Članek
POZIV POSLANCEM D Z proti soglasju sodici Stanki Živič za VRHOVNO SODNICO

Sramotno kadrovanje SODNEGA SVETA

Objavljeno Jun 14, 2021

ZAKAJ NEKATERE SODNICE in SODNIKI SLEPO IZPOLNJUJEJO  UKAZE in v sodnih dvoranah  UBIJAJO - obsojajo NEDOLŽNE LJUDI.

Poziv poslancem DZ naj ne potrdijo lažno kvalificirane in skorumpirane svišje odnice Stanke Živič za sodnico Vrhovnega sodišča.

Sodna veja oblasti je vedno ljubila vodljive - z grehi obremenjene ljudi. Nikoli pa pokončne in poštene sodnike. Velikanska sramota pa je tudi  SODNI SVET, ki take ljudi predlaga v izvolitev DZ.  

Za največje zločine, ki se v SLO dogajajo v  sodnih dvoranah in katerih avtorji so SODNIKI, mora sodnik ali sodnica biti, ne samo politično pripaden ideologiji bivšega režima, ampak mora imeti nad sabo tak greh, da bo brez najmanjšega pomisleka izpolnil ukaz. Taka je Stanka Živič o kateri v priponki pišeta  raziskovalni novinar Mitja Lomovšek in aktivna državljanka Iva Žurman Pavlin.  

Stanka Živič aktualna kandidatka  DZ za izvolitev na mesto  vrhovne sodnice RS, na mesto okrožne sodnice (trenutno je sodnica višjega sodišča v Ljubljani) namreč ni prišla zakonito, saj ni opravila obveznega 2 letnega pripravniškega staža. Ta staž je opravila samo za dobo 10 mesecev namesto 24 mesecev, ki so pogoj za pripravniški izpit. Raziskovalni novinar Mitja Lomovšek to pojasnjuje z dokumenti.

http://novice.najdi.si/predogled/novica/9f590b914c26521719502ba59bf76929/Nova24TV/Slovenija/Sodnica-Stanka-%C5%BDivi%C4%8D-kandidira-za-vrhovno-sodnico-raziskovalni-novinar-Lomov%C5%A1ek-pa-razkriva-da-ne-izpolnjuje-niti-osnovnih-pogojev-za-delo-sodnice

Iva Žurman Pavlin pa z opisom njenega zločinskega ravnanja v funkciji višje sodnice,  v primeru dr. Milka Noviča. Predvsem je znana po tem, da ni hotela zaslišati staršev umorjenega dr. Janka Jamnika. In se ni izločila v primerih ko bi se morala.

https://dosjemilkonovic.si/post/537868/so-sodniki-nedotakljivi-koliko-casa-se-nezakonito-sojenje-na-visjem-sodiscu-v-ljubljani

Zato pozivamo vse poslance DZ, da v torek 15.06.2021 Stanke Živič na mesto vrhovne sodnice ne izvolijo.

Da sodstvo, ki odgovarja izključno samo sebi, funkcionira kot namazan stroj, pa je vzrok tudi v tem da nekateri sodniki nimajo državnega pravosodnega izpita (DPI) in to sodna veja oblasti celo razglaša kot normalno. To pa zato, da jih skorumpirani predsedniki sodišč tipa Marjan Pogačnik, zlahka držijo na vajetih, za sojenje po naročilu. Seveda pa tudi zato, ker  prestrašeni pravniški ceh to omogoča in tolerira. Velecenjeni akademski pravniki pa si nočejo mazati rok, čeprav stojijo s škornji v blatu do kolen.

http://24kul.si/sodnica-petra-stanonik-bosnjak-pravosodni-izpit-nima-neposredne-veze-z-opravljanjem-sodniske-funkcije

Sicer pa je DPI le ena od svinjarij, ki se dogajajo v sodstvu.Za razliko od pokojne Zdenke Cerar poudarjam, da gre za povsem nezakonite svinjarije.

Vili Kovačič, državljan K.

Mimogrede: Stanka Živič je tudi sodnica v moji, še vedno nedokončani zadevi, v tako imenovani zadevi PRASICA.