Članek
POZIV VLADI Janeza Janše, DA ZAŠČITI SAMO SEBE IN DRŽAVLJANE

ALI BO ŠEL JANŠA V ZAPOR ZA ŠEST MESECEV V DRUGI POLOVICI LETA 2021, KO BO ŠEST MESECEV VODIL EVROPSKO UNIJO?

Objavljeno Jun 09, 2020

Vlada Republike Slovenije                             Ministrstvo za   pravosodje                            

Gregorčičeva 20                                           Župančičeva 3

1000 Ljubljana                                             1000 Ljubljana

  

 

POZIV VLADI JANEZA JANŠE DA zaščiti tako sebe kot državljane  postkomunističnih določb Kazenskega zakona.  Posebej še 297 člena Kazenskega zakoa, ki dejansko nadomešča člen 133 - nekdanji temelj za verbalni delikt v času socializma prvorazrednih.  

Zadeva: POBUDA, DA SE KONČNO V SLOVENIJI ODPRAVI VERBALNI DELIKT ALI PREKLIČEJO ČLENI 158 DO 162 V KAZENSKEM ZAKONIKU (DA SE NE GRE V ZAPOR ZARADI NEKIH PRESTITUTK), DEKRIMINALIZACIJA NAPADOV NA ČAST IN DOBRO IME, VSAJ V POVEZAVI Z ČLENOM 168 KZ-1

Raziskovalni novinar in pošteni državljan Republike Slovenije podajamo omenjeno pobudo, ki temelji na Resoluciji Sveta Evrope (ali niso ravno Levičarji v zadnjem času tako veliki zagovorniki, da je treba upoštevati Svet Evrope, primer Blaž Zgaga, torej bodo tudi leve stranke zagotovo podprle mojo pobudo ?) številka 1577 iz davnega leta 2007 - v demokratičnih državah se ne sme KAZENSKO (pač pa samo odškodninsko) pregnjati zaradi izrečenih (ali zapisanih) misli, mnenj, komentarjev, stališč, tudi žaljivk o neki osebi. 

Pozivam predvsem javne zagovornike Svobode govora (dr. Jan Zobec, dr. Boštjan M Zupančič...) naj se s svojo avtoriteto (če že mene tečnega novinarja smatrate za nepomembnega) zavzamejo za DE-kriminalizacijo členov 158 do 162 v Kazenskem zakoniku, do katere seveda lahko pride zgolj pod Janševo vlado (levičarjem pa ti členi služijo za kazensko preganjanje Drugače mislečih po načelu Ljuba Bavcona - vemo kako deluje slovensko sodstvo za ene in kako za druge,). 

Pozivam poslance Državnega zbora IN ŠE POSEBEJ PREDSEDNIKA VLADE naj prek stranke SDS sprožijo zgoraj omenjeno pobudo, ki temelji na: 

RESOLUCIJI SVETA EVROPE ŠTEVILKA 1577, KDAJ JO BODO UPOŠTEVALA SLOVENSKA SODIŠČA ?

Dekriminalizacijo členov 158 do 162 slovenskega KZ je potrebno narediti  tudi zaradi primerov, ki so na ESČP znani kot Kubaszewski proti Poljski in Mariapori proti Finski (iz 6. 7. 2010), ko je ESČP opozorilo da je celo Parlamentarna skupščina Sveta Evrope (90  % slovenskih sodnic sploh nima pojma kaj to je, saj so komunistično usmerjene in se njihova izobraženost in razgledanost konča na tistem kar objavijo Delo, Dnevnik in Večer) v svoji Resoluciji št. 1577 iz leta 2007 pozvala vse države članice EU, da naj iz svojih Kazenskih zakonikov odpravijo kazenske sankcije za obrekovanje (pri nas člen 159 KZ – 1), ki je celo hujše kaznivo dejanje kot razžalitev (pri nas 158 Kz-1) in žaljiva obdolžitev (pri nas 160 Kz 1).Seveda post komunistična oblast v državi Sloveniji niti slučajno noče vedeti nič o Resoluciji številka 1577 o svobodi govora in “neposlušne” še vedno KAZENSKO KAZNUJE: s pogojno kaznijo, z denarno kaznijo in celo z zaporom.

