NE LEVI, NE DESNI ampak DEMOKRATIČNI TIGR, KOT JE BIL ON SAM
Vili Kovačič

Ponedeljek, 17. avgust 2015 ob 19:49

NE LEVI, NE DESNI ampak DEMOKRATIČNI TIGR, KOT JE BIL ON SAM

Odgovor kritikom !

Veseli me, da naša pobuda za 13 maj kot državni praznik,  močno odmeva na Primorskem in da jo podpirajo mnogi  že uveljavljeni javnomnenjski voditelji, kot je npr. umetnik in pesnik Andrej Jelačin iz Senožeč na Krasu, ki  je zaveden Primorec in zavzet za tigrovsko stvar. Ampak ne gre samo za stvar, gre za žive ljudi, potomce in sorodnike TIGR-ovcev  in vseh primorskih antifašistov in gre  končno za našo mladino, ki ji je treba dati pravo vrednostno sporočilo. Zato mora država, ki se je žal TIGRA zelo pozno zavedla, zdaj in brez odlašanja, dati TIGR-u ustrezno dostojanstvo in spomin. V tem smislu smo zelo veseli, da g. Jelačin predlog o državnem prazniku pozdravlja in podpira. Zato, vabim vse, da nas podprejo pri tem tako, da apelirajo na primorske in vse poslance, da s predlogom zakona, ki je že poslan v DZ, tudi skupaj uspemo.  Kajti na koncu je pomembno predvsem to, da se zakon sprejme, delitev na desno in levo, pa nas ne bo pripeljala nikamor. 

            Delitev na desnico in levico ni prava delitev

Če kakšna delitev, je edina možna in prava delitev na demokrate in anti-demokrate, pristaše delujoče demokracije in pristaše avtoritarnega in totalitarnega sistema, ki pa se je, vsaj upam tako, za vselej iztekel. Čeprav vem, da bolj ali manj samo formalno. Zato se moramo  vsi skupaj potruditi, da se bo iztekel tudi dejansko.   

Zato sem manj vesel, da kritiki ugotavljajo da bo  Gibanje 13 maj  s protipartizanskimi stališči na Primorskem imelo težko delo. Glavnemu kritiku gospodu Jelačinu zato sporočamo, da  njihova bojazen ni utemeljena, kajti naša stališča niso protipartizanska ampak so usmerjena zgolj in samo proti zlorabi partizanstva in NOB. Celo zlorabi ideje komunizma. Sicer pa je tudi to v Sloveniji še vedno tabu tema. Jaz bi NOB raje imenoval Narodno Obrambni Boj, namesto narodno osvobodilni boj. Kajti osvobodili se še nismo, ne leta 1945 ne leta 1991, ko smo  postali zgolj samostojna država, ne pa država svobodnih ljudi, gospodarjev svoje usode. Še smo sužnji totalitarne miselnosti, njenih simbolov in totalitarne prakse, ki je spomin na TIGR prepovedovala in skrivala. To  pa je očitno za predstavnike te, žal še prevladujoče politične linije, še danes tabu tema.  No, kljub temu pa se je letos vendarle nekaj premaknilo.   

Dokaz zato so tudi ostre polemike in nekateri napadi na Gibanje 13maj v Delu , celo taki, da v gibanju obujamo državljansko vojno in da mi partizanstvo zanikamo. To seveda ni res in ne še zdaleč ne pije vode.  Žal pa je take površne očitke  v današnji Sloveniji očitno treba vedno vzeti v zakup. Smo pač razdvojeni narod, umetno razdeljen na levo in desno. Zato ponavljam: ta delitev ni prava. Deliti bi se morali na demokratični in nedemokratični del Slovencev, kar pa ni vezano na delitev levo in desno. Kajti tudi med levičarji so demokrati in med desničarji pristaši avtoritarizma in kratenja človekovih pravic.  Vendar danes ni moj namen, da govorim o tem.

