Članek
Nočem Plačevati to kar nikoli nisem naročil in kar ne uporabljam.

Kamena doba ni prenehala, ker bi zmanjkalo kamenja, ampak ker smo ljudje prišli do novih spoznanj in prepričanja, da RTV Slovenija ne sme ostati otok arogance, usodne domišljavosti in samozadostnosti, ki izvira tudi iz prisilnega plačevanja RTV ...

Objavljeno May 13, 2020

POZIV PROTI PRISILNEMU PLAČEVANJU OBVEZNEGA RTV PRISPEVKA, ker:

1. Nočem Plačevati to kar nikoli nisem naročil in kar ne uporabljam
Ljudje, državljanke in državljani, ozavestimo se in za pošteno plačilo zahtevajmo pošteno ponudbo in izbiro! Zato odpovejmo plačilo prispevka za RTVSLO. Razlog je enostaven, z mojim denarjem, 150 eur letno, hočem razpolagati sam ! In hočem ureditev, PRIMERNO SODOBNI TEHNOLOGIJI in DEMOKRATIČNI IZBIRI. Vsak monopol, tudi na medijskem področju v demokratični ureditvi ni sprejemljiv. Hočemo kvalitetne in verodostojne programske vsebine, ki bodo predpisane v obveznem nacionalnim programu.

Če tudi vi, kot mnogi drugi ne želite več prisilno plačevati RTV prispevka, podpišite peticijo tukaj

ODPOVED.SI

Kdor se poteguje za javni denar, to je za denar davkoplačevalcev, je zavezan javnemu interesu in le kdor ta interes izpolnjuje je upravičen do moje (naše) finančne dajatve. Enako kot v javnem zdravstvu in javnem šolstvu, lahko dejavnost izvaja vsakdo, ki izpolnjuje z zakonom predpisani standard kvalitete in verodostojnosti za izvajanje javnega programa, ne pa zgolj tisti, ki je že doslej dokazoval aroganco, pristranskost, brezbrižnost in neverodostojnost in je pod etiketo demokracije ponujal propagando za svoje ideološke – predvsem pa materialne potrebe. Dokazi za to so številni !

2. Nočem plačevati enoumja, prikrivanja resnice in lažnega poročanja
Audio video vsebine in informacije so tržno blago, hkrati pa so redka javna dobrina, zato je njihov ponudnik odnosno prejemnik rtv prispevka lahko vsakdo, ki pridobi koncesijo oziroma si pridobi licenco za opravljanje dejavnosti, ki je po naravi javna služba, namenjena vsem državljanom. Ključni pogoj zanjo pa so kvaliteta, nepristranskost in verodostojnost katerih izpolnjevanje se mora preverjati.

Tehnologija danes omogoča diverzifikacijo ponudbe, poslušalcem in gledalcem pa daje možnost izbire, ki doslej ni bila možna. Zato je dozorel čas za spremembo, ki bo 95 milijonski letni prispevek razdelila proporcionalno po kriteriju volilnega rezultata in bo hkrati zagotavljala obvezno uravnoteženost svetovnonazorske usmeritve.

Kamena doba ni prenehala, ker bi zmanjkalo kamenja, ampak ker smo ljudje prišli do novih spoznanj in prepričanja, da RTV Slovenija ne sme ostati otok arogance, usodne domišljavosti in samozadostnosti, ki izvira tudi iz prisilnega plačevanja RTV naročnine !

Spoštovane državljanke in državljani ! Odpoved naročnine v sedanjih razmerah je sicer dejanje državljanske neposlušnosti in spodbuda drugim, da storijo isto! Finančna pipica za neverodostojno in pristransko informiranje se morajo zapreti.

Dovolj je virusa prestrašenosti, ponižnosti in upogljivosti! Stopimo skupaj, le skupaj bomo zmogli !

Vili Kovačič, državljan K. - Davkoplačevalci se ne damo !

RO

Hvala gospod Kovačič. Sedaj se je potreba posvetiti plandemiji. Čas se nam izteka.

točno - denar je treba zaslužiti - Resnica je samo ena!