziti volivce !? Razlog je preprost, ker mu je zmanjkalo Ljublančank in Ljubljančanov, ki bi volili zanj z nad 50 % . Moral je zmagati že v PRVEM KROGU, s čemer se je izognil neposrednemu soočenju z izzivalcem Anžetom LOGARJEM v drugem krogu. V tem primeru bi ZOKI »popušil« na enak način kot je »popušil« v parlamentu 67 : 0 v primeru kanala C0. Tega si Kučanov kočevski medved ni smel in ni upal dovoliti, saj je v duelih soočanja z resnico – s fakti, izrazito slab in izgubi živce, tako kot jih je izgubljal zaradi bančne luknje v duelih z Anžetom Logarjem na preiskovalni komisiji v DZ. Uvozna kvota 35.000, ki je navedena v ovadbi je dovolj velika količina, da je to prevaro omogočila. Toliko Zoki zna tudi računati, ne samo lagati !!! Več o tem v kazenski ovadbi na povezavi: https://drzavljank.si/post/551297/kazenska-ovadba-zaradi-utemeljenega-suma-uvoza-volivcev-v-ljubljani-2018 Javni servis RTVSLO pa je tukaj povsem jasno opredeljena - z molkom, ki ga »javni servis« o-ne-mogoča in stranskimi zgodbami, ki odvračajo od bistva, da so bile Lokalne volitve Ljubljani z Uvozom volilvcev 2018 UKRADENE !!! Zato sta Upravno in Ustavno sodišče stisnila REP MED NOGE ! Lp Vili Kovačič, državljan K.
Teme
Slovensko sodstvo matevž krivic Rajko Knez Matej Acceto Špelca Mežnar aleksander čeferin glasovanje za pravnika leta referendum miro cerar ernest petrič

Zadnji komentarji

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

Odprto pismo javnosti in bivšemu ustavnemu sodniku Matevžu Krivicu in 22 kršitev nepristranosti Acceta