Predlog za proglasitev narodnega heroja Danila Zelena podpiramo

V tem zapisu se tudi ne želim vtikati v polemike nekaterih  z gospodom Milanom Gregoričem, angažiranim primorskim rodoljubom. G. Gregorič že desetletja dokazuje angažirano demokratično in domoljubno držo in si očitkov ne zasluži. Je eden redkih, ki je opozoril na stranpoti »uradnega« društva TIGR, saj društvo ne opravlja svoje vloge in se ukvarja bolj s svojim preživetjem in ohranjanjem – ne spomina na TIGR, ampak  s preživetjem svoje vrtičkarske miselnosti. Opozorila g. Gregoriča na problem društva, zato za nas  niso njegova napaka, ampak vrlina.  Jemljemo jih kot hvalevredno in argumentirano opozorilo. Nasprotni »argumenti« nas pač  niso prepričali, kajti če je »uradnemu« društvu TIGR kaj uspelo, je uspelo to, da je TIGR spravilo nazaj v anonimnost. Ob letošnjih proslavah ob 70 letnici konca 2 svetovne vojne - celo ob omenjanju priključitve Primorske, je bila beseda TIGR (v DZ se je omenjalo   samo imena nekaterih tigrovcev, nikoli pa TIGR-a kot organizacije) v uradnih omembah popoln tabu. Tudi na osrednji proslavi 9 maja na trgu republike, ni bil TIGR omenjen z eno samo besedo.

S tem v zvezi pozdravljam nekdanjo zelo pomembno in pozitivno pobudo g. Jelačina, da predsednik države za narodnega heroja proglasi Danila Zelena. Če tega niso storil Kučan, Drnovšek in Tuerk, naj to danes stori predsednik Pahor. To bi bila zelo močna potrditev upravičenosti tudi našega predloga za državni praznik.

Dodajam pa še to, da naj se pred predsedniško palačo postavi spomenik Danilu Zelenu, nespornemu vojaškemu voditelju TIGR-a. Kip Borisa Kidriča, ki je eden od tvorcev anti tigrovske politike vodstva KPS, pa odpeljimo v muzej revolucije. Kajti Kidrič je začrtal smer: posameznike sprejeti, organizacijo TIGR uničiti. Spomenik si namreč zasluži žrtev, ne njen rabelj in likvidator.

Spomenik Danilu Zelenu bi bil izjemno sporočilo svetu

Spomenik Danilo Zelenu nasproti  predsedniške palače v parku Evrope, bi bil tudi izjemen protokolarni dosežek, saj bi tako vsaki tuji delegaciji  omogočili, da skupaj z našim predsednikom,  položi venec pred spomenik znanemu junaku, izrednemu borcu Danilu Zelenu, vojaškemu voditelju TIGR-a, prve antifašistične odporniške organizacije v Evropi.  Tako bi počasi o izjemnem in izvornem slovenskem antifašizmu obvestili svet in Evropo.     

Ob zavezniških proslavah dneva zmage v Normandiji Slovenci tako ne bi več prosjačili za priklopni sedež na balkonu, ampak bi dobili prvo mesto v parterju.

Gospod Jelačinu, očitno dobronamernemu našemu kritiku pa sporočam: močno sta mi pri srcu njegovi pesmi o TIGR-u in Danilu Zelenu. Vsa zahvala g. Jelačinu tudi za to, da je velikega rodoljuba in borca Danila Zelena uspel pokopati doma v Senožečah, medtem ko za mnoge Tigrovce ni znano kje in zakaj so izginili v nepovrat. Njihove usode bo še treba odkriti.

Napis na spomeniku Danilu Zelenu, naj bo verz iz njegove  pesmi posvečene Danilu Zelenu:

Danilu Zelenu 

Če greš s srcem v boj,
v tebi je žar, v tebi je moč,
zato preziraš strah in smrtni znoj.

Če greš s srcem v boj in veš zakaj,
pred tabo je cilj,
zato ne izbiraš poti, ne v pekel in ne v raj.

Če greš s srcem v boj, prižigaš plamen
in se ga ne bojiš, lahko z njim vnameš druge
ali sam v njem zgoriš.

Če greš s srcem v boj, ne rabiš zastav,
tvoj bojni prapor je ljudstva trpljenje,
le njemu zastavljaš srce in življenje.

Če greš s srcem v boj in padeš neznan,
drugi pobirajo tvoje sadove,
a ko omahneš v smrt, je konec boja in sanj.

TI ŠEL SI MED PRVIMI V BOJ,
KO ČLOVEK NI VIDEL IZHODA
IN PADEL TAKRAT SI, KO MNOGIM BILA JE
ŠE TUJA BESEDA SVOBODA.


