Članek
TOMAŽ VESEL – BREZZOBI, ENOOKI PAPIRNATI TIGER RAČUNSKEGA SODIŠČA !
Objavljeno May 12, 2021

TOMAŽ VESEL – BREZZOBI, ENOOKI  PAPIRNATI TIGER RAČUNSKEGA SODIŠČA !

(Fantomski nonpaper – KPK računskega sodišča za delo na črno, je  dobil epilog) 

Davkoplačevalci smo potrpežljivo čakali na razplet afere nonpaper, vendar ugotavljamo, da je šlo medijsko poročanje v povsem napačno smer. Nonpaper ni v Bosni oziroma v bivši Jugi, za tem skrivnostnim dokumentom v resnici stoji neobstoječe soglasje komisije KPK in soglasje delodajalca, to je Državnega zbora, za  popoldansko  delo na črno predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela pri UEFI.

Sicer pa je Tomaž Vesel velik sistemski problem, kajti nič ga ni sram in s sklicevanjem na fovšijo samo veselo nadaljuje ne-delo.

Ampak problem ni samo Vesel, problem je institucija, ki jo ne plačujemo zato, da s prikrivanjem in zavlačevanjem revizije daje zeleno luč največjemu in obenem najbolj škodljivemu infrastrukturnemu projektu po osamosvojitvi – vladnemu 2 tiru.

Ko sem Tomažu Veselu  pred letom in pol – po zavržbi predloga na Ustavnemu sodišču, predlagal predhodno odločanje sodišča EU v Luksemburgu in k temu pozval RčS, da  končno uporabi povsem običajen institut predhodnega odločanja, mi je Vesel odpisal, da tega ne morejo, ker oni nimajo statusa sodišča. Res ga nimajo, ker ga Vesel noče imeti - čeprav je že iz naziva in iz sodne prakse EU sodišča vidno, da ga v resnici imajo. Sicer pa, dokler bo na RčS kraljeval Tomaž Vesel in njemu podobni, bo RčS  zgolj in samo predpražnik za politične obračune. Sicer pa brezzobi, enooki papirnati Tiger računskega sodišča.

Sterilnega  in nedelujočega RčS davkoplačevalci ne potrebujemo. Potrebujemo pa seveda novo zakonsko podlago za reformo tako RčS, kot tudi Ustavnega sodišča, hkrati pa na čelu sedanje institucije  RčS ljudi, ki se ne bodo pred vso slovensko javnostjo ukvarjali  z nekom, ki dela na črno in že skoraj leto dni išče svoj fantomski neobstoječi nonpaper papir in svojo koruptivno omajano integriteto izpodbija z očitkom javnosti  o slovenski fovšiji na pohodu. 

Obenem pa 2 leti in 4 mesece zavlačuje zahtevo Državnega zbora z datumom 20.02.2019 za revizijo vladnega projekta 2 TIR.

Zato pozivamo D Z, da nedelujočega predsednika RčS  razreši, vsako toleriranje je voda na mlin nadaljevanja uničevanja narave, okolja  in države. Pozivamo pa obenem Tomaža Vesela, da  sam dostopi. Veliko manjša škoda bo, če se umakne, kot da predstavlja oviro reviziji RčS.

Očitno  ga honorarno delo za 240.000 $ letno tako obremenjuje, da nima časa in energije za izvedbo že zdavnaj dospele zahteve za revizijo investicijskega programa vladnega projekta 2 tir. Vlada se je menjala , režim pa ostaja isti, ker je RčS z Veselom na čelu bistven sestavni del skorumpiranega sistema. 

Njegovo zahtevo za opravičilo zavračamo saj jo velik del problema  predvsem on sam. Glavo si lahko reši edinole z odstopom. Naš spomin je bolj trajen, kot si predstavlja. 

Vili Kovačič, državljan K.

Predsednik društva davkoplačevalci se ne damo