Članek
Objava osebnih prejemkov sodnikov in tožilcev!

poziv ministrici

Objavljeno Feb 09, 2021

POZIV MINISTRICI KOZLOVIČEVI

Podobno kot je notranji minister Aleš Hojs objavil plače policistov, pričakujemo od ministrice za pravosodje, gospe Lilijane Kozlovič, da na isti način objavi osebne prejemke oz plače, tožilcev in sodnikov. To bo znatno povečalo zaupanje ljudstva v imenu katerega se v SLO deli pravica. Mislim, da zadržkov za objavo ni, zato predlagam, da  se ta ukrep uresniči čim prej. Dobra praksa ministra za notranje zadeve nam je spodbuda, da to zahtevamo tudi na drugih področjih. 

Tožilci, pa so tudi sicer problem glede tega ali si res zaslužijo svojo plačo, kajti kot vidimo celo prelagajo tožilske dolžnosti na obrambo (umor Janka Jamnika), hkrati s tem ko sodniki (nekateri, ne vsi) za naš denar in v imenu ljudstva ščitijo kriminal in ustvarjajo nadomestne morilce.

Sicer pa: epur si muove – in vendar se vrti., morda.  Do nedavnega celo fotografij sodnic in sodnikov ni bilo  možno in dovoljeno objavljati.

Sicer pa so »plače« verjetno samo del njihovih prejemkov. Kriminalne protipravne sodbe in montirane obtožnice, po modelu Blanke Žgajnar, se ne producirajo zastonj in se ne »nagrajujejo« samo s plačami javnih uslužbencev. Pri pokvarjenih ljudeh, tudi sodnikih in tožilcih, so usluge  ne kompenzirajo samo z denarjem, oziroma le v manjši meri. Večji del menjave je v sferi naturalnega gospodarstva – roka roko umiva , obe pa (medijski) obraz. Kljub temu pa je treba začeti s plačami.  

Žal si moramo priznati:  pameti in poštenosti je zmanjkalo, ostane nam samo še javnost. Dokler seveda tudi pri njej ne izgine občutek za resnico in pravico.

Na slovenskih sodiščih sodniki na začetku praviloma najavijo, da je sojenje javno. Čim sodnik to izreče, vsi novinarji – snemalci (prostovoljno ?) pospravijo snemalne naprave. in zbežijo iz sodne dvorane. Javnost sojenja je samo še kot foto termin. 

Vili  Kovačič, državljan K., Davkoplačevalci se ne damo.

Ps: obenem gospe ministrici pošiljam pobudo za EU pravosodni izpit, ki bi

nedvomno pripomogel k zmanjšanju pravnega deficita v vseh, posebej pa še v novih, članicah EU , saj je deficit ogromen. Ne-poznavanje EU pravnega reda je vrhunsko, večinoma celo načrtovano.

Pri EU izpitu gre za mehko, sicer zelo pozno, vendar nujno meritokratsko intervencijo -  mehko obliko lustracije: prepričan sem namreč, da bi polovica kandidatovna izpitu  »pocepala kot muhe«. Med njimi tudi tisti, ki niti državnega pravosodnega izpita nimajo.

Pravni red EU je civilizacijski dosežek zahodnega sveta, pohitimo da ga spoznamo, predno ga izgubimo in  nas prej ne prehiti šeriatsko in aziatsko pravo oziroma svetovna prevara, globinskih razsežnosti kot so pokazale zadnje ameriške volitve.

Sicer pa Rooseveltje rekel: Država v kateri so barabe in kriminalci bolj glasni od poštenih ljudi je izgubljena.

Slovensko krivosodje (pravosodje) je ogromna smrdljiva gnojnica, ki zaudarja po celi Evropi ali po celem svetu. To je tudi razlog, da se objavijo višine plač tožilcev in sodnikov ter, da se na ta način javnosti pove vse o krajah in ropanju družbenega denarja.

Odlično napisano - spoštovani gospod Vili Kovačič. "Vztrajniki" Odbora 2014 - se ne damo. Jaz trenutno obnavljam moj e-portal "SLOVENIANA", v načrtu pa imam tudi TEDNIK SLOVENIANA, posodobljeno oživitev krepostnih ORLOV dr. J... E. Kreka in še marsukaj. Vse dobro Vam osebno in vem Vašim l.r. Janez Kepic-Kern