(Andrej Jelačin, Senožeče, 2.6.199, Danilu Zelenu ob 50-letnici njegove smrti)

Za napis predlagam zadnjo kitico te pesmi. Upam, da bomo  pri realizaciji tega projekta sodelovali. Sporočilo pesmi je izjemno, sporočilo spomenika na predlagani lokaciji in s tem napisom, pa bi bilo še mnogo večje.    

civilna pobuda    GIBANJE13MAJ

predsednik,   Vili Kovačič

 

Zadnje objave

Tue, 10. Dec 2019 at 16:07

303 ogledov

Ljubljanske volitve: upravno sodišče ni bilo sposobno odločiti v primeru Zoran Janković
Ali se bomo zgledovali po MOHAMEDANCIH !?Ponovitev volitev v največjem  mestu so dosegli celo  v TURČIJI, v Carigradu!  Zgledujmo se lahko celo po MOHAMEDANCIH ! IUS INFO POROČA:  https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/dnevne- novice/254399  a sam kot pritožnik nisem dobil (ŠE) ničesar ! Ali se bo ponovil referendumski scenarij za 2tir - RAZVELJAVITEV !?  Kajti kršitve volilne pravice in nezakonito vplivanje na izid volitev  je bilo v Ljubljani in v Mengšu tolikšno, da so zlorabe vidne iz vesolja. Ob zlo-uporabi referendumske kampanje  je bil  razveljavljen referendum. Ob črnih luknjah volilne zakonodaje pa  bi morale biiti razveljavljene volitve, tako v Ljubljani kot v   Mengšu, kjer gre za še brutalnejši primer zlorabe prava ! Tudi od  Ustavnega sodišča javnost in pritožniki pričakujemo sklic javne seje. Če US to zahteva od drugih sodišč naj to - v tem primeru, za Slovenijo in Ljubljano najvažnejšem volilnem sporu, stori  tudi (vsaj) tokrat. Sicer pa javne seje US niso nobena novost. Novost pa je vztrajno izogibanje njihovi uporabi ! Ob izgubljenem ugledu - zaradi vsiljevanja rezultatskega odločanja in pristranosti sodnika Acceta - javnost in volivci Ljubljane in Mengša pričakujemo, da bo Ustavno sodišče pohitelo in razveljavilo volitve v obeh krajih in z ureditveno odločbo zagotovilo enakost volilne pravice. Priporočilo USTAVNIM SODNIKOM !!! Tudi sodniki so samo ljudje, niso bogovi !  Ustavno sodišče naj poskrbi za svojo rehabilitacijo, dokaže naj svojo nedolžnost - nepristranskost in si povrne izgubljeni ugled.  V javnosti je namreč  v obtoku stališče (poglejte si portret tedna Žan Mahnič  v Delu v soboto 7.12.2019 ) ko je celo poudarjeno, da sodišče odloča kolektivno - na kolegiju. Skratka REZULTATSKO !!! Tako sprevrženo logiko lahko sproducira samo DELO ! Sicer pa se nam obeta nov referendum ob neustavnem - združenem poroštvu  za 2tir in 3Razvojno os. Buldožersko miselnost Alenke Bratušek  je treba USTAVITI !!!

