Članek
Od Serpetinška do mrliškega oglednika. Nekoč šaljivec, danes prepirljivec!

Rabimo RTV, ki bo konkurenčna s kvaliteto in vsebino, ne z agitpropom za cesarjevo novo obleko in monopolom za prisilno RTV naročnino!

Objavljeno May 15, 2020

Bivši premier Marjan Šarec je človek mnogoterih talentov, a ob vseh najbolj izstopata dva:

1. Najprej si zasluži visoko priznanje za hvalevredni odstop. Prihranil nam je mnogo RTVSLO sočustvovanja, kajti spričo mukotrpnega vladanja, katerega ni bil nikoli vajen in je očitno trpel velike duševne muke, je odrešil nas in olajšal samega sebe. Kar pa ni čudno, kajti najtežje je v hudih časih vladati na šaljiv in zajedljiv način. Ob več kot 100 mrtvih pa zamerljivost in maščevalnost vsaj na zunaj ne obrodi sadov. Tudi boga boječi slovenski narod, ki je sicer nagnjen k pozabljivosti in odpuščanju grehov, mu ne bo mogel čez noč oprostiti.

Če tudi vi, kot mnogi drugi ne želite več prisilno plačevati RTV prispevka, podpišite peticijo tukaj.  

ODPOVED.SI

2. Drugič njegovo prizadevanje, da se izogne odgovornosti za desetine mrtvih ga je vrglo v položaj – nekoč šaljivec, danes prepirljivec. Silno je namreč ogorčen, ko kdo pokaže na njegovo odgovornost zaradi malomarnega dela v službi in desetin mrtvih za katere so zdaj, po njegovem, krivci anonimni domovi za ostarele, nikakor pa on - za prazna državna skladišča zaščitne opreme. Čeprav je še nedolgo tega javno govoril, da opozicija zganja paniko in da zaradi gripe ni potrebe po sestajanju sveta za nacionalno varnost in še danes govori, da je bil krizni štab nezakonit. Sam pa kot premier ni hotel razglasiti epidemije in je to od njega tako rekoč izsilil šele njegov lastni minister za zdravje Aleš Šabeder. Še pomnimo tovariši ! Nekoč šaljivec, včeraj premier, danes prepirljivec in mrliški oglednik.

Vendar odgovorna je tudi njemu ljuba RTVSLO. Ko je po dolgem oklevanju vendarle pokazala kako v Italiji v Bergamu vojska v konvoju kamionov iz bolnišnic in domov odvaža mrtve, se zadeve ni več dalo skrivati, kljub tako rekoč nepogrešljivemu RTVSLO prispevku k skrivanju situacije ,ki nam je grozila. 

Posebeno dosežek RTVSLO novinarstva pa je seveda najnovejša  kolesarska demokracija.  Tako kot je za podžiganje vseslovenske vstaje leta 2012 skrbel znameniti Slavko Bobovnik, je RTVSLO danes ponovno v prvi bojni vrsti »revolucionark in revolucionarjev« za ohranjanje lastnih privilegijev - pridobitev revolucije. Zato si uredniki dnevno informativnega programa na RTVSLO (na čelu s Kučanovo biografko Mojco Pašek Šetinc), ne zaslužijo več plače, ki jim jo sicer  plačujemo z RTV prispevkom, pač pa  kolektivno nezaupnico.  

Zato pozivam bogaboječe ljudstvo ne plačujmo več prispevka k slovenski blaznosti. Tukaj pač ne gre za to, da damo bogu kar je božjega in cesarju kar je cesarjevega ampak za cesarjeva raztrgana nova oblačila.  Kajti cesar je nag in Šarec je gol, vendar za to nič manj nevaren v svoji maščevalnosti. Čeprav RTVSLO to  njegovo revno »premoženje« še kar naprej zavzeto skriva in lakira, za floskulami ljudskega nezadovoljstva. 

Očitno bi bilo pohujšanje v dolini Šentflorjanski preveliko in nesorazmerno in nemara za kolesarje življenjsko nevarno. Kajti RTVSLO revolucionarji na kolesih bi, bog ne daj, izgubili ravnotežje. Kajti, kljub Tarčam in tračem je obleka razcefrana in se je ne da več zakrpati.

Zato odpovejm(o) prispevek, da dobim(o) drugačno RTV, takšen javni servis, ki bo konkurenčen s kvaliteto in vsebino, ne z agitpropom za cesarjevo novo obleko. 

Vili Kovačič, državljan K.

Pripis: Kitajski bog nam je podtaknil smrtonosni virus, morda virus nas bo streznil in slovenski Bog razuma streznil, in bo ozdravil smrtonosne naivnosti !

Naslov podpisa https://odpoved.si/