Te člene (158, 159 in 160 KZ-1 ter seveda diktatorsko socialistični člen za zaščito priviligirancev, ki se pasejo na državnih proračunskih jaslih za svojo lenobo in se jim uradno reče Zaščita uradne osebe po 168 členu KZ-1), bi seveda moralo že zdavnaj odpraviti Ustavno sodišče.  

Te predmetne kazenske odločbe (členi 158, 159, 160 KZ-1) so globoko v nasprotju z resolucijo Sveta Evropa štev. 1577 iz 4. 10. 2007. Pred 13 leti.

Vrhovno sodišče je v svoji odločitvi I Ips 13079/2012- 183 iz 17. 9. 2015 zapisalo v 6. točki (poglavje B-1): „Svoboda izražanja načeloma ni in ne sme biti omejena glede na vsebino izražanja. Varstvo po Ustavi in EKČP uživa izražanje vseh idej in mnenj, ne le tistih, ki so sprejete z odobravanjem, temveč tudi tistih, ki jih država ali določen del prebivalstva šteje za žaljive, vznemirljive ali šokantne.“

Do kdaj misli Slovenija pod Janševo vlado in prek skorumpiranega levo nastavljenega sodstva, ljudi ki drugače mislijo od Levakov, uradno pošiljati v zapor ali jih kazensko sankcionirati ? Zakaj Janševa vlada ne uresniči in uzakoni (Ustrezno spremeni Kazenski zakonik, saj ga bo sedaj tudi zaradi Migrantov – povišanje kazni za tihotapljenje ljudi) resolucije Sveta Evrope številka 1577? 

Kako se bo Janez Janša zagovarjal na Okrožnem sodišču v Celju v ponovnem kazenskem sojenju v zadevi Prestitutka na twitterju?

Ali naj Okrožna sodnica v Celju pošlje Janšo v zapor (kot ji to omogoča 2. odstavek 158. člena KZ) za šest mesecev, saj se v Sloveniji še vedno sme pošiljati v zapor ljudi, ki svojo pravico do Svobode govora udejanjajo na način, da Levica to razume kot žalitev? 

V kateri EVROPSKI  DRŽAVI SE BO SODILO PREMIERJU VLADE ZARADI RAZŽALITEV, ALI BO ŠEL JANŠA V ZAPOR ZA ŠEST MESECEV V DRUGI POLOVICI LETA 2021, KO BO ŠEST MESECEV VODIL EVROPSKO UNIJO?

ALI NAJ JANEZ JANŠA ODPOVE ZASEDANJE VODITELJEV EVROPSKE UNIJE, KER SE BO MORAL TAKRAT ZGLASITI NA OKROŽNEM SODIŠČU V CELJU, DA SE BO ZAGOVARJAL KER SO V SLOVENIJI ŠE VEDNO V VELJAVI ČLENI 158 DO 161 KZ,KI SO V DIREKTNEM NASPROTJU Z 10. ČLENOM EVROPSKE KONVENCIJE O ČLOVEKOVIH PRAVICAH IN 39. ČLENOM  USTAVE O SVOBODI GOVORA?

Zakaj se torej ne odpravijo členi  158 do 162 KZ-1 ali pa vsaj člen 168 KZ-1, ko se razni tožilci, sodniki ali uradniki počutijo užaljeni in njihovo užaljenost plačujejo davkoplačevalci prek Tožilstva, ki v primerih 168 KZ-1 mora prevzeti pregon užaljenih funkcionarjev?

Mitja Lomovšek

Na Trati 36 A

4248 Lesce