Članek
KONSPIRATIVNA AKCIJA ZOPER SODNIKA RADONJIĆA

Opravilna nesposobnost okrožnega sodišča v Celju

Objavljeno Nov 25, 2021

 

KONSPIRATIVNA AKCIJA ZOPER SODNIKA RADONJIĆA

Opravilna  nesposobnost Okrožnega sodišča v Celju in nova pravila slovenskega samopostrežnega  sodstva.

Četrtkova farsa na Okrožnem sodišču v Celju zoper sodnika Zvjezdana Radonjića se je končala zelo klavrno, s preklicom naroka. Glavno kar gre tu narobe je bil že sam razpis tajnega naroka v katerem je predmet naroka označen za TAJNO,  priimek in ime tožnika in obtoženca pa  sploh nista navedena.

Skratka gre za TAJNI PREDMET obravnave  in gre za TAJNEGA – neznanega TOŽNIKA in TAJNEGA neznanega obtoženca, z ambicijo da bi vse ostalo tajno – neopaženo. Ko pa se  je kljub tajnosti po twiterju vendarle razvedelo za absurdnost takega početja, pa je bil NAROK nenadoma neslavno umaknjen – preklican.

Ob tem pa izstopa dejstvo,   da ni prišlo do preklica zaradi višje sile -  bolezni sodnice ali kaj podobnega, saj so vse ostale obravnave iste sodnice ostale na dnevnem redu. 

Za tokratno brezglavo početje sta lahko dva razloga – najprej preizkus, oziroma  sondiranje odziva javnosti. Kajti pameti je zmanjkalo, ostane nam samo še javnost.  In drugič splošni zastraševalni namen tajnega početja v katerem se niti ne ve kdo je tožilec in kdo tožnik.

Slovensko sodstvo ni krivosodstvo, niti ni  samoupravno sodstvo iz časov Ljuba Bavcona, ampak se je razvilo v SAMOPOSTREŽNO SODSTVO.  Sodstvo, ki si sproti izmišlja pravila in se nikoli ne ve kaj bo njegov naslednji korak. 

Obenem pa se vprašajmo zakaj je sodni proces proti pogumnemu sodniku Radonjiću, ki se ni vdal naročilu od zgoraj (Marjana Pogačnika & Company)  da je namreč treba dr. Noviča za vsako ceno obsoditi, sploh bil slučajno prestavljen z Ljubljanskega okrožnega sodišča na Celjsko sodišče. Sklepam da zato, da bi se izognili morebitni ponovitvi večletnega protestiranja ljudi pred sodiščem v Ljubljani, kakršnemu smo bili priča 2014 v času VZTRAJNIŠKEGA gibanja, po aferi Patria in določitvi nadomestnega morilca dr. Janka Jamnika, ter določitvi nove žrtve v osebi dr. Milka Noviča. Takratni direktor NPU Darko Majhenič je javno obsodil Noviča kar preko POPTV -  brez  predhodne preiskave in v 10 dneh po dogodku. S tem pa slovenska produkcija nadomestnih morilcev »neodvisnega sodstva« seveda ni končana in ji žal niti sedanja  izvršna veja oblasti ne more priti do živega.

Zato se slovensko sodstvo in tožilstvo neizmerno bojita digitalizacije in se sodišče na vse kriplje oklepa zaprtih sodnih dvoran. Zato je tudi pobuda 5 podpisnikov, da se sodstvo odpre in je ljudstvo, v imenu katerega nam sodijo, prisotno po avdio video digitalni  povezavi, še toliko bolj upravičena. Posebej še , ker zdaj poteka diskusija o vladavini prava  v Sloveniji celo v EU parlamentu.  Zato  to pismo in poziv 5 podpisnikom pošiljamo tudi EU parlamentu.

Ob tem pa je značilno, da se v SLO vsled tega ne-dogodka ni zganil nihče : ne »neodvisni« ali odvisni mediji, ne neodvisna in molčeča slovenska pravna stroka.                                  

Vili Kovačič, državljan K.