Sun, 8. Dec 2019 at 22:59

660 ogledov

Kako Ali Žerdin zavaja slovensko javnost! Režimski novinar, ki skrbi, da se "parazitske elite" ohranjajo na oblasti!
Znanilec drugačne politične normalnosti ! Članek o Žanu Mahniču izpod peresa Alija Žerdina v sobotnem Delu, je milo rečeno skrajno površen in obenem zavajajoč. Poglejmo kaj si je gospod novinar in celo urednik, gladko izmislil. Pri očitkih Žana Mahniča sodniku ustavnemu sodniku Accetu Žerdin navaja »zločin« kršitve videza nepristranskega sojenja, pri tem pa z besedo zločin globoko pretirava in s tem izkrivlja bistvo, če pustimo vnemar vzročno posledično logiko, ki bi bila v tem primeru nujna. Mahničevo konkretno argumentacijo (da z zadržanjem zaslišanja tožilcev US dela uslugo tožilstvu, to je kršitelju generalnemu državnemu tožilcu Šketi) pa Žerdin zavestno povsem zanemari in vse reducira na stavek »mafija je zaščitila mafijo« in v usta Mahniča polaga besedo zločin, čeprav besedo »zločin« za ta primer, resnici na ljubo, Žan Mahnič ni nikoli uporabil. Z besedo »zločin« manipulira Žerdin, očitno zato, da bralce odvrne od bistva problema. Kajti tokrat, hvala bogu, ne gre za noben zločin ampak gre za v nebo kričečo zlorabo sodne oblasti, ki smo ji priča na slovenskih sodiščih. S tem pisec Žerdin eksplicitno diskreditira tudi izločitev kot nujen obvezen institut, tako da se bodo odslej tudi ostali sodniki še bolj trdovratno oklepali svoje nedotakljivosti in v praksi počeli ravno obratno, videz nepristranskosti veselo kršili in kršitev, tako kot Acceto, tajili na vse možne načine. Sicer pa bi (samo)izločitev povezanih sodnikov v tem in podobnih primerih že zaradi videza nepristranskosti, ki je tako rekoč sveti gral sodniške pravičnosti - morala biti povsem normalna, ne pa silno redka izjema. Sodnika Acceta sem tudi sam osebno ovadil. Razloge navajam na 6 straneh, tukaj bom navedel le to, da je sodnik Accceto sodil izrazito pristransko tudi v primeru referenduma proti Cerarjevi vladi v zvezi z 2tirom, ko je strogo sledil Cerarjevi javni zahtevi – »do tega referenduma ne sme priti«. Acceto je namreč vseskozi zavračal združitev datuma volitev in referenduma, kar bi bilo, v primeru 3 volitev v dveh letih 2017 in 2018 v zamiku 2-3 tednov, v normalni državi edino razumna in povsem izvedljiva rešitev. Odločanje Acceta o datumu referenduma pa je tudi bilo vzrok bojazni, da sem sploh zahteval Accetovo izločitev. Odločbo o razveljavitvi referenduma, ki je bila sprejeta s strani ustavnih sodnikov z 9:0 pa vsekakor ne štejem kot dokaz njegove nepristranskosti. Accetovo veliko upiranje združitvi datuma referenduma z volitvami je zvesto sledilo logiki Cerarja – če referenduma ne moremo preprečiti, ga bomo pač »sterilizirali« z nižjo udeležbo. Žal tudi Ali Žerdin vsega tega ne vidi in raje operira z besedo zločin, da zamegli bistvo – upravičenost Mahničeve ali katerekoli pritožbe in/ali kazenske ovadbe zaradi pristranskega sojenja. Sodniki, ki ne dosegajo kriterija videza nepristranskosti na Ustavnem sodišču pač nimajo kaj iskati. Poudarjam, da gre za videz kot imperativ, kako je z dejansko nepristranskostjo pa je že druga, žal še mnogo hujša zgodba. Na koncu še o doktrini REZULTATSKEGA NAČINA ODLOČANJA, kar bi pri večini pravnikov moralo sprožiti rdeči alarm. Vendar ne, Žerdin to gladko prekvalificira v kolektivno odločanje. Citiram: »sodniki odločajo kot kolegij in ne samostojno« ! Kar seveda pomeni konec avtonomnega in nepristranskega sojenja. Halo, halo ! To je tudi vzrok drastičnega padca ugleda U S. Ne kritike, ovadbe in zahteve po odstopu, pač pa ravnanje molčeče večine pravnikov in novinarjev,ki ta zdrs omogočajo. Prispevek Alija Žerdina o Žanu Mahniču je pod nivojem resnega in verodostojnega portreta tedna. Spoštovanje institucij je pogoj pravne države, vendar ne apriori. Institucije - tudi US, si morajo spoštovanje s svojim delom prislužiti, ne pa z novinarskim piarom lišpati svoj iznakažen obraz. Žerdinovo izgovarjanje na finese čudežnega mehanizma zavor in ravnovesij pa tu nima kaj iskati, je žal zgolj opravičevanje zla, ki ga on ne čuti in ga noče videti. Vili Kovačič, državljan K.

