Članek
Sprememba smeri kolesarjenja– poziv sovražnikom demokracije in zmedenim pristašem corona epidemije
Objavljeno Jun 07, 2020

Petkovim »protestnikom«, ki ne vedo kam bi s svojo jezo in sovraštvom in ne vedo za racionalni vzrok svojega početja, kot tudi odstopljenemu Odboru za podnebne spremembe pri Borutu Pahorju, na čelu z Dušanom Plutom, svetujem naj spremenijo tarčo in dajo svojemu kolesarjenju in protestnemu odstopu racionalno in konkretno težo.

Ta teža so naslednje zahteve, ki bi morale biti tarča tako novinarjev RTVSLO kot njihovih kolesarjev. A jim to za enkrat sploh ne pride na pamet, kajti za kaj takega je treba imeti argumente, ki pa so za TARČO in dirigirano pamet nedosegljivi, neobjavljivi. Poglejmo nekaj najbolj pomembnih spregledov:

1. Najprej, čista pitna voda – posebno tam, kjer jo s svojim kanalom C0 v Ljubljani ogroža nedotakljivi ljubljanski šerif Zoran Janković. In se do zdaj ni zgodilo – žal tudi ne s strani nove vlade, nič koristnega in konkretnega kar bi ljubljanskega šerifa in šefa dokončno ustavilo.

2. Druga prepotrebna tarča je tretja razvojna os z uničenjem najboljših kmetijskih zemljišč od Šentruperta, Braslovč čez goro Oljko do Velenja in čez Velenjsko jezero na Koroško. Opustitev leta 2012 že izbrane trase F-6 Arja vas Velenje, je rezultat pritiska šaleškega lobija in njegovega pod zeleno krinko stalnega pritiska nad prebivalci in naravo.

3. Tretja tarča bi morala biti uničenje unikatne habitatne evropske dediščine s traso projekta 2tira Divača - Koper v zaščitenem območju doline Glinščice ter Vinjanskega in Tinjanskega gozda, kar bo stalna grožnja podzemnim vodnim virom s posledico nepredstavljive podzemne ekološke katastrofe.

4. Četrta tarča pa niti ni tarča ampak pobuda - predlog. To je revitalizacija, modernizacija in elektrifikacija Bohinjske 180 km dolge železniške povezave od Jesenic do Kopra in s tem ustrezna povezava Srednje Evrope – Avstrije, Bavarske in Nemčije z Jadransko obalo. Gre za nekoč sijajni gradbeni podvig - nekoč avstro ogrski srednjeevropski kohezijski biser, danes pa je s kohezijsko močjo ne le pogoj razvoja v okviru Slovenije, pač pa je z velikim kohezijskim potencialom pomemben za celotno srednjo Evropo. 

Infantilne blodnje avantgardne kolesarske demokracije in obupano zmedeno vzklikanje proti kapitalu z grožnjami s smrtjo premieru Janezu Janši in hkratno ustvarjanje razrednega sovražnika v drugače mislečih državljanih, je na nivoju infantilnega kljubovanja pet letnih otrok, ki ne vidijo, da je cesar nag in ne znajo povedati kaj, kje in kdo njih ogroža.

Ob tem pa se reševanje realnih problemov vse bolj odmika tako po zaslugi brezglavih kolesarjev, kot tudi visoko izobraženih »odstopljenih« Pahorjevih izbrancev - vse v stilu leporečja o globalni grožnjah, kot sredstvu za mižanje pred realnimi lokalnimi problemi Slovenije.

Pri projektu TEŠ6 - v Velenju, centru Severnokorejske Ljudske republike Šaleška dolina smo še pred pol desetletja v očeh fanatičnih zagovornikov premoga (o katerem so resnici na ljubo Šaleki vseskozi lagali in niso hoteli javno priznati da ga ni dovolj, so pa z drugim očesom vsi, vključno z s tedanjim nadšefom Ivanom Atelškom, ciljali na uvoz premoga iz Indonezije), veljali za sovražnika države št.1.

Ivan Cankar bi rekel: »Boljših varuhov nima neumnost, a neumnost ni samo neumna, ampak je tudi nevarna«. Zato se je temu nujno treba upreti s pozivom – kolesarjem, da spremenijo smer, da protestirajo, ne po diktatu, ampak pošteno, PO ZDRAVI PAMETI IN ZA PRAVE STVARI.

Naj se ne igrajo z ognjem ! Ko bo nastal požar ne bo kaj gasiti. Ne pihajte v veter, da nas vse skupaj ne odpihne. Kljub usodni domišljavosti in megalomanstvu, ki je rak rana sedanjega zelenega poklicnega levičarstva, se posvetite konkretnim zelenim projektom in problemom ljudi, ki jih sicer imate vedno na ustih, v možganih pa za njih nimate prostora.

Spoštovani, vklopite pamet - ne sovraštvo in nespamet. Da zaživi izražanje ljudske volje na volitvah in na referendumih, ne z molkom in ignoranco problemov po trasi Tinjanskega in Črnokalskega slepega črevesa, gnojnici ljubljanskega kanala C0 ter 3 razvojni osi in številnih drugih rušenjih in brezumnih posegih drugje po Sloveniji.

Kolo je sicer koristna rekreacija, ki lahko okrepi pljuča, da dobijo več kisika, ki pa mora priti tudi do možganov. Slepo sovraštvo zaradi izgube oblasti pa je strup, ki jemlje dih in onemogoča razsodnost.

In še poziv najmogočnejšemu - stricu vseh stricev iz ozadja ! Milan Kučan bi z enim samim pozivom, da je v krizi ne le nespodobno pač pa za celotno skupnost škodljivo in nemoralno izzvati srečno usodo in jo groziti z ognjem državljanske vojne. Čarovnik iz dežele Oz bi zlahka umiril proteste in zadeve normaliziral. Čakamo in upamo, da se bo Boter vseh botrov vendarle ozavestil. Na Šarca – Serpentinška in Jerico Korče, SAB, SD ter skrajno levico pač ni mogoče računati, potem ko jim je izguba oblasti po njihovi lastni krivdi v celoti omračila um. Nobena škoda ni če so vsi navedeni odklonili sodelovanje v partnerstvu za razvoj, celo več – z zavrnitvijo so partnerstvo celo razbremenili. Zato naj se partnerstvo za razvoj ustanovi pri ministru Zvonku Črnaču, s sodelovanjem ministrstva za infra strukturo in ministrstva za okolje in prostor.

Petkovim kolesarjem je očitno virus iz pljuč zlezel v glavo ! Potrebno bo predihavanje možganov ! Predihavanje pa je treba začeti takoj, kajti čakalna vrsta je zelo dolga. Naj zaključim, pamet je boljša kot žamet, ki pa ga bo  počasi zmanjkalo tudi za kolesarje in protivladne nevladne organizacije. Takrat se mora pokazati moč razuma, ne sovražnega brezuma. Čeprav je res, da je človek večinoma nerazumsko bitje, ki se po navadi spametuje šele od hudega , večinoma ko je prepozno. Dokler je blagajna polna pa je to neivedljivo. 

Ljubljana, 06.06.2020 Vili Kovačič, državljan K.