Sat, 7. Dec 2019 at 10:08

646 ogledov

Pismo Dejanu Židanu: napovedani zakon o združenem poroštvu za 3. razvojno os skupaj z vladnim 2. tirom je neustaven!
Spoštovani gospod predsednik Državnega zbora g. Dejan Židan ! PROSIM ZA SPREJEM na pogovor ! Če ste sprejeli Domna Savića, protislovenskega in protikatoliškega aktivista, ki seje in širi nestrpnost ter sovraštvo do drugače mislečih na spletu, si jemljem pravico, da vas pozovem, da sprejmete tudi mene. Imam srce na levi in pamet na desni strani možganov, glavo pa na sredini. Pogovor bi bil zelo aktualen, lahko pa tudi konstruktiven ! Napovedani zakon o "združenem poroštvu" za koroški krak 3RO skupaj z  vladnim drugim tirom oziroma hkratnim državnim poroštvom za posojilo podjetju 2TDK in Darsu za 3RO, je ne le v posmeh  davkoplačevalcem in zdravi pameti  slovenskih državljanov, ampak je izsiljevanje  in podcenjevanje brez primere v zgodovini DZ.  Je pa seveda tudi zaradi nedoločnosti in nedoločljivosti PROTIUSTAVEN ! Neustaven pa je tudi ker zanj ni mogoče postaviti referendumskega vprašanja. Pomeni zlorabo glasovalne pravice, saj kdor je proti poroštvu za 2TDK in je hkrati za poroštvo za 3RO svoje volje sploh ne more izraziti. Poroštveni zakon nas sili podpreti oba projekta ali nobenega. Volivec je lahlo samo ZA  ali proti OBEMA poroštvoma, čeprav podpira samo enega ! To črno luknjo je jasno razkrila  Zakonodajno pravna služba DZ. Kot tak bo šel sklep matičnega odbora za Finance, ki je zakon potrdil, na Ustavno sodišče, takoj ko ga boste dali v prvo branje v DZ. Nato pa bom za zakon o poroštvu za 2TDK  organiziral REFEFRENDUM. To bo žal že tretji referendum po vrsti na isto temo, je pa nujen kajti boljših varuhov nima neumnost-kot bi rekel Ivan Cankar. In neumnost ni samo neumna, je tudi pokvarjena. Referendum  bom organiziral  ne glede na to, da je gospod Otmar Zorn v točki preloma na RTVSLO pozival na specialno porocesiranje s strani SOVE  vseh nasprotnikov in  inženirjev, ki so pripravili alternativno rešitev za 2tir. Ta poroštveni zakon je kaplja čez rob, kot je lata 2018 rekel bivši premier Miro Cerar ! Da sta obe poroštvi v enem zakonu pa je v razpravi argumentirala  gospa miistrica, ki je rekla, da sta obe poroštvi skupaj zaradi preglednosti ! Sancta sinplicitas – sveta preproščina za kakšne butlje nas imajo vlada in ta gospa ministrica ! Zato vas gospod Dejan Židan pozivam, da kot predsednik DZ ustavite to norost in zakon umaknete z dnevnega reda DZ, čeprav ne dvomim, da je glasovalni stroj DZ sposoben uzakoniti (povoziti) in sproducirati prav vse - tudi to, da se Sava zliva v Severno morje. G. predsednik DZ. Imejte pogum za RAZUM, saj ste po funkciji dolžan zaščititi razum, zakonitost in ustavnost. Prihranili nam boste mnogo energije, tako sebi kot nam Davkoplačevalcem ! Hvala za razumevanje in lep pozdrav !    Vili Kovačič, državljan K.    predsednik društva Davkoplačevalc se ne damo (več). 

Thu, 5. Dec 2019 at 12:45

1434 ogledov

Spor glede lokalnih volitev stoji v predalu! Na kakšen način Z. Janković drži za vrat ljubljanske sodnike, da ni obravnave?
ODPRTO PISMO SODNEMU SVETU Spoštovani gospod dr. Erik Kerševan, predsednik Sodnega sveta  RS ! Prejel sem vaš odgovor. Čeprav se z njim ne strinjam bom upošteval vaš napotek glede  nadzorstvene pritožbe, ki bi jo sicer po mojem morali vi sami sprožiti, po službeni dolžnosti. Sicer pa menim, da je popolnoma nesprejemljivo, da se volilni spor vsem na očeh v Ljubljani vleče že več kot eno leto in Sodni svet ne reagira. O tem sem obvestil tudi že EU institucije (Beneško komisijo, Greco, Svet Evrope).  V pritožbi na EU institucije izpostavljam, da je poleg edinstvenega zavlačevanja, absurdno tudi to, da mi kot volivcu s strani Ustavnega sodišča (razen s strani  sodnika ddr. Jakliča) ni priznan pravni interes za pritožbo tudi na izvolitev župana, čeprav sem kot volivec do pritožbe tudi za ta del volitev nedvomno in brezpogojno upravičen pritožnik, torej že kot volivec. Če bi bili upravičeni pritožniki lahko samo neizvoljeni kandidati, potem bi se krogu pravičencev za pritožbo v SLO zožil nanekaj sto ljudi, kar je čisti absurd.  Bistvo moje pritožbe na izid županskih in svetniških volitev sicer je, da  je aktualni župan s svojo listo (poleg drugih hudih nepravilnosti) zlorabljal javna sredstva (glasilo Ljubljana in svojo funkcijo) za svoj privatni interes in je v ta namen iz bivše Juge celo uvozil volivce za svojo izvolitev. Razen tega sva pritožnika, vlagatelja pritožbe na izid volitev, dva - jaz kot kandidat za občinskega svetnika in  mag. Tomaž Ogrin, kot kandidat za župana, ki me je v celoti pooblastil za  vodenje pritožbe tudi v njegovem imenu. Razen tega sem zahteval izločitev dr. Boštjana Zalarja zaradi povezav z izvoljenim županom  Jankovićem. Tudi on se je namreč predlagal za samo izločitev, vendar se je tudi on (samo) izločil neuspešno. On sicer navaja, da se predlaga za samo izločitev zato, ker je bil vseskozi proti temu, da je obravnava javna.   Sicer pa je izločitev sodnika v SLO  povsem nedosegljiva znanstveno fantastična zgodba, tako na Ustavnem sodišču kot na drugih sodiščih, saj očitno "neodvisno" sodstvo deluje skrajno so-odvisno, povezano in sinhronizirano v škodo ljudi in v korist samovolje državnih in občinskih oblasti, ki vodijo to samopostrežno le na videz pravno državo. Sicer pa gre v mojem primeru za nezaslišano zavlačevanje, ki mu ni para pod svobodnim soncem. Da se Sodni svet izgovarja na svojo nepristojnost v konkretni zadevi pa je moj komentar en sam: (prosto po Ivanu Cankarju) : Boljših varuhov nima neumnost ! Sam pa k temu dodajam: da o nepoštenosti in pristranskosti ne govorimo ! Prosim za konkreten in pošten odgovor !       Hvala in lep pozdrav !      Vili Kovačič, državljan K.

Sun, 1. Dec 2019 at 18:11

1695 ogledov

Naj zmaga resnica – NE FAKE HISTORY o dogodku, ki ga nikoli ni bilo!
SLAVKA KMETIČA predlagamo za najvišje državno odlikovanje ! Namesto Kmetiču so ga kasneje podelili Tomažu Ertlu. In danes ? Kakšna perverznost in sprevrženost zgodovinopisja, ki se krčevito oklepa partijske dogme o mitingu, ki ga nikoli ni bilo ! Po napovedi štrajka slovenskih strojevodij so ga Srbski mitingaši odpovedali, danes pa se združenje Sever junači z nekimi lažnimi zaslugami. Gre za zgodovinopisje na nivoju Boža Repeta in Mojce Pašek Šetinc – Kučanove filmografke. Šarec pa ne ve kaj govori, a Pahor bi vsekakor moral vedeti ! MITING RESNICE 1.12.1989 ni preprečila tedanja SLO policija ampak SINDIKAT STROJEVODIJ s Slavkom Kmetičem na čelu. Slovenska partijska vrhuška se je tresla za sebe, kot šiba na vodi! Tvegali pa so sindikalisti ! Zato Slavka Kmetiča predsedniku države predlagamo za odlikovanje najvišjega ranga. Tako bo resnica zmagala nad lažjo. Tudi ta praznik je UKRADEN ! To je zgodovinska BANČNA LUKNJA ! Velika žalost oz. katastrofa duha pa je, da zgodovinarji in novinarji na TVSLO in drugje vztrajajo na lažmni zgodovini. Gre za MITE kot so 27 april in »veliki« preboj na Menini planini. Isto je z Mitingom resnice, ki ga nikoli ni bilo – po zaslugi SINDIKATA STROJEVODIJ SLOVENIJE so ga mitingaši odpovedali. SLO policija ni imela kaj niste preprečiti ker so vse storili strojevodje, ki so štrajkali in preprečili invazijo iz Srbije. Gradiva o tem je ogromno, tudi na RTVBSLO, vendar je v bunkerju ! Sicer pa, blagor ubogim na duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo ! Lj. 01.12.2019 Vili Kovačič državljan K.

Sun, 1. Dec 2019 at 16:49

1204 ogledov

Upravna enota Ljubljana: Ponavlja se situacija pred volitvami 2018: UVOZ VOLIVCEV
Na Upravni enoti Ljubljana imajo dovolj. Največ dela imajo na oddelku za tujce. Zaposleni delajo dokler ne odide zadnja stranka, piše Reporter! Ponavlja se situacija pred volitvami 2018: UVOZ VOLIVCEV. Očitno se Bližajo predčasne volitve! Krona vsega pa je ZOKIJEVO sranje v PODTALNICO!

Zadnji komentarji

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

NE LEVI, NE DESNI ampak DEMOKRATIČNI TIGR, KOT JE BIL